Kampaajat kertovat, mitkä tekijät hiustyyleissä nuorentavat ja vanhentavat - Tyyli - Ilta-Sanomat

Kampaajat kertovat, mitkä tekijät hiustyyleissä nuorentavat ja vanhentavat

Kysyimme kampaajilta, millaiset asiat hiuksissa vanhentavat ja nuorentavat.

Pitkät ja rennot hiukset tuovat nuorekkuutta.­

10.8. 16:29

Kerroimme hieman aiemmin suositusta hiusmallista, joka sopii kaikenikäisille naisille.

Yksi syy jo pari vuotta pinnalla olleen mallin suosiolle saattaa olla se, että se kehystää kaiken muotoisia kasvoja kauniisti.

Moni haluaakin hiuksia leikkauttaessaan mallin, joka varsinkin nuorentaa tai on muuten omalle ikäryhmälle sopiva. Kampaajat vakuuttavat, että kyse on kuitenkin jokaisen yksilöllisitä hiuksista ja ulkonäöstä – eri mallit näyttävät erilaisilta eri ihmisillä. Ammattilainen osaa arvioida, millainen leikkaus sopii kullekin, ja tarvittaessa tehdä vaikka nuorentavan lookin, jos sellaista haluaa.

Kysyimme kampaajilta, mitkä asiat kuitenkin yleisesti hiustyyleissä vanhentavat ja nuorentavat.

Kaikenikäisenä hiuksista tulisi huolehtia säännöllisesti. Hyvälaatuinen hius näyttää raikkaalta ja eloisalta.­

Huoleton look on nuorekas

Kampaaja Anni Kosusen mukaan nuorekkuutta tuovat kaikki mallit, jotka ovat rennon luonnolliset. Hiusten liikaa ”laittamista” vältellään nuorekkaissa lookeissa ja hiukset eivät saa viedä liikaa aikaa menevässä elämäntyylissä.

– Rento surffitukka, jota ei ole viimeistelty turhan glamourmaiseksi, on nuorekas. Lob-malli on tästä hyvä esimerkki, eikä se ainakaan vanhenna ketään, Anni Kosunen lappeenrantalaisesta Kauneushoitola Illusiasta sanoo.

Nelikymppinen Myleene Klass rennossa lookissa Lontoossa viikonloppuna.­

Kampaaja Sirkku Lampiniemi turkulaisesta Yazz Hair -kampaamosta nimeää nuorten suosimaksi hiusten pituudeksi pitkät hiukset. Ne antavat kantajastaan nuorekkaan vaikutelman.

– Omia, luonnollisia piirteitä ei kannata peitellä. Usein nuorille naisille tulee vaihe, jolloin ei missään nimessä haluta korostaa omaa, luonnollista lookiaan. Omat luonnolliset piirteet kuitenkin pehmentävät ja luovat kauniin lopputuloksen, joten niitä ei kannata peitellä, Lampiniemi sanoo.

Tasapaksut ja hoitamattomat hiukset vanhentavat helposti

Hiuksiin vanhentavuutta lisäävät Anni Kosusen mukaan yleensä suoran tasaisesti leikatut hiusmallit.

– Esimerkiksi suora polkkatukka yleensä myös pyöristää kasvoja. Mallit, jotka on leikattu kerrostaen ja kasvonpiirteiden mukaan, tuovat kenen tahansa kasvojen luuston ja rakenteen imartelevammin esiin, sanoo Kosunen.

Sirkku Lampiniemi listaa usein kylmien, tummien ja luonnottomien värien lisäävän usein ”kovaa vaikutelmaa” varsinkin iäkkäillä naisilla.

Miksi tietyssä iässä lyhyet hiukset?

Lampiniemen mielestä on hassua, että toisinaan ajatellaan, että tiettyyn ikään mennessä tulisi leikkauttaa lyhyet hiukset. Hänestä joillekin naisille se toimii jopa nuorentavasti, mutta toisilla lyhyt malli voi vanhentaa entisestään.

Asiansa osaava kampaaja osaa suositella asiakkaan kasvoille, luustolle ja hiuksille sopivaa mallia, joten kampaajan mielipidettä kannattaa kysyä rohkeasti.

Hyvälaatuinen ja esimerkillisesti hoidettu hius näyttää eloisalta, nuorekkaalta ja hyväkuntoisalta. Iän karttuessa myös hiusten hoitoon tulisi kiinnittää enemmän huomiota ja vaikkapa tiedustella kampaajalta, millaista hoitoa juuri oma hius tarvitsee.

– Tasaisesti leikattujen mallien lisäksi hiusten hoitamattomuus vanhentaa koko hiuslookia. Esimerkiksi kuivien latvojen leikkaus ja hoitoaineen käyttö ovat perusasioita, joilla huolehditaan hiusten kunnosta, sanoo Kosunen.

Lyhyisiinkin hiuksiin on saatavilla erilaisia malleja. Kerrostettu look on usein nuorekkaampi valinta kuin tasaisesti leikattu polkka.­

Luetuimmat

Tuoreimmat Me Naiset