Tuntuuko iho kuivalta heti syksyn alettua? Neljä niksiä, joilla pidät kasvot kosteutettuina - Tyyli - Ilta-Sanomat

Tuntuuko iho kuivalta heti syksyn alettua? Neljä niksiä, joilla pidät kasvot kosteutettuina

Tehokkain ja pitkäaikaisin kosteutus iholle syntyy kerrostamalla kosteuttavia tuotteita päällekkäin sekä valitsemalla vuodenaikaan sopivat koostumukset.

Varmista, että syksyn ja talven kasvovoiteessa on mukana todistetusti kosteuttavia aineosia, kuten keramideja tai hyaluronihappoa.­

13.9. 18:00

Ihosta huomaa usein saman tien, kun kesän lämpimän kosteat päivät vaihtuvat kylmään tuuleen ja vihmovaan syyssateeseen.

Lomakuukausina erinomaisessa kunnossa ollut iho saattaa alkaa hilseilemään otsasta ja poskilta, ja aamuisin iho tuntuu suorastaan janoavan lisäkosteutta. Huolellisestikin tehty meikkipohja kakkuuntuu pintakuivalla iholle nenänpieliin puoleenpäivään mennessä ja iholta häviää kuulaus.

Kokosimme keinot, joilla iho pysyy kunnossa eikä kuivuus pääse yllättämään kohti talvea mentäessä.

Vaihda kosteusrikkaaseen voiteeseen

Kevyet, geelimäiset kosteusvoiteet ovat riittäviä kesäkeleillä, mutta viileisiin aamuihin kannattaa suosiolla jo vaihtaa kasvovoide kosteuttavampaan koostumukseen. Varmista, että mukana on todistetusti kosteuttavia aineosia, kuten keramideja tai hyaluronihappoa.

Aco Sensitive Balance Face Cream -kasvovoide on suunniteltu nimenomaan talvi-iholle, 17,90 € / 50 ml.­

Kuori hellävaraisemmin

Ihoa on tarpeellista kuoria ympäri vuoden, jotta se pysyy kirkkaana ja terveen näköisenä, mutta kylmempää vuodenaikaa kohti mentäessä kannattaa kiinnittää huomiota tuotteiden kuoriviin aineisiin ja kuinka usein niitä käyttää. AHA-happojen, kuten glykolihapon, käyttö kannattaa jättää yhteen-kahteen kertaan viikossa. Hellävaraisempi PHA-happo sopii herkkäihoisen käyttöön kaikkein kylmimmilläkin keleillä.

Unna Nordicin Viola PHA-kuorinta sopii erityisesti herkälle iholle, 42 € / 50 ml.­

Kokeile kosteuttavaa primeria

Meikinpohjustusvoiteet ovat viime aikoina kehittyneet huimasti niin, että niissä on nyt useammassa mukana hoitavia ja kosteuttavia ominaisuuksia. Kun aiemmin primereiden tehtävä oli lähinnä pitää iho mattaisena, auttavat kosteuttavat primerit pitämään meikin kuulaana ja estävät nimenomaan kakkuuntumista.

NYX Professional Makeupin Hydra Touch -primer heleyttää ja kosteuttaa ihoa, 16,90 € / 30 ml.­

Hanki ilmankostutin

Samalla, kun kodissa käännetään lämmitys päälle, muuttuu sisäilma huomattavasti kuivemmaksi. Hyvä ilmankostutin ehkäisee ihon pintakuivuutta kotioloissa ja pitää hengitystiet ja limakalvot kunnossa.

Älä skippaa vartalovoidetta

Kun ilmankosteus syksyn myötä laskee, tarvitsee ihan koko kropan iho lisää kosteutusta purkista. Vartalovoide vahvistaa ihon omaa suojakerrosta ja auttaa sitä sitomaan kosteuden tehokkaammin itseensä. Vartalovoiteesta saa parhaat tehot irti, kun sen levittää suihkun jälkeen vielä aavistuksen kostealle kropalle, jolloin voide sitoo veden itseensä ja iholle.

MonSunin After Hour Moist Body Lotion -vartalovoide tuntuu iholla kevyeltä, mutta on täynnä kosteuttavia ainesosia, kuten manteliöljyä ja karitevoita, 11,90 € / 225 ml.­

Osittaiset lähteet: Allure, Cosmopolitan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?