”Illalla kun katsoin peiliin, en ollut uskoa silmiäni” – Testasimme tuotteet, jotka lupaavat pitää kiillon poissa kasvoilta koko päivän, yksi pesi monet muut - Tyyli - Ilta-Sanomat

”Illalla kun katsoin peiliin, en ollut uskoa silmiäni” – Testasimme tuotteet, jotka lupaavat pitää kiillon poissa kasvoilta koko päivän, yksi pesi monet muut

Onko haaveissa trendikkäästä kuultavasta ihosta poikkeava, samettisen mattainen iho? Testasimme mattaa lupaavat meikinpohjustajat!

13.8. 12:01

Meikinpohjustajat, eli primerit lupailevat usein sekä häivyttää ihohuokosia, että pitää kasvot mattaisina.

Yleisesti mattapohjustajista hyötyvät ehkä enemmän rasvoittuvan sekaihon omaavat ihmiset, sillä kuiva- ja herkkäihoisten kannattaa meikin pohjustustyö tehdä ihonhoitotuotteiden kautta jo ennen meikkaamista.

MyStyle testasi useita eri mattaisuutta lupaavia pohjustustuotteita, tarkoituksena oli hakea nimenomaan mattaihoa eikä siis testissä ole mukana kuultoa ja kiiltoa lupaavia pohjustajia. Testaajalla on etenkin kesäisin herkästi rasvoittuvan t-alueen omaava sekaiho. Testissä käytettiin samaa meikkivoidetta ja puuteria kaikkien primereiden kanssa.

Lumene Matte Oil Control Primer, 12,90 € / 20 ml

Arvosana: 5-/5

Lupaus: Mesiangervoa ja arktista lähdevettä sisältävä primer lupaa vähentää kiiltoa ja häivyttää ihohuokosia.

Kokemus: Tämä tuote lunasti lupaukset niin, että illalla kun katsoin peiliin, en ollut uskoa silmiäni. Jo levittäessä mattaefekti oli selvä, ja meikatut kasvot näyttivät kauniilta ja samettisen tasaisilta. Koko hellepäivän jälkeen kasvot olivat vieläkin siedettävät, eikä kuin öljyonnettomuuden jälkeen! Yleensä runsaasti rasvoittuva t-alueeni on tarvinnut jo useaan kertaan päivän aikaan puuteripaperia ja puuteria, mutta tämän primerin kanssa ei tarvinnut meikkiä korjailla ollenkaan.

Toimivuus tulee kuitenkin myös varjopuolen kanssa, nimittäin meikistä tulee todella raskas, ja mikäli haaveilet kuultavuudesta, voit sen unohtaa. Tämä tuote on lupaa olla matta, ja lopputulos on supermatta. Myös meikin huolellisen kaksoispuhdistuksen kanssa tulee olla tämän tuotteen kanssa todella huolellinen, sillä muuten raskas mattaefekti voi aiheuttaa epäpuhtauksia iholle.

Hourglass Veil Mineral Primer 62 € / 30 ml

Arvosana: 4/5

Lupaus: Kulttisuosikki lupaa uniikin koostumuksensa avulla tasoittaa ihon pintaa ja häivyttää hienoja juonteita sekä ihohuokosia. Tuote sisältää myös SPF15 -suojakertoimen.

Kokemus: Jännittävältä tuntuva tuote levittyy helposti ja todellakin tekee kaiken lupaamansa. Mistään taika-aineista ei kuitenkaan ole kyse, vaan totuus löytyy ainesosaluettelon viidestä silikonista tai silikoniyhdisteestä. Tuote on myös melkoisen hintava, mutta myynnissä on myös 8 millilitran testiversio, joka kannattaa ensiksi hankkia, jos tuotetta harkitsee.

Shiseido Waso Poreless Matte Primer, 31,50 € / 20 ml

Arvosana: 4/5

Lupaus: Wasabista inspiraatiota hakenut tuote lupaa pitää ihon mattapintaisena koko päivän ja myös tietysti häivyttää ihohuokosia ja hienoja juonteita.

Kokemus: Jännittävältä tuoksuva tuote toimii yllättävän hyvin. Iho näyttää samettiselta ja kiilto pysyy poissa. Mielenkiintoisinta on primerin koostumus, meikistä ei tule raskasta naamiota vaan lopputulos pysyy luonnollisena. Aivan Lumenen mattatehoon asti ei tälläkään päästä.

Milk Hydro Grip Primer, 14,00 € + 30 € postikulut / 10 ml

Arvosana: 4/5

Lupaus: Silikoniton ja parabeeniton, hampusta saatua kannabisuutetta sisältävä primer lupaa sekä kosteuttaa ihoa, että luoda meikille pitävän ja mattaisen pohjan.

