”Naapuri oli antanut kampaajalle vapaat kädet leikata, kihartaa ja värjätä” – lukijat kertovat syyt sille, miksi leikkaavat hiuksensa itse - Tyyli - Ilta-Sanomat

”Naapuri oli antanut kampaajalle vapaat kädet leikata, kihartaa ja värjätä” – lukijat kertovat syyt sille, miksi leikkaavat hiuksensa itse

Kokosimme yhteen lukijoiden kommentteja kampaamokäynteihin liittyen.

Hyvää luottokampaajaa on vaikea löytää, tuskailee moni.

19.8.2020 16:20

Julkaisimme aiemmin artikkelin kampaajan huomioista, joita hän on tehnyt suomalaisnaisten hiustenhoidosta.

Artikkelissa ammattilainen esimerkiksi toivoi, että suomalaisnaiset kävisivät useammin kampaajalla hemmottelemassa itseään ja pyytäisivät rohkeammin apua hiusongelmiinsa.

Artikkeli keräsi paljon kommentteja liittyen muun muassa hiusten pesuun ja kokemuksiin kampaajalla käymisestä. Niiden perusteella moni ei ollut vielä löytänyt omaa luottokampaajaa. Moni kertoo myös leikkaavansa hiuksensa itse.

Muutama kampausmokakin kommenttien joukkoon mahtui.

Moni haluaa syystä tai toisesta leikata hiuksensa itse.

”Tiedän itse, mikä minulle sopii parhaiten”

– Kampaajakäynnit ovat olleet minulle enemmänkin stressaavia, sillä en ole löytänyt luottokampaajaa. Tiedän itse, mikä minulle sopii parhaiten. Minulla on myös huonoja kokemuksia kampaamoista. Nyt olen opetellut leikkaamaan hiukseni itse. Enää ei tarvitse stressata.

– Kuten kaikissa ammateissa, myös kampaajien välillä on suuria eroja. Itselläni on ollut vaikeuksia löytää kampaaja, joka osaisi käsitellä luonnonkiharaa hiusta ja suositella sopivia tuotteita. Monesti kyllä ihaillaan kiharoita, mutta heti perään leikataan ne huonosti, täytetään tukkoon silikonista ja poltetaan hiustenkuivaajalla.

– Hiukseni olen leikannut joko itse tai isännältä kysymällä. Tukka on jo vuosia pysynyt olkapääpituisena. Taitaisin olla miljonääri, jos olisin säilönyt sukanvarteen säästyneet rahat, mutta olen käyttänyt ne elämään.

– Niitä ammattitaitoisia kampaajia on vaikea löytää. Kiva olisi, jos rahoilleen saisi vastinetta. En ole vieläkään ollut kampaajalla, johon olisin täysin tyytyväinen.

Kommentoijilla on kokemusta siitä, etteivät aina ole saaneet neuvoja kampaamossa.

”Kampaajat ovat tuntuneet järkyttyvän, kun annan vapaat kädet”

– Harva kampaaja tuntuu osaavan neuvoa uutta mallia. Minulla on pitkät hiukset, joista voisi leikata vaikka mitä. Kyn kysyn, mitä kampaaja suosittelee, ovat kaikki hieman lyhentäneet tukkaa ja pyöristäneet sivuja. Vain yksi leikkasi lyhyeksi ja hyvin leikkasikin.

– Kun olen kysynyt kampaajalta vinkkejä hiuksiini, en ole saanut mitään suoraa vastausta. Omalle kohdalleni on sattunut muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta arkoja kampaajia, jotka tuntuvat olevan järkyttyneitä siitä, kun sanon, että tee mitä haluat. Itse pitäisi tietää aivan tarkkaan, mitä haluaa ja vieläpä neuvoa siinä.

– Harvemmin olen törmännyt kampaajaan, joka aivan yllättäen osaisi ehdottaa uutta hiusmallia. Kampaajat menevät hämilleen ja ehdottavat jotain suosittua, juuri naistenlehdissä ollutta mallia tai mallia, joka sopii juuri omalle iälle.

Kampaajan ehdotus peruukista oli eräästä kommentoijasta hyvin, hyvin erikoinen.

”Kampaaja suositteli peruukkia”

– En uskaltaisi antaa kampaajalle vapaita käsiä uudistaa kampausta, koska lopputulos ei ehkä ihastuttaisi itseäni. Naapurin rouva oli antanut kampaajalle vapaat kädet leikata, kihartaa ja värjätä. Lopputulos oli hyvin erikoinen.

– Kävin ennen samalla kampaajalla, mutta lopetin käymisen, kun kampaaja poltti lähes kaikki hiukseni. Hän ei osannut tehdä tyviväriä, joten aloin kasvattaa omaa väriäni takaisin ja en ole edes leikannut hiuksiani neljään vuoteen.

– Minulla oli ennen pitkät, paksut ja punertavat hiukset. Kävin kampaajalla, sillä olin menossa ystävieni häihin. Kävin suositussa kampaamossa, mutta en saanut paikan parasta kampaajaa sillä en ollut sen kummoisempi henkilö. Taviksia palvelivat talon nuoremmat ”kyvyt”. Nuori mieskampaaja ilmoitti minulle alkajaisiksi, että minulla on niin vähän hiuksia, että minun olisi viisainta ostaa peruukki. Ilmoitin, etten sellaista osta. Kaveri teki sitten ylihinnoitellun nutturan. Purin nutturan kotona.

Onko sinulla mieleen jääneitä, positiivisia tai negatiivisia kampaamokokemuksia? Kommentoi alle!

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?