Ihonhoidon verkkokaupan myydyin tuote yllättää – suomalaisnaiset ostavat nyt happoa, joka toimii niin akneen kuin ryppyihinkin

Suomalaiset ihonhoitajat ovat löytäneet BHA-hapon tehon. Joko sinä tunnet tämän ihohuokosten puhdistajan?

Ei mikään kasvovoide vaan aivan muu tuote on päätynyt myydyimpien listan kärkeen. Kuvituskuva.

25.9.2020 18:00

Kaksi vuotta sitten Suomeen saapuneesta ihonhoitoon erikoistuneesta verkkokaupasta ja netti-ihonhoitoklinikka Skincitystä kerrotaan, että Suomessa sen myydyin tuote on päivästä toiseen BHA-happoja sisältävä kuorintaneste.

– Sitä suomalaiset ostavat eniten. Se näkyy selvästi myydyimpänä tuotteena tällä hetkellä, maajohtaja Merja Paavolainen sanoo.

Tämä on Skincityn myydyin tuote Suomessa. Paula’s Choice Skin Perfecting 2% BHA Liquid on päivittäinen iholle jätettävä kuorintaneste, joka tehoaa erityisesti akneen, laajentuneisiin ihohuokosiin, ryppyihin, punoitukseen ja mustapäihin. Sopii kaikille ihotyypeille, 34 € / 118 ml.

Skincityltä tilataan nyt etenkin ihonhoitotuotteita, joissa on vaikuttavia aktiiviaineita. BHA on yksi suosituiksi nousseista hapoista, joka kuorii ja silottaa ihoa ja toimii esimerkiksi akneen, laajentuneisiin ihohuokosiin ja ryppyihin.

– Nyt hittiaineen ovat löytäneet myös suomalaiset, sanoo Skincityn kosmetologi Mari Kirjalainen.

Mikä ihmeen BHA?

BHA- eli betahydroksihappo tunnetaan myös salisyylihappona. Se on kuoriva happo, jota on usein mukana epäpuhtaan ihon hoitoon tarkoitetuissa tuotteissa. Se sopii sekä rasvaiselle että kuivalle iholle.

Salisyylihappo rauhoittaa tulehdusta, puhdistaa ihohuokosia ja tepsii esimerkiksi akneen, laajentuneisiin ihohuokosiin ja mustapäihin. Lisäksi se hoitaa ryppyjä ja auringon aiheuttamia pigmenttimuutoksia ja edesauttaa ihon uusiutumista.

Salisyylihappo reagoi öljyjen kanssa: happo pystyy imeytymään talin läpi syväpuhdistamaan ihohuokoset. Siksi se tehoaa erityisesti epäpuhtaan, rasvaisen tai akneihon ongelmiin.

Salisyylihappoa voi käyttää esimerkiksi pari kertaa viikossa käytettävässä kuorintatuotteessa tai päivittäisessä puhdistustuotteessa.

Skincity muistuttaa, että käytitpä sitten mitä tahansa happoa ensi kertaa, sen käyttö kannattaa aloittaa vähitellen. Näin iholla on aikaa totutella aktiiviainetta sisältävään tuotteeseen.

Salisyylihappoa sisältäviä kuorintalappuja löytyy monelta merkiltä. Medik8 Blemish Control Pads -laput avaavat ja puhdistavat ihohuokoset ja kuorivat ihoa. Lupaavat sopia myös herkälle iholle, 38 € / 60 kpl.

BHA-happoja voi valita myös puhdistustuotteen joukkoon. Murad AHA/BHA Exfoliating Cleanser -kuoriva puhdistustuote levitetään kostutetuille kasvoille ja huuhdellaan lämpimällä vedellä, 49,90 € / 200 ml.

The Ordinaryn AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution -kuorintaneste on yksi kauneusverkkokauppa Elevenin myydyimmistä kasvojenhoitotuotteista. Se yhdistää glykolihappoa, maitohappoa, viinihappoa, sitruunahappoa ja salisyylihappoa ja lupaa ihosta kirkkaamman ja tasaisemman, 9,50 € / 30 ml.

Olet kaunis -verkkokaupassa suosittu on Cosrx AHA/BHA Clarifying Treatment Toner. Kasvovesi kuorii, rauhoittaa, raikastaa ja pehmentää ihoa ja auttaa ehkäisemään uusien mustapäiden ja epäpuhtauksien muodostumista. Sopii päivittäiseen käyttöön kaikille ihotyypeille, 24,95 € / 150 ml.

Salisyylihappoa löytyy myös luonnonkosmetiikasta. Mossan Skin Solutions Clarifying Toner -kasvovesi sisältää sekä BHA- että AHA-happoja ja lupaa estää ihohuokosten tukkeutumista ja tasapainottaa ihon öljyntuotantoa, 13,50 € / 200 ml.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?