Nelli, 23, käyttää apuna syömäpuikkoja, Jade, 20, suosii yksinkertaista niksiä – 7 naista esittelee upeat kiharansa - Tyyli - Ilta-Sanomat

Nelli, 23, käyttää apuna syömäpuikkoja, Jade, 20, suosii yksinkertaista niksiä – 7 naista esittelee upeat kiharansa

7 naista kertoi omat vinkkinsä upeiden kiharien loihtimiseen ja niiden kauniina pysymiseen. Lisäksi kysyimme myös ammattilaisen niksit.

­

12.8. 18:44

Kuten niin monella suomalaisnaisella, myös Nellillä, 23, on luonnostaan piikkisuora tukka, jossa kiharat suoristuvat nopeasti. Nelli on kuitenkin löytänyt yhden tavan, joka saa kiharat pysymään pitkään kauniina. Nuori nainen käyttää kiharien loihtimisessa apuna syömäpuikkoja.

– Malttia tarvitaan, mutta lopputulos on sen arvoinen. Pyörittelen itse hiukset syömäpuikkojen ympärille ja sen jälkeen lämmitän niitä 15 sekuntia suoristusraudalla koko pituudelta.

– Hiuslakkaa laittaessa kannattaa antaa kiharan tippua kämmenelle ja nostaa sitä niin sanotusti ylöspäin, jottei se pääse suoristumaan lämpöisenä.

Nellin kiharat ennen viimeistelyä.­

Nelli suihkuttaa lakkaa kihara kerrallaan ja antaa hiusten jäätyä ennen kiharien sormin avaamista.

– Kiharia ei kannata avata haromalla läpi, vaan erottelemalla. Lopuksi vielä lakkaa kerran päälle ja ne pysyvät varmasti.

Viimeistellyt kiharat.­

Noora, 22, aloittaa hiusten kihartamisen suihkuttamalla lämpösuihketta. Kiharat hän tekee joko kihartimella tai suoristusraudalla ja lyijykynällä.

– Laitan hiukset kahteen osaan ja otan pienen osion kerrallaan. Alahiuksissa voi ottaa vähän paksummat osiot riippuen siitä, kuinka tuuheat kiharat haluaa. Päällishiuksista teen pienempiä osoita ja aivan juuresta kiinni.

Hiuslakalla viimeistellyt kiharat pysyvät Nooralla jopa kolme päivää.

­

Jade, 20, tykkää tehdä kiharat kahdella eri tavalla. Toinen tapa on varsin yksinkertainen.

– Lähes aina suihkun jälkeen odotan, että hiukset ovat kosteat mutta eivät märät. Sitten laitan ne tiukalle ranskanletille yön ajaksi. Aamulla minulla on helpot lettikiharat.

Jaden lettikiharat.­

Toinen suosikkitapa on puikkokihartimen käyttö.

– Laitan hiukset korkealle ponnarille ja kiharran hiukset, jonka jälkeen avaan ne ja harjaan läpi sormilla ja suihkutan lakkaa.

Jaden puikkokihartimella tehdyt kiharat.­

Laura, 21, omistaa todella pitkät ja ”lasiset” hiukset, joten kiharien teko ei ole aivan nopeaa ja helppoa puuhaa.

– Tarvitsen hiuksiini paljon pitoa jo ennen kiharoiden tekoa. Käytän Goldwellin muotovaahtoa ennen hiusten föönausta, jotta saan volyymia ja pientä pitoa.

Hiukset Laura kihartaa ohuella puikkokihartimella.

­

– Mitä ohuempi kiharrin, sitä tiukempi kihara joka ei heti lässähdä suoraksi. Kiharran aina hiukset kasvoista pois päin. Jokaisen kiharretun osion laitan pinnillä ylös kiinni jäähtymään, lässähtämisen estämiseksi. Kun olen saanut hiukset kiharrettua ja ne ovat pinneillä ylhäällä, laitan koko päähän vahvaa lakkaa.

