Näin raidoitat hiukset itse kotona - Tyyli - Ilta-Sanomat

Näin raidoitat hiukset itse kotona

Omiin hiuksiin raitojen tekeminen onnistuu, kun välineet ja tekniikka ovat kunnossa ja toiveet maltillisia.

Omalle takaraivolle on vaikea laittaa väriä, jos työssä on vain oma käsipari.­

9.8. 13:10

Kirjoitimme aiemmin tällä viikolla hiuksiin ja niiden hoitoon liittyvistä trendeistä, jotka ovat pinnalla juuri nyt. Yksi suosituista trendeistä on hiusten värjääminen ja raidoittaminen erilaisilla, voimakkaillakin sävyillä. Trendi muistuttaa 90-luvusta.

Jos hiusvärit kiinnostavat eikä kotiraidoituksessa halua epäonnistua, on syytä tietää puuhan tärkeimmät vaiheet.

Kokosimme alle muistilistan kaikesta, mitä pitää muistaa ottaa huomioon, kun hiukset raidoittaa itse kotona.

Kysy kampaajalta neuvoa kotiraitojen suunnitteluun.­

Kysy neuvoa tutulta kampaajalta

Vakkarikampaaja varmasti auttaa mielellään kotiraitojen suunnittelussa, jos seuraavalla kerralla aikomus on käydä taas tutun ammattilaisen käsittelyssä. Kampaaja osaa neuvoa, mitkä kohdat hiuksista kannattaa raidoittaa ja miten värin levittäminen omaan hiuslaatuun onnistuu parhaiten.

Luota valmiisiin väripaketteihin

Kaikenlainen vaalennusjauheiden omin päin annosteleminen ja mittailu kannattaa jättää suosiolla kampaajakäynteihin. Kaupoissa myytävissä valmiissa vaalennusväreissä suhteet on mietitty tarkkaan jo valmiiksi, jolloin epäonnistumisprosentti on minimoitu.

On tärkeää asetella kohdilleen värjäystä aloitettaessa.­

Varustaudu tuplasudeilla

Jotta raidoista tulee mahdollisimman luonnollisen näköiset, kannattaa värjäämisessä olla aina käsillä kaksi erilaista työkalua. Yhdellä sudilla levitetään itse väri ja toisella häivytetään raitojen rajat. Raitaväripakettien mukana tulee yleensä levityssuti, jonka terävällä päällä värjättävät hiusosiot on helppo erotella ja nostella värjäystä varten.

Toinen oleellinen työkalu on huolellisesti pesty, vanha ripsiväri-, kulma- tai hammasharja. Tiheillä harjaksilla saa häivytettä raitojen rajat pehmeiksi niin, että ne sekoittuvat sulavasti muuhun tukkaan.

Aloita raitojen teko levittämiseen tarkoitetulla sudilla ja häivytä raidan rajat homman edetessä miniharjalla kunkin raidan alusta alkaen.

Oikeanlaiset tuotteet ovat värjäyksessä tärkeitä, kuten hiustenmuotoilussa ja -hoidossa muutenkin.­

Laita hiukset kohdalleen

Harjaa hiukset ennen värin levittämistä juurikin siihen kohtaan jakaukselle, missä yleensä pidät tukkaa. Anna hiuksissa myös olla niille ominainen tekstuuri, eli jos pidät hiuksia luonnonkiharalla, älä myöskään suorista niitä ennen raidoittamista.

Tee raitoja maltilla

Itselle on melko vaikeaa, ellei jopa mahdotonta, tehdä täydellisesti onnistuneita raitoja takaraivolle. Kun värjäyksessä on mukana vain oma käsipari, kannattaa raitojen teossa keskitttyäkin suosiolla kasvojen ympäristöön.

Laita kännykkään ajastin, jotta väri vaikuttaa hiuksissa juuri oikean ajan.­

Varmista, että väri uppoaa hiukseen

Jotta raidoista tulee tasaiset, saa väriä levittää luvalla ihan runsaalla kädellä raidoitettaviin kohtiin. Sudilla levittämisen jälkeen raitoja kannattaa vielä kevyesti hieroa kumihanskaan verhotulla kädellä, jotta väri imeytyy hiukseen kunnolla. Laita kännykään ajastin päälle, jotta väri vaikuttaa tukassa oikean ajan, eikä vahingossakaan mene yliaikaa!

Muista sävyte

Vaalennettu tukka taittaa lähes poikkeuksetta lämpimään. Siksi, kun hiukset vaalentaa kampaajalla, laittaa ammattilainen blondauksen päälle yleensä vielä sävytteen taittamaan tukasta pois keltaisuutta. Jotta itse tehdyistä raidoista tulee mahdollisimman hehkuvat, kannattaa sävyte muistaa myös kotona. Siniseen ja violettiin taittavat hopeahoitoaineet ja -naamiot pesun jälkeen varmistavat, että raidoista tulee viileän vaaleat.

Lähteet: Allure

Luetuimmat

Tuoreimmat Me Naiset