Leveät vai kapeat lahkeet? Taijan kuvat osoittavat selvästi, miten valinta vaikuttaa vartaloon – ”Kurveista voi ottaa ilon irti” - Tyyli - Ilta-Sanomat

Leveät vai kapeat lahkeet? Taijan kuvat osoittavat selvästi, miten valinta vaikuttaa vartaloon – ”Kurveista voi ottaa ilon irti”

Housuihin leveät vai kapeat lahkeet? Pukeutumisneuvojan asukuvat osoittavat, mitä valinta tekee vartalolle.

Vaatteiden erilaiset mallit korostavat vartalon muotoa eri tavoin.­

1.9. 16:00

Pukeutumisneuvoja Taija Juvonen havainnollistaa housujen lahjemallin eron Instagram-julkaisussaan. Hän pitää pukeutumisvinkkejä antavaa tiliä ja jakaa siellä esimerkiksi leveiden ja kapeiden lahkeiden luomat siluetit.

– Itselläni on todella leveä lantio. Leveä lantio korostuu entisestään, jos lahkeet ovat kapeat.

Taija havainnollistaa leveiden ja kapeiden lahkeiden luomaa illuusiota. Lantiolta suoraan alas laskeutuva leveä lahje yleensä häivyttää lantiota, jalanmyötäinen kapea lahje korostaa sitä.­

Jos lantiota haluaa häivyttää, sekä leveät lahkeet että hameen leveämpi helma huijaavat lantiota piiloon. Porkkanamalliset housut tai kynähame puolestaan korostavat lantion leveyttä.

– Leveät lahkeet ovat myös todella tyylikkäät ja usein myös mukavammat kuin kapeat housut, Juvonen sanoo.

Leveät lahkeet ovat Juvosen mukaan usein tyylikäs ja mukava vaihtoehto.­

Tältä näyttävät puolestaan samat housut kapeilla lahkeilla. Se, mikä kenestäkin näyttää hyvältä, on Juvosen mukaan itse päätettävissä.­

Perussäännön ohella kannattaa muistaa, että efekti riippuu myös vartalon mallista. Jokainen vartalo on hieman erilainen.

– Kyllähän vaate näyttää erilaiselta eri vartalotyypeillä. Se, näyttääkö vaate hyvältä vai ei, on kuitenkin mielestäni jokaisen itse päätettävissä. Kukaan muu ei voi sanoa, mikä on hyvän näköistä tai mikä näyttää sinun mielestäsi hyvältä.

Juvonen antaa pukeutumiseen vinkkejä, mutta korostaa, ettei niiden noudattaminen ole ehdotonta.

– Ei esimerkiksi päärynävartaloisen tarvitse häivyttää lantiota, jos ei halua. Voi ottaa ilon irti kurveista.

Sama efekti toimii hameessa. Väljempi kellohelma tai a-linja häivyttävät lantiota.­

Tässä kuvassa hameenhelma on suora.­

Alaspäin kapeneva kynähame korostaa leveää lantiota.­

Yksi helppo nyrkkisääntö väljien ja myötäilevämpien vaatteiden pukemiseen liittyy.

– Usein hyvän näköistä on, jos väljempien housujen kanssa pukee ihonmyötäisemmän yläosan. Ja toisin päin. Kapeiden tai kireiden housujen kanssa voi pukea väljemmän yläosan. Itse en pukisi esimerkiksi sekä tiukkoja pillifarkkuja että tiukkaa t-paitaa, sillä se ei mielestäni korosta vartaloani kauniisti.

Tärkein tavoite pukeutumisessa on käyttäjänsä näköiset vaatteet, jotka tuntuvat ja näyttävät hyvältä, Juvonen muistuttaa.

Luetuimmat

Tuoreimmat Me Naiset