– Kun hiukset ovat jäähtyneet otan pinnit pois ja selvitän kiharat vielä piikkikamman avulla ja tupeeraan jos tarvetta! Lopuksi suihkutan vielä viimeistelylakkaa joka puolelle!

Myös puolipitkien hiusten kiharrus onnistuu, kunhan välineet ovat oikean. Julia, 28, suosii monen muun tapaan putkikiharrinta.

– Kiharran hiukset pienissä osiossa, annan jäähtyä ja harjaan vähän auki. Lakkaa en suihkuta hiuksiin ollenkaan.

­

Heke, 31, suosii kosteisiin hiuksiin loihdittavia letti- tai nutturakiharoita.

– Yleensä vielä kostutan hiuksia niihin jätettävällä hoitoaineella. Yön aikana, hiusten kuivuessa tulee nätit kiharat.

– Lettejä tai nutturoita tehdessä pitää muistaa nostaa niitä hiuspohjasta ylöspäin, jotta hiuksiin saa kuohkeutta. Aamulla ei tarvitse kuin purkaa letit tai nutturat, ravistella ja halutessaan suihkauttaa lakkaa.

­

Tiia, 25, on aina pitänyt hiustenlaitosta ja teekin niin kampaukset, leikkaukset kuin värjäykset itse.

Apuna kihartamisessa toimii usein puikkokiharrin, joka kapenee kärkeä kohti. Kihartimen lisäksi Tiia hyödyntää juomapillejä, joilla kihartuvat niin omat hiukset kuin hiustenpidennyksetkin.

­

– Teen juomapillillä kihartimet vasta pestyihin, mutta hieman kosteisiin hiuksiin. Käytössä minulla on lämpösuoja ja hiuslakka. Aloitan niskasta, pienissä hiusosioissa ja laitan tyvestä ja latvasta pinneillä kiinni. Annan olla muutaman tunnin ja lopuksi vielä käytän hiustenkuivaajaa, että hiukset ovat varmasti kuivat ennen pillien pois ottoa. Lopuksi avaan ne sormin varovasti, viimeistelen ja laitan lakkaa.

Mitä sanoo ammattilainen?

Stadin ammattiopistossa, parturi-kampaajalinjalla opettajana toimiva Marie Lähteenmaa jakaa yksinkertaiset vinkit kauniiden kiharien tekoon ammattilaisen näkökulmasta.

Lähteenmaa muistuttaa, että kihara ja tuotteet valitaan hiuslaadun ja päänahan mukaan.

– Kokeilemalla löytää itselleen ja hiuksilleen parhaiten sopivan tavan.

Muutama perusasia on kuitenkin hyvä pitää mielessä.

Ensinnäkin kiharoiden pohjustus aloitetaan jo hiustenpesusta.

– Jos on liukas, painava ja lötkö hius, pestään hiukset juuri ennen kihartamista shampoolla, joka ei sisällä lätistäviä ja silottavia ainesosia. Ei hoitoainetta ollenkaan.

– Jos hiukset taas ovat kovin käsitellyt, rahisevan kuivat ja karheat, kosteuttava shampoo ja hoitoaine ovat paikallaan. Huuhtele hoitoaine hyvin pois.

Pohjustus tukituotteella tehdään hiuslaadun mukaan.

– Rasvaisuuteen ja lätistyvään hiukseen kannattaa laittaa pohjalle kuivashampoo. Pituuksiin taas tukeva muotoilutuote ja lakka.

Lähteenmaa muistuttaa, että tiukempi kihara pysyy paremmin kuin iso löysä kihara.

– Jos on hennot, voimakkaasti käsitellyt tai hyvin kuivat hiukset, tyveen kannattaa laittaa tyvikohottaja, puuteri tai kuivashampoo.

Lakan lisäksi kiharat kannattaa viimeistellä myös kiillottavalla kiharatuotteella.

Luetuimmat

Tuoreimmat Me Naiset