Taija näyttää, kuinka sama mekko muuntuu 8 eri asuun – pari pukeutumisvinkkiä, jotka jokaisen kannattaa kopioida - Tyyli - Ilta-Sanomat

Taija näyttää, kuinka sama mekko muuntuu 8 eri asuun – pari pukeutumisvinkkiä, jotka jokaisen kannattaa kopioida

Kaikkien vaatekaapista löytyy potentiaalia, sanoo pukeutumisen ammattilainen ja kertoo, kuinka vaatteiden yhdistelyssä voi lähteä liikkeelle.

Taija Juvonen on pukeutumisneuvoja. Hän näyttää, kuinka mekkotyyli taipuu.­

26.8. 18:10

Muotikaupan alalla ja pukeutumisneuvojana työskentelevä Taija Juvonen päätti havainnollistaa omalla esimerkillään, kuinka yksi ja sama kukkamekko taipuu erilaisiin asuihin. Hän jakoi asukuvat pukeutumisvinkkejä antavalla Instagram-tilillään, jonka perheenäiti on perustanut parhaillaan käynnissä olevan hoitovapaan aikana.

– Kaikkien vaatekaapissa on paljon potentiaalia! Sitä ei aina vain osata käyttää, ja mennään siksi usein ostamaan uutta, Juvonen sanoo.

Paras tapa lähteä stailaamaan omia vaatteita on Juvosen mukaan yksinkertaisesti kokeilu. Peilin edessä erilaisia kokonaisuuksia sovitellessa alkaa huomata, mikä toimii ja mikä ei.

– Esimerkiksi kukkamekkoon voi yhdistää neuletta, neuletakkia, vöitä ja sukkahousuja, ja vaikkapa kengillä saa aikaan tosi erinäköisiä tyylejä. Itse saan inspiraatiota yleensä ihan tavallisista ihmisistä marketeissa ja kaduilla. Jos näet kivan asun, paina se mieleen ja kokeile, miltä yhdistelmä näyttäisi itsellä.

Tältä näyttää pelkkä mekko. Yhdistä asuun tilanteen mukaan esimerkiksi ballerinat, trendikkäät terveyssandaalit, lenkkarit, maiharit, nilkkurit tai pitkät saappaat.­

Vyö ja mustat sukkahousut muuttavat ilmettä jo paljon.­

Helppo kikka, jolla yhteensopivia vaatteita voi lähteä miettimään, on kuosillisen vaatteen sävyjen purkaminen osiin. Mitä kaikkia värejä vaikkapa kukkamekosta löytyy?

– Jokainen näistä sävyistä toimii vaatteen kanssa ja korostaa sitä eri tavalla. Usein jopa mitä värikkäämpi kuosi vaatekaapista löytyy, sitä helpompi sitä on yhdistellä.

Sama vaate muuntuu helposti myös erihenkisiin tyyleihin.

– Mieti, mistä tykkäät. Yhdistätkö vaikka nahkaa ja niittejä vai pitsiä?

Mieti myös, minne puet asun ja asusta sen mukaan.

– Tyttöjen kanssa kaupungille lähtiessä toimii vyölaukku, jos tavaraa taas on enemmän, valitse siisti cityreppu.

Pitkä, muhkea neuletakki sopii tyyliin arkisin.­

Kun puet mekon päälle paitapuseron, mekko meneekin hameesta.­

Yhdistä niihin vielä neuletakki, ja saat taas erilaisen asun.­

Muista myös, että vaatteet näyttävät erilaiselta riippuen siitä, kuinka puet ne päälle.

– Kokeile kääriä hihoja, avata ja sulkea nappeja ja korostaa naisellista muotoa erilaisilla vöillä.

Vaatteiden yhdistelyssä ei Juvosen mukaan ole tarkkoja sääntöjä. Esimerkiksi mekosta voi muokata hameen peittämällä yläosan.

– Mekon kanssa voi pukea reilun neulepuseron tai vaikka collegen.

Lyhyt ja vaalea neuletakki tuo jälleen erilaista ilmettä. Juvonen vinkkaa myös poimimaan mekon kuosista kaikki eri sävyt ja kokeilemaan niitä muissa asun vaatekappaleissa.­

Nahka tuo kukkamekkoon aivan erilaista henkeä. Nahkatakin, sukkisten ja lämpimän huivin kanssa mekko toimii viileämmälläkin ilmalla.­

Talven arkiasuun kesäinen kukkamekko muuttuu sopivaksi neulepuseron alla. Mekosta voi hyvin jättää näkyville vain hameosan.­

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?