Kosmetologi kertoo, mikä on ehdottomasti hyödyllisin täsmätuote kasvoille – jos valitset vain yhden, käytä tätä

Kosmetologi Kristiina Huvinen kertoo tärkeimmistä ihonhoitotuotteista.

Kosmetologi nimeää päivävoiteen kasvojen ihonhoidon tärkeimmäksi tuotteeksi.

4.8.2020 12:53

Kerroimme aiemmin tällä viikolla, miten kasvo- ja vartalovoiteet tulee levittää oikeaoppisesti. Levitystavalla- ja ajalla on väliä voiteiden imeytymisen kannalta, ja oikea tapa levittää esimerkiksi kasvovoide on hellävarainen, ylöspäin kohdistuva liike.

Kasvojen iholle onkin tarjolla jos jonkinmoista tuotetta ja voidetta erilaisilla ominaisuuksilla. Ihonhoitoon käytettävät tuotteet ja rutiinit ovat jokaiselle varmasti omanlaisiaan. Osa tuotteista on tarkoitettu vai pienelle alueelle käytettäväksi, kuten esimerkiksi silmänympärysvoide.

Mikä kasvojen alueelle sitten olisi kaikista tärkein ja hyödyllisin täsmätuote?

– Tärkein tuote on päivävoide, sillä se antaa suojan koko kasvoille, sanoo kosmetologi Kristiina Huvinen lahtelaisesta Kauneushoitola Bellamarista.

Kosteutus kelpaa aina

Päivävoiteeksi kannattaa valita kosteuttava voide. Iho tarvitsee kosteutta kaikkina vuodenaikoina. Voiteen paksuutta taas voi harkita – tarvitseeko omalle iholleen paksun, täyteläisemmän voiteen tai riittääkö voide, jonka koostumus on kevyempi.

– Mitä kuivempi ja vanhempi iho on, sitä täyteläisempi voide kannattaa yleensä valita, sanoo Huvinen.

Päivävoidetta valitessa kannattaa kiinnittää huomiota purkissa lueteltuihin, muihinkin ominaisuuksiin. Tarvitsetko esimerkiksi päivävoiteen, jossa on aurinkosuoja?

– Jos päivävoiteessa on aurinkosuoja, se antaa suojan meikin alle ja suojaa ihoa auringon a- ja b-säteiltä vastaan. Päivävoide suojaa kasvojen herkkää ihoa lisäksi tuulelta ja viimalta, sanoo Huvinen.

Silmänympärystuotteet, jotka vähentävät turvotusta, ovat usein koostumukseltaan geelimäisiä.

Nämäkin tuotteet toimivat

Toiseksi tärkeimmäksi tuotteeksi kosmetologi nimeää silmänympärysvoiteen.

– Silmänympärysiho on kasvojen muuta ihoa ohuempaa ja rasvattomampaa. Silmänympärysvoide hoitaa ihoa ja se voi myös ehkäistä silmänalusten tummuutta ja turvotusta.

Tummuutta ja turvotusta vähentävät voiteet ovat yleensä geelimäisiä koostumukseltaan. Moni saattaa tietää vanhan kauneuskikan – kylmät asiat vähentävät turvotusta. Siksi silmänympärysvoidettakin voi säilyttää jääkaapissa ja lisätä aamulla ihanan viileää voidetta kasvoille.

Seerumin käytössä kosmetologi näkee kahta koulukuntaa – toiset käyttävät sitä jatkuvasti päivävoiteen alla, toiset taas eivät seerumeista perusta.

– Seerumia voi käyttää myös tehokuurina, jos iho kaipaa ekstrakosteutusta tai rauhoitusta. Esimerkiksi iho, joka on saanut paljon aurinkoa, saattaa tarvita kosteuttavaa seerumia. Myös flunssakausi ja stressi tuntuu ja näkyy ihossa, joten ravitseva seerumi tehoaa myös sameaan ihoon, joka kaipaa virkistystä.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?