Mikä on shacket eli paitatakki? Välikauden ykkösvaate löytyy nyt jokaiselta muotitietoiselta - Tyyli - Ilta-Sanomat

Mikä ihmeen shacket? Syksyn pakko saada -takki löytyy nyt jokaiselta muotitietoiselta – ja se sopii välikauteen täydellisesti

Ruudullinen paitatakki – vai pitäisikö sanoa ”paitakki” – on yksi kauden ykköshankinnoista.

Paitaa ja takkia yhdistelevä shacket on etenkin ruutukuosisena syksyn suosikkivaatteiden listalla.­

22.9. 7:00

Mikä tahansa voi muuttua kotivaatteesta huippumuodiksi – niin vyölaukut kuin retrotuulitakit ovat vuorollaan tehneet paluun trendikkäiksi, ja nyt näin on käynyt kotoisalle ruutukuosille.

Vaikka ruutua löytyy vaatteista hyvin hienostuneinakin kuoseina, on kotoinen ja mukava versio tuttu flanellipaidoista. Skottiruutu pehmeän pörröisessä kankaassa voi tuntua sopivalta mökkireissulle, mutta nyt se taipuu myös tyylikkääseen arkilookiin.

Shacket on nimittäin vallannut takkitrendit niin sosiaalisessa mediassa kuin kauppojen takkivalikoimissa. Paidan eli shirtin ja takin eli jacketin yhdistelmä on jokaisen muotitietoisen välikausitakkivalinta tänä syksynä – usein juuri flanellipaitatyylistä lainaavan ruudullisena.

Takkia nähdään myös yksivärisenä.

Muun muassa huippumuotibrändi Saint Laurent, monille tuttu YSL:nä, näyttää esimerkkiä klassisesta lookista, johon on yhdistetty pehmoinen ja hieman metsurihenkinen ruututakki. Lisää särmää takkiin on tuotu niin ikään tänä vuonna trendikkäillä nahkahapsuilla.

Shacketin voi löytää ketjuliikkeistä myös edullisesti. Rento ruututakki kruunaa lookin, kun siihen yhdistää ryhdikkäästi moderneja klassikoita ja yksinkertaisia vaatekappaleita.

Viola valitsee joka viikko high fashion -tuotteen ja etsii sille edulliset vaihtoehdot.

Kuvat: Valmistajat ja jälleenmyyjät

Luetuimmat

Tuoreimmat Me Naiset