Eiralla, Alexalla ja Lindalla on ihanat luottovaatteensa – 9 upean pukeutujan raskaustyylit - Tyyli - Ilta-Sanomat

Eiralla, Alexalla ja Lindalla on ihanat luottovaatteensa – 9 upean pukeutujan raskaustyylit

Omasta tyylistään ei tarvitse tinkiä raskausaikana.

3.8. 17:30

Omasta tyylistään ei tarvitse luopua raskausaikana.

– Raskaus ei saa olla este olla oma itseni. Kehon muutoksissa on auttanut se, että oloni tuntuu edelleen omalta tyylini ansiosta, raskaana oleva Salla toteaa viisaasti.

Pyysimme eri tyylisesti pukeutuvia odottavia äitejä kertomaan raskausajan tyylistään. Joukossa on niin klassista, boheemia kuin sporttistakin lookia.

Moni haluaa vältellä odotusajan vaatteiden telttamaista vaikutusta ja suosia mieluummin vartaloa myötäileviä asuja. Eikä suotta – kehoa saakin kantaa kauniisti ja ylpeydellä.

”Muutoksissa auttaa uskollisuus omalle tyylille”

Sallan tyylissä vilahtavat esimerkiksi mekot, haalarit, luonnonsävyt ja pastellivärit.

– Tällä hetkellä menen mukavuus edellä. En halua käyttää esimerkiksi housuja, joiden resorit puristavat, Salla kertoo raskausajan pukeutumisestaan.

Salla on ostoksilla ollessaan huomannut, ettei omaa tyyliä kuvastavia vaatteita ole ollut helppo löytää äitiysosastolta. Shoppailuun onkin pitänyt varata hieman enemmän aikaan.

– Raskaus ei saa olla este olla oma itseni. Vaikka kroppa ei tunnukaan aina omalta ja kehon muutokset ovat hurjia, on itseäni auttanut se, että suosin edelleen samaa tyyliä kuin ennen raskautta. Siten olo tuntuu omalta.

”Värejä ja kuoseja ei kannata pelätä raskausvaatteissakaan”

Stylistinä työskentelevä Martina on hankkinut raskausaikanaan vain neljä äitiysvaatetta: mustan trikoohameen, mustat trikoohousut, juhlamekon ja sukkahousut.

– Olen hankkinut vain vaatekappaleita, joihin on helppo yhdistellä jo valmiiksi komerosta löytyviä vaatteita ja asusteita. Käytän paljon joustavia ja leveneviä, A-linjaisia mekkoja. Jos sää kylmenee, mekon pariksi voi pukea sukkahousut tai lämpimän neuleen, Martina vinkkaa.

Martina pitää vaatteissa väreistä, kiinnostavista yksityiskohdista ja erikoisista yhdistelmistä. Myös kontrastit viehättävät.

– Jos mieleisiään äitiysvaatteita ei löydä kaupoista, kannattaa tutkailla verkkokauppojen valikoima. Esimerkiksi Asos ja Zalando myyvät hauskoja ja hieman erikoisempia odotusajan vaatteita. Värejä ja kuoseja ei kannata pelätä!

”Syksyn ostoslistalla ovat tekonahkaiset äitiyshousut”

Myös Linda on