Marian hääpuvussa oli huikea laahus, Vilman kampauksen kruununa olivat kukat – upeat kesämorsiamet esittelevät häätyylinsä - Tyyli - Ilta-Sanomat

Marian hääpuvussa oli huikea laahus, Vilman kampauksen kruununa olivat kukat – upeat kesämorsiamet esittelevät häätyylinsä

Kesällä hääjuhlaa viettäneet suomalaismorsiamet esittelevät upeat häälookinsa.

Nämä morsiamet ovat suosineet perinteistä, valkoista väriä, mutta kukin omalla tyylillään.­

11.8. 20:00

Hääpäivä on monelle yksi elämän tärkeimmistä päivistä, jota on ihana muistella jälkikäteen. Hääpäivänä moni tarkoin suunniteltu ja valmisteltu asia saatetaan toteutukseen, ja jännitys voi olla hyvinkin voimakkaasti läsnä. Omat toiveet halutaan toteuttaa tarkasti sekä juhlaan että myös tyyliin liittyen.

Omaan tyyliin sopivassa asussa on helpompi ottaa vastaan hääpäivän paineet ja jännitys. Ja se tärkein asia – nauttia juhlista ja rakkauden tunnelmasta.

Tämä kesä on kuitenkin ollut aivan erityinen, sillä vielä keväällä ei voitu olla varmoja, voivatko kaikki kesähäitä suunnitelleet edes viettää juhliaan.

Viisi upeaa tämän kesän morsianta esittelee oman häätyylinsä. He pystyivät lopulta toteuttamaan unelmiensa häät.

”Mekkoa oli ihana kantaa helteestä huolimatta”

Juuri naimisiin menneen Millan häätyyli oli morsiamen itse kuvailemana ”yksinkertainen, naisellinen ja hieman boheemi.”

Upeaa hääpukua yllään pitänyt Milla on erittäin tyytyväinen koko häälookin lopputulokseen. Asu rakennettiin mekon ympärille, joka antoi tyylille suunnan. Kaunis hääkimppu kruunasi tyylin.

– Minulle oli tärkeää, että mekko istuu hyvin. Koko päivän ajan mekko tuntuikin todella hyvältä päällä, helteestä huolimatta. Olen tyytyväinen, että panostin hyvään kampaajaan ja meikkaajaan, sillä meikin ja tukan pysyvyydestä ei tarvinnut murehtia, Milla kertoo.

”Kukat saavat olla iso osa häälookia”

Kesäkuussa hääpäiväänsä juhlinut Vilma halusi häätyylissään suosia kierrätystä ja kotimaisia valintoja. Kampauksessaan Vilma käytti näyttävästi kukkia, ja niiden osuus häätyylissä olikin alusta asti selvä.

– Jo ennen kampauksen suunnittelua tiesin, että haluan kukkien olevan osa kampausta. Myös korvikset saivat olla näyttävät, sillä käytän myös arjessa näyttäviä korvakoruja usein, Vilma kertoo.

Tuleville morsiamille Vilma vinkkaa, että taitavia tekijöitä kannattaa hyödyntää ja käyttää oman häätyylin suunnittelussa ja luomisessa.

”Hääpäivänä saa panostaa itseen”

Elokuun alussa avioitunut Suski tiesi heti hääpuvun löydettyään, millaiseksi hän halusi koko häätyylin muodostuvan. Edustavaan ja tyylikkääseen pukuun Suski yhdisti elegantin meikin ja klassisen, näyttävän kampauksen.

– Työskentelen kauneusalalla, joten minulle tärkeitä olivat myös ihonhoidon ja kauniin rusketuksen merkitys lopputuloksessa, Suski kertoo.

Suskin mielestä hääpäivänä, jos koskaan, saa olla pinnallinen.

– Hääpäivä on elämän tärkeimpiä päiviä. Omiin valintoihin pitää olla tyytyväinen ja itseensä saa panostaa. Asioita on ihana muistella vielä vuosikymmenienkin päästä.

”Hankin uutena vain kengät”

Klassista tyyliä suosiva Susanna halusi minimalistisiin ja pienellä budjetilla toteutettuihin häihinsä elegantin mutta samalla nuorekkaan mekon. Ilmava ja kevyt mekko löytyi hääpukuliikkeestä, ja morsian vuokrasi mekon. Simppeli ja kaunis tyllimekko täydentyi kullanvärisillä, matalilla kengillä. Floristi taiteili kukkakruunun, joka laitettiin morsiamen nutturan päälle.

– Ekologisuus ja edullisuus olivat meille tärkeitä asioita häissä muutenkin. Hankin uutena vain kengät – muut asun osat olivat omia, käytettyinä hankittuja tai lainassa, Susanna kertoo.

”Mekko oli todella vaikuttava ilmestys kolmimetrisen hunnun kanssa”

Kesällä avioitunut Maria suosittelee, että häiden suunnittelu kannattaa aloittaa tarpeeksi ajoissa.

Omissa häissään Marialla oli yllä upea, pitkä puku.

– Lähdin etsimään sopivaa hääpukua jo hyvissä ajoin. Mielessäni oli tarkka visio unelmien puvusta. Se kuitenkin sai väistyä, kun kohtasin toisenlaisen, mutta upean mekon. Hyvä myyjä osasi ehdottaa minulle tätä mekkoa, jota en olisi ehkä itse osannut kokeilla, Maria kertoo.

Mekossa on pitkä laahus. Alun perin Maria ei halunnut laahusta, mutta mekon ollessa muuten sopiva muuttui mielipidekin nopeasti.

– Mekko oli todella vaikuttava kolmimetrisen hunnun kanssa. Laahus ei haitannut menoa yhtään, Maria sanoo.

Kuvat: Haastateltavien Instagram-tilit

Luetuimmat

Tuoreimmat Me Naiset