Moni puhdistaa ihoaan väärin ja se kuivattaa kasvoja – täsmätuote kosteuttaa heti - Tyyli - Ilta-Sanomat

Moni puhdistaa ihoaan väärin ja se kuivattaa kasvoja – täsmätuote kosteuttaa heti

Liian voimakas puhdistaminen kuivattaa ihoa.

Myös seerumi on hyvä kosteuttaja.­

6.8. 11:31

Loppukesästä kasvojen iho saattaa tuntua auringonoton, vaihtelevien sääolosuhteiden ja luonnonvesissä uinnin jälkeen kuivalta. Kuiva iho tuntuu kiristävältä, kireältä ja karhealta. Kuulaus ja tasaisuus ovat poissa. Pintakuivasta ihosta myös juonteet erottuvat selkeämmin.

Kosmetologi kertoo, että kesän lopussa ihon pintakuivuus on erittäin yleistä.

– Ihon pintakuivuus on usein itse aiheutettua ja näin myös hoidettavissa, sanoo kosmetologi Tiia Hyvönen helsinkiläisestä Charmonie Spa:sta.

Ympäristöön liittyvät asiat, kuten ilmansaasteet, aurinko, tuuli ja luonnonvedet kuivattavat ihoa, mutta usein ihoa kuivattava syy löytyy omista ihonhoitorutiineista.

Tiia Hyvönen kertoo, että usein pintakuivuus johtuu myös ihon turhan voimakkaasta pesemisestä epäsopivilla tuotteilla.

Ethän käytä ihon puhdistuksessa liian voimakkaita tuotteita?­

Älä jynssää voimakkailla tuotteilla

Kosmetologin mukaan moni puhdistaa herkkää kasvojen alueen ihoa liian voimakkailla tuotteilla ja liian usein. Jos ihon esimerkiksi puhdistaa aamuin illoin ja käy lisäksi pari kertaa päivässä suihkussa, pääsee iho kuivahtamaan helposti.

Puhdistustuotteista kuivuutta aiheuttavat esimerkiksi alkoholipitoiset tuotteet ja voimakkaat, geelimäiset tai kovin vaahtoavat puhdistustuotteet.

– Moni ajattelee että paksummat, täyteläiset voiteet ovat kaikista kosteuttavimpia. Näin ei kuitenkaan ole. Paksummat voiteet ja öljyt eivät pääse koostumukseltaan samalla tavalla imeytymään nopeasti syvälle ihoon. Siihen pystyvät sen sijaan ohuemmat voiteet, seerumit ja kasvovedet, sanoo Hyvönen.

Kosmetologi on myös huomannut, että osa ihmisistä välttelee voiteiden käyttöä, sillä pelkäävät niiden tuovan iholle kiiltoa ja puskevan lisää epäpuhtauksia. Usein pienet epäpuhtaudet johtuvat juuri siitä, että kuiva iho puskee sisältäpäin rasvaa.

– Ravitsevia ja kosteuttavia tuotteita kannattaa lisäillä myös päiväsaikaan. Jos ihoa kosteuttaa oikeanlaisilla tuotteilla, se ei rasvoitu. Aamulla iholle laitetut tuotteet antavat hyvän suojan iholle ympäristötekijöiltä, sanoo Hyvönen.

Aamulla ihoa ei tarvitse puhdistaa yön jäljiltä. Pesu ja kosteutus riittävät.­

Iho kaipaa kosteutusta ulkoisesti ja sisäisesti

Pintakuiva iho kaipaa pikaista kosteutusta. Oikeanlaisilla tuotteilla ihoa voi kosteuttaa välittömästi.

Ihon puhdistustuotteiden tulisi olla lempeitä – esimerkiksi maitomaiset ja voidemaiset puhdistustuotteet sekä öljy- tai balsamipuhdistus musliiniliinaa käytettäessä ovat hyviä vaihtoehtoja.

Hellävarasia tuotteita löytyy paljon varsinkin luonnonkosmetiikan valikoimista. Illalla tehty puhdistus riittää.

– Aamulla kasvoja ei tarvitse yön jäljiltä puhdistaa, vaan päivän aluksi ihonhoitorutiiniksi riittää vesihuuhtelu. Huuhtelun jälkeen kannattaa käyttää kasvovettä ja jotain muuta kosteutustuotetta, kuten seerumia, voidetta tai öljyä.

Varsinkin luonnonkosmetiikkahyllyiltä löytyy hellävaraisia tuotteita.­

Tiia Hyvönen nimeää yhden ihoa kosteuttavan tuotteen, joka kannattaa ottaa käyttöön pintakuivasta ihosta eroon pääsemisessä. Tuotetta kannattaa käyttää myös aamulla ihon pesemisen yhteydessä.

– Kasvovesi on loistotuote ihon kosteuttamiseen, eikä sen käyttöä voi hehkuttaa liikaa. Ennen kasvoveden ajateltiin puhdistavan ihoa meikinrippeistä, mutta oikeasti tuotteen tarkoitus on kosteuttaa ja hoitaa ihoa.

Kasvovesi, jossa on ainesosina esimerkiksi kurkkua, aloe veraa tai hyaluronihappoa, pääsee kosteuttamaan ihoa kunnolla. Kasvovettä voi käyttää pitkin päivää suihkuttamalla sitä kasvoille, jos tuote on suihkutettavassa pikkupullossa. Suihke virkistää kasvoja ihanasti vaikkapa kesken työpäivän.

– Myös ravinto ja nesteet vaikuttavat ihon hyvinvointiin. Vesi, kookosvesi ja vihreä tee sekä hyvät, terveelliset rasvat kosteuttavat ihoa.

Luetuimmat

Tuoreimmat Me Naiset