Kokemus: Tuotetta hehkutetaan ympäriinsä sellaisella vimmalla, että epäilykset ovat suuret, kun purkkiin tartun. Kuitenkin, kun olen vihertävän geelin levittänyt kasvoilleni, ällistyn. Hetken imetytymisen jälkeen kasvojeni pinta on oudon tahmainen. Kuitenkin meikkivoiden levittyy tahmaisen primerin päälle helposti eikä pakkaudu, ja kyllä vain, tahmapinta auttaa meikkivoidetta pysymään paikoillaan ja kasvoja näyttämään siisteiltä koko pitkän hellepäivän.

Valitettavasti Milk-meikkituotteita on käsittämättömän hankala saada Suomeen, nettikaupoista vain Ranskan ja Puolan Sephorat tuotteita toimittavat tänne. Esimerkiksi Ranskan Sephorasta tilattaessa mukaan tulevat muhkeat 30 euron postikulut, joten kimppatilaukset kannattavat.

Inika Certified Organic Matte Perfection Primer, 39,95 € / 30 ml

Arvosana: 3/5

Lupaus: Testin toinen luonnonkosmetiikkaprimer lupaa öljyä imevien ainesosiensa kautta mattapintaisen ja samettisen ihon, joka on kuitenkin kosteutettu.

Kokemus: Myös tässä tuotteessa on runsaasti öljyjä ja sen vuoksi täytyykin olla hyvin tarkka, minkälaisten tuotteiden kanssa sitä käyttää. Omien, lähinnä vesipohjaisten ja geelimäisten rasvojeni kanssa tämä päätyi vain kasautumaan ja pyörimään ympäri kasvoja. Mattaa hakeville ei se sopivin, kuivaihoisille kasvoöljyjä käyttäville voi olla sopivampi vaihtoehto. Tuotteessa on varsin tujakka bergamotin tuoksu, joten jos olet herkkä, ei välttämättä paras valinta.

Lumene Blur Longwear Primer, 12,90 € / 20 ml

Arvosana: 3/5

Lupaus: Arktista lähdevettä sisältävän primerin luvataan häivyttävän ihohuokosia ja pieniä juonteita.

Kokemus: Pääasiassa silikoniyhdisteitä sisältävä primer toimii yhtä hyvin kuin muutkin markkinoilla olevat blur-primerit. Ihohuokosten häivytysefekti ei ole paras mahdollinen, mutta meikki levittyy primerin päälle tasaisesti. Otsa kuitenkin kiiltää loppupäivän aikana.

Rimmel Matte Primer, 9,60 € / 30 ml

Arvosana: 3/5

Lupaus: Purkissa luvataan, että tuote pitää kasvot mattapintaisina ja meikin raikkaana koko päivän, ilman että se tukkii ihoa.

Kokemus: Varsin edullinen markettivaihtoehto. Toimivuus ei ollut yhtä hyvä kuin Lumenen mattaprimerissä, mutta toisaalta meikki ei tuntunut yhtä raskaalta, kuin Lumenen kanssa. Ainesosaluettelo näyttää varsin samankaltaiselta testin muidenkin silikoniyhdisteitä sisältävien primereiden kanssa.

Essence Myskin Perfector Tinted Primer, 4,99 € / 30 ml

Arvosana: 3 / 5

Lupaus: Vaahtomainen sävytetty primeri, joka lupaa häivyttää ihohuokoset näkyvistä ja tehdä ihosta luonnollisen mattaisen.

Kokemus: En ole suuri sävyprimereiden ystävä, mieluummin käytän kevyttä meikkivoidetta tai sävytettyä kasvovoidetta. Tämä kuitenkin toimii ihan kohtalaisesti, tosin vaahtomainen koostumus tekee tasaisesta levityksestä ajoittain vähän haasteellista. Mattaisuus pysyy kohtalaisesti koko päivän. Testin edullisin!

Gosh Primer Plus+ Skin Adaptor, 24,90 € / 30 ml

Arvosana: 2/5

Lupaus: Tuotteen luvataan sulautuvan ihonsävyyn luoden kasvoille terveen ja tasaisen hehkun ihoa silottaen, suojaten ja virkistäen.

Kokemus: Valitettavasti lupauksista huolimatta varsin mitäänsanomaton tuote. Valkoinen voide muuttui kasvoilla lähinnä pinkertäväksi ja meikkivoiteen alla lopputulos oli melkomoisen plusmiinusnolla. Mikäli hakee keveää, sävyttävää tuotetta, testin Essence on parempi vaihtoehto tai sitten lukuisat sävyttävät voiteet.

Korento Soft velvet primer, 40,90 € / 30 ml

Arvosana: 1/5

Lupaus: Tämä luonnonkosmetiikkaprimeri lupaa tasoittaa ihon sävyä, häivyttää huokosia ja pieniä ryppyjä sekä samalla kosteuttaa ihoa.

Kokemus: Tuote sisältää huikean määrän luomuöljyjä, mattaosasta vastaa vain muutama aines. Tästä syystä tuotetta ei voi oikein suositella kuin erittäin kuivalle iholle. Lupausten häivyttävää vaikutelmaa ei oikein näe, koska öljyjen tuoma kiilto lähinnä korostaa ihohuokosia.

Kuvat: Valmistajat

Luetuimmat

Tuoreimmat Me Naiset