Onko sinulla raskaat luomet? 12 ihanaa silmämeikkiä ja muutama oleellinen meikkauskikka - Tyyli - Ilta-Sanomat

Onko sinulla raskaat luomet? 12 ihanaa silmämeikkiä ja muutama oleellinen meikkauskikka

Raskaat luomet eivät ole yhtään sen huonommat ehostettavat kuin muutkaan! Nappaa vinkit ja inspiraatio talteen.

Raskaat luomet laskeutuvat lähelle ripsirajaa, jolloin silmämeikissä hyödynnetty luomivako jää olemattomaksi ja luomelle erilainen tila meikille.­

24.9. 18:00

Raskaat luomet kumoavat monet yleiset silmämeikkineuvot: luomivako on perusohjeisiin nähden ”väärässä” paikassa, perinteisesti tehdylle silmämeikille ei ole luomella tilaa, luomivaon varjostaminen saa silmät näyttämään vain todellista pienemmiltä, eikä rajauksesta nyt ainakaan tule mitään!

Kokosimme Instagramista inspiraatiota raskaiden luomien meikkityyleihin, jotka oikeasti toimivat.

Seuraavaa silmämeikkiä tehdessäsi voit ottaa mallia esimerkiksi näistä ideoista – ja kurkata must-kikat jutun lopusta.

Yhdistä mattaa ja hehkua

Raskaita luomia meikatessa tummempi luomiväri kannattaa valita mattaisena ja jättää se vain silmien ulkonurkkaa varten. Jos tummaa väriä levittää luomivakoon, silmät näyttävät vain pienemmiltä. Sen sijaan keskelle luomea levitetty kimalteleva ja vaaleampi tai kirkkaampi luomiväri näyttää ihanalta.

Keskity sittenkin alaluomeen

Jos yläluomi katoaa silmät avatessa näkyvistä, miksei meikkiä keskittäisi alaluomelle! Monet silmämeikit, joissa painopiste onkin alaripsien alle levitetyssä luomivärissä, näyttävät upeilta.

Raskailla luomilla toimivat muuten monet samat kikat kuin monolid-luomilla, vaikka länsimaiset raskaat silmäluomet ovatkin hieman erilaiset! Aasialaisilta meikkitileiltä voi siis löytää useita kivoja ideoita.

Maalaa koko luomi yhdellä sävyllä

Jos yläluomien varjostaminen ja meikkaaminen useammalla luomivärillä ei ota onnistuakseen, käytä suosiolla vain yhtä ja samaa sävyä! Erityisen hyviltä näyttävät nyt kirkkaat ja intensiiviset neonsävyt.

Panosta ripsiin

Raskasluominen voi keskittyä myös näyttäviin ripsiin. Meikkitaiteilijan neuvo on valita keskelle pidempiä ja sivuille lyhyempiä ripsiä.

Opettele silmänrajaus

Raskasluomisen silmänrajaus toimii omalla tavallaan. Usein kissarajaukseen täytyy jättää pieni vekki, jotta rajaus näyttää halutunlaiselta, kun silmät avaa.

Muista ainakin nämä, kun meikkaat raskaita luomia

Raskaita luomia meikatessa kannattaa muistaa myös muutama perustärppi. Ota nämä vinkit haltuun!

1. Pohjusta ja lisää tietty luomivärisävy alle

Kenties tärkein neuvo raskaiden luomien meikkaamiseen on niiden pohjustaminen. Silmämeikinpohjustustuote auttaa luomivärejä levittymään kauniisti ja pysymään paikallaan.

Pohjustuksen jälkeen koko luomelle kannattaa levittää ihoa astetta vaaleampi luomiväri. Se kiinnittää pohjustuksen ja luo kauniille silmämeikille pohjan.

2. Tuo valoa ja vaaleutta kolmeen kohtaan

Miksei muidenkin, mutta etenkin raskasluomisen kannattaa tuoda valoa silmien alueen kolmeen kohtaan: alaluomen vesirajaan, silmien sisänurkkaan ja alaripsirajan alapuolelle silmän sisänurkasta noin puoleen väliin silmää sekä kulmaluulle. Nämä keinot avaavat katsetta. Käytä esimerkiksi nudea silmänrajauskynää ja vaaleaa, hehkuvaa luomiväriä.

3. Meikkaa silmät auki ja luo oma luomivakosi

Koska raskasluomisen luomivako katoaa silmät avatessa, luomiväri kannattaa levittää pitäen silmät auki ja eteenpäin katsoen. Etsi oikea kohta varjostukselle eli ”huijatulle luomivaolle” oman luomivakosi yläpuolelta kulmaluun muotoa mukaillen. Raskasluomisen on luotava uusi luomivako.

4. Meikkaa myös alaluomi

Kun myös alaluomelle levittää hieman tummaa luomiväriä, silmät saa näyttämään suuremmilta. Vie tummempaa, mattaista luomiväriä silmän ulkonurkasta noin kolmannes sisäänpäin.

5. Korosta ripsirajaa

Raskasluomisella on kaksi hyvää vaihtoehtoa silmänrajausten tekemiseen: joko yläpuolelle vesirajaan tehty rajaus tai aivan yläripsien juureen töpötelty, ohut rajaus.

6. Panosta oikeanlaisiin tuotteisiin

Ammattilaiset neuvovat raskasluomisia valitsemaan vedenkestäviä tuotteita, kuten silmänrajaustuotteen ja ripsivärin. Ne eivät suttaannu luomilla niin helposti.

Mattaiset luomivärit ja silmämeikinpohjustustuote ovat raskaiden luomien kavereita, ja niin on myös yksi välinehankinta: laadukas luomivärisivellin, jolla häivytyksen saa tehtyä kunnolla.

Lähteet: Marie Claire, Byrdie, Glamour, Seventeen, Stylecraze, Medium, New Idea, Good Housekeeping

Luetuimmat

Tuoreimmat Me Naiset