Tomaatit tulevat! Tämän takia tuttua ruokasuosikkia kannattaa kokeilla ihonhoidossa - Tyyli - Ilta-Sanomat

Tomaatit tulevat! Tämän takia tuttua ruokasuosikkia kannattaa kokeilla ihonhoidossa

Tomaatin herkullisen punaisen värin takana oleva lykopeeni on todellinen tehoaine sekä sisäisesti että iholle levitettynä.

Tomaatin ihohyötyihin voi tutustua turvallisesti purkkimuodossa.­

22.8.2020 9:06

Tomaatteja löytyy kaupan hevi-osastolta huikean monessa eri koossa ja ulkomuodossa. Syötynä superterveellinen, lykopeenistaan tunnettu punainen hedelmä on erityisen hyödyllinen myös ihonhoidossa, monestakin eri syystä – jostain syystä se on jäänyt monen muun tunnetumman tehoaineen jalkoihin.

Tomaatti on punaisen värinsä takana olevan lykopeenin lisäksi täynnä erilaisia vitamiineja ja antioksidantteja, kuten C-vitamiinia, potassiumia ja folaattia eli B9-vitamiinia.

Muun muassa Good Housekeeping ja Cosmopolitan kertovat, että tomaatin korkea C-vitamiinipitoisuus edistää ihon omaa kollageenintuotantoa ja se myös suojaa ihoa vaihtelevissa vuodenajoissa ja ympäristön saasteilta. C-vitamiini tunnetusti kirkastaa ihoa ja voi auttaa häivyttämään kasvoilta niille varsinkin kesällä ilmestyviä pigmenttiläiskiä.

Lykopeeni auttaa ihoa suojautumaan ilman vapailta radikaaleilta, jotka vanhentavat ihoa ja siten iholle ilmestyy vähemmän juonteita. Lykopeeni myös ehkäisee UV-säteilyn tekemiä vahinkoja ihossa.

Tomaatti sisältää lisäksi runsaasti erilaisia entsyymejä, jotka kuorivat iholta pois kuolleet ihosolut hellävaraisesti ja kirkastavat sitä.

Näillä tuotteilla kokeilet tomaatin tehoaineiden hyötyjä

Vaikka sisäisesti nautittuna tomaatti on usein parasta ihan sellaisenaan, ei iholle kannata hieroa salaatista ylijääneitä viipaleita. Hapan tomaatti voi suoraan kasvoille levitettynä ärsyttää ihoa, joten parasta on luottaa valmiiseen kosmetiikkaan ja tutustua tomaatin ihohyötyihin turvallisesti purkkimuodossa.

Mádaran lykopeenitiivistettä sekoitetaan oman kasvovoiteen tai -öljyn joukkoon aina muutama tippa aamuin illoin. Antioksidanttisen anti-age-ominaisuuksiensa ansiosta se sopii käytettäväksi erityisesti auringossa oleskelun jälkeen iholle. Custom Actives Lycopene -tiiviste, 14,95 € / 7,5 ml.­

Yes To -brändin sekaiholle tarkoitetun tomaattilinjan päivävoide kosteuttaa ja hoitaa ihoa lykopeenin avulla, ja mukana buustamassa tehoja on myös vesimelonia sekä punaista teetä tasapainottamassa talintuotantoa sekä ehkäisemässä epäpuhtauksia. Daily Balancing Moisturiser -kasvovoide, 19,90 € / 50 ml.­

Tomaattipakkauksessa tuleva TonyMolyn kasvonaamio ravitsee ja rauhoittaa ihoa. Voidemainen naamio on helppo levittää kasvoille ja iho tuntuu jälkikäteen todella raikkaalta. Tomatox Magic Massage Pack -kasvonaamio, 17,50 € / 80 g.­

KocoStarin maski tulee hauskasti monessa pienessä palassa, jotka näyttävät tomaatin viipaleilta. Viipaleita on helppo asetella kasvoille ja kaulalle kosteutusta kaipaaville alueille täsmähoitona. Tomato Slice Mask Sheet -kasvonaamio, 4,95 €.­

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?