Ethän sorru suomalaisten yleisimpään virheeseen farkkuostoksilla? Näin löydät sopivat farkut - Tyyli - Ilta-Sanomat

Ethän sorru suomalaisten yleisimpään virheeseen farkkuostoksilla? Näin löydät sopivat farkut

Farkkuja ostaessa kannattaa pitää mielessä muutama toimiva vinkki.

24.8. 18:32

Kun suomalainen ostaa farkkuja, suurin kompastuskivi on yleensä oikea koko.

– Miehet ostavat lähtökohtaisesti aina liian isoa kokoa. Joskus myös naiset. Toisaalta osa naisista ostaa edelleen aivan raivokireitä farkkuja, Kauppakeskus Sellon JC-myymälän myymäläpäällikkö ja farkkuasiantuntija Juha Sinerlahti on kuvaillut jutussamme.

  • Katso farkkumyyjän parhaat vinkit ostoksille pääkuvan paikalla olevalta videolta tai lue ne täältä

Mutta kuinka löytää sopivat farkut?

Pitääkö farkkujen olla väljät vai napakat?

Kun haluat tehdä vartaloasi imartelevat farkkukaupat, tutkaile sovituskopissa ensimmäisenä vyötäröä.

– Kaikkein tärkein asia on, että housut istuvat vyötäröltä, vaatetusalan ammattilainen ja ompelimoyrittäjä Anitta Heikkilä on sanonut aiemmassa jutussa.

Farkkujen tuntuma vyötäröllä saa uutena olla napakka. Koska monissa farkuissa on nykyisin elastaania, käytössä ne jonkin verran löystyvät ja venyvät.

Stretch-farkut kannattaa ostaa ennemmin kunnolla piukkoina kuin yhtään löysinä. Puuvillafarkuista sen sijaan kannattaa valita hyvin istuva mutta sellainen koko, jossa on hyvä olla.

Lähde ostoksille yksin ja tietyssä puserossa

Me Naisten muotitoimittaja on puolestaan listannut omat vinkkinsä farkkuostoksille aiemmassa jutussa. Hän kehottaa tekemään viisi asiaa ostoksilla:

  1. Mene yksin. Tarvitset enemmän aikaa kuin toista mielipidettä.

  2. Pue yllesi paita, jota farkkujen kanssa pitäisit.

  3. Tunnustele silmät kiinni. Kiristääkö kivasti? Pidätkö materiaalista?

  4. Istu tuolilla. Ymmärrät, millaiset farkut olisivat käytössä.

  5. Kysy materiaalista. Repsahtaako, kutistuuko, haalistuuko? Mieti mihin olet valmis.

Mallaa jo ennen sovituskoppia

Jos oikea farkkukoko on aivan hakusessa, liikkeelle voi lähteä alla olevan videon vinkeillä. Videolla näet kolme helppoa kikkaa, jotka antavat osviittaa farkkujen sopivuudesta ilman, että farkkuja täytyy vetää päälle.

Sovita, sovita ja sovita, vaikka malli pysyisikin samana

Asiantuntijat toisensa jälkeen neuvovat sovittamaan farkkuja aina. Vaikka tietty merkki tai malli olisi toiminut aiemmin, farkkujen koot vaihtelevat valmistajan mukaan, eikä moni tiedä, että farkkujen värikin vaikuttaa niiden kokoon.

Toinen väri saattaa olla pehmeämpi ja joustavampi ja siksi suuremman tuntuinen kuin toinen sävy. Täysin saman farkkumallin ja koon farkut voivat olla eri sävyisinä eri kokoisia, koska erilaiset pesut muuttavat kangasta.

– Esimerkiksi tasaisen tummansininen denimkangas voi tuntua jäykemmältä kuin runsaasti pesty vaalea farkku, Juha Sinerlahti on kertonut.

Tarkista takataskut ja kääri lahkeet oikein

Jos haluat varmistaa, että oikean koon löydyttyä farkut myös imartelevat, kurkkaa housujen taakse. Paras takataskumalli pepulle on nimittäin laatikkomainen ja tiltattu.

Entä osaatko tehdä farkunlahkeiden kavennuskäännöksen? Näppärällä käännöstyylillä lahkeet lyhenevät ja kapenevat trendikkäiksi helposti. Katso ammattilaisen tekniikka videolta!

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?