Hus kaksihaaraiset! Näin pääset eroon rispaantuneista latvoista – ja ehkäiset uusien syntymisen - Tyyli - Ilta-Sanomat

Hus kaksihaaraiset! Näin pääset eroon rispaantuneista latvoista – ja ehkäiset uusien syntymisen

Ratkaisu pahasti harottaviin latvoihin löytyy saksista. Syvähoitavilla tuotteilla niitä voi kuitenkin piilottaa, ja uusien syntyä ehkäistä näillä viidellä vinkillä.

Kaksihaaraisten ennaltaehkäisy on helppoa, kun mielessä pitää muutaman asian.

11.9.2020 13:30

Jos hiustenleikkausten välissä on tullut pidettyä hieman turhaan pitkään taukoa, alkaa venynyt väli näkyä hiuksissa: latvat takkuuntuvat nopeammin, ne tuntuvat rapsakan kuivilta ja yleisesti ottaen näyttävät muuta tukkaa rispaantuneemmilta.

Kun latvat ovat päässeet haaroittumaan ja huonoon kuntoon, ei kelloa voi enää kääntää taaksepäin. Rispaantuneet latvat voi kuitenkin piilottaa kampaajalla käyntiä odotellessa, ja niiden syntymistä voi ennaltaehkäistä.

Hiukset alkavat repsottaa ensimmäiseksi latvoista, sillä siellä hius on kaikkein iäkkäimmillään. Vahinkoa hiukselle aiheuttavat fysikaalinen käsittely, kuten lämpölaitteet ja liian tiukat ponnarit. Kemiallisen vahingon takana on hiusten värjäys sekä erilaiset käsittelyt, kuten permanentti ja suoristushoidot.

Latvaseerumit, hiuksiin jätettävät hoitoaineet sekä hoitonaamiot ovat erinomainen ensiapu silloin, kun tukka on huomaamatta päässyt harottamaan. Hoitotuotteet silottavat hiuksen uloimmat kerrokset väliaikaisesti niin, että latvat näyttävät päivän tai pari siloisemmilta ja tuntuvat pehmeimmiltä.

Ainut pysyvä ratkaisu on kuitenkin latvojen leikkaus.

Kaksihaaraisten ennaltaehkäisy on onneksi helppoa, kun mielessä pitää nämä asiat:

Harjaa hellästi

Hiukset ovat herkkää ainesta, joten niitä pitää käsitellä hellin käsin. Liian kovakouraisesti tehty harjaus voi saada latvat rispaantumaan. Myös märän tukan harjaamista kannattaa välttää: vesi turvottaa ja venyttää hiusta, minkä ansiosta se voi katketa helpommin. Parasta on harjata hiukset ennen pesua ja käyttää pyyhekuivaan tukkaan pohjalle hiuksiin jätettävää hoitoainetta ennen selvittämistä.

Laita lämpöä pienemmälle

Lämpölaitteiden kuumuus tuntuu olevan syynä vähän kaikkeen hiusongelmaan, mutta lämpötilojen tärkeydestä ei muistuteta turhaan: liian korkea lämpötila todellakin vaikuttaa hiusten kuntoon ja nopeuttaa kaksihaaraisten syntyä. Muotoiluraudassa voi käyttää alhaisempaa lämpötilaa, kun malttaa käsitellä totuttua ohuemman hiusosion kerralla. On myös olennaista, että hiukset ovat täysin kuivat, ennen kuin niitä lähtee työstämään, jotta vesi ei edesauta katkeilua.

Tarkista käytössä olevat tuotteet

Saattaa tuntua paradoksaaliselta, mutta moni hoitavaksi tarkoitettu hiusöljy ei sovikaan lämpölaitteiden alle. Jos hiuksiin levittää kunnolla öljyä ennen laitteiden käyttöä, saattaakin olla niin, että hius ylikuumenee muotoiluraudassa ja latvat saavat kyytiä. Sama voi käydä, jos hoitoaineen huuhtelee huonosti pois hiuksista. Lämpösuoja on tärkeää muistaa levittää hiuksiin ennen lämpölaitteiden käyttöä!

Silottele silkillä

Silkkinen tyynyliina pitää kitkan hiusten ja tyynyn välillä minimaalisena, ja hiukset ovat aamulla peruspörröisen sijaan heti herätessä sileät ja edustavamman näköiset. Kun kitka ei pääse hieromaan hiusta, eivät latvatkaan ala harottamaan.

Syvähoida säännöllisesti

Syvähoitavat hiusnaamiot varmistavat, että latvat saavat tarvitsemansa kosteuden ja pysyvät yhtä hyvässä kunnossa kuin loputkin pituuksista. Naamioista on hyötyä myös silloin, kun kaksihaaraiset ovat jo päässeet valloilleen, sillä ekstrakosteutus ja silottavat tehoaineet pitävät latvat kurissa pesujen välillä.

Osittaiset lähteet: Cosmopolitan, Good Housekeeping

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?