Natisevan puhdas iho vai jo liiankin puhdas? Täsmävinkeillä löydät suihkusaippuan, josta ihotyyppisi tykkää - Tyyli - Ilta-Sanomat

Natisevan puhdas iho vai jo liiankin puhdas? Täsmävinkeillä löydät suihkusaippuan, josta ihotyyppisi tykkää

Miten valita oikea vartalonpesuaine? Mitä eroa on suihkugeelillä ja pesunesteellä?

Vaikka pesuaine vain käväisee suihkussa iholla, on purkin valinnalla merkitystä ihon kunnon kannalta.

6.9.2020 18:00

Suihkussa peseytyessä on ihan sama, mitä saippuaa levittää iholle, kunhan tulee puhdasta. Eikö?

Oikeasti kropanpesuaineilla on eroja, joita kannattaa miettiä ennen seuraavan palasaippuan tai suihkugeelin ostamista ja joilla voi olla tuntuvaa vaikutusta ihon kuntoon.

Mitä eroa suihkusaippuoilla on?

Kehonpesuaineet voi jakaa karkeasti kolmeen eri ryhmään, kertoo kauneussivusto Byrdie.

Palasaippua on paras valinta pesuun, kun pitää saada nopealla huuhtelulla puhdasta. Samalla palasaippua on kuitenkin pesuaineista kaikkein kovakouraisin, sillä se riisuu iholta sen luonnollisia öljyjä ja voi siksi kuivattaa ja ärsyttää ihoa.

Suihkugeeli on hyvä valinta kropalle, joka kaipaa perusteellista putsausta ja jolla esiintyy epäpuhtauksia. Suihkugeeleissä voi kasvojenpesuaineiden tavoin olla mukana esimerkiksi salisyylihappoa, joka auttaa näppyjen hoidossa.

Pesunesteet ovat yleensä hellävaraisin vaihtoehto, jotka kosteuttavat ja hoitavat ihoa ja sopivat siten parhaiten kuivalle ja herkälle iholle.

Herkkä tai kuiva iho? Vältä näitä ainesosia

Olennaisinta on kuitenkin tarkistaa ostovaiheessa, mitä suihkugeeli oikein sisältää. Tuotteen inci- eli sisällysluettelo kertoo, millä aine putsaa ihon.

Herkkä- ja kuivaihoisen kannattaa vältellä mainintaa aineista nimeltä sodium laureth sulfate ja laureth sulfate. Ne ovat pesuaineissa yleisesti käytössä olevia sulfaatteja. Sulfaatit saavat aineet vaahtoamaan ja ovat todella tehokkaita pesuaineita, mutta ne pesevät iholta sen omia öljyjä ja ovat juuri niitä aineita, joiden jälkeen iho tuntuu natisevan puhtaalta.

Apteekkisarja CeraVen pesuneste sopii erityisesti kuivalle ja ärtyneelle iholle ja sillä voi pestä myös kasvot, 9 € / 236 ml.

Jos kaipaat kosteutusta, etsi näitä ainesosia

Jos pesutuotteelta kaipaa kosteutusta, kannattaa purkin kyljestä etsiä mainintaa keramideista, glyseriinistä ja hyaluronihaposta. Nämä ovat kaikki melko edullisia kosteuttajia, joilla on taustallaan tutkitusti tehoja.

Urtekramin Soothing Lavender -suihkugeeli sisältää runsaasti kosteuttavia ainesosia ja tuoksuu miellyttävän miedosti laventelille, 5,90 € / 300 ml.

Omat tuotteensa myös epäpuhtaalle iholle

Rasvoittuvan ja epäpuhtauksiin taipuvan kropan pesuun on suositeltavaa valita kasvojen tavoin aine, joka on öljytön sekä non-komedogeeninen eli se ei tuki ihohuokosia, jolloin iholle ei pääse syntymään lisää näppyjä.

La Roche-Posayn Effaclar Micropeeling Gel -suihkugeeli kuorii ihoa hellästi samalla kun se pesee sitä, 24,90 € / 400 ml.

Onko ihosi ongelmaton?

Normaalille iholle voi kokeilla esimerkiksi herkullisen tuoksuista ja kosteutta lupaavaa pesuainetta.

Formula 10.0.6 -sarjan Smooth Me Over Moisturizing Body Wash -suihkugeeli tuoksuu herkullisille greipille ja kookokselle, 7,90 € / 300 ml.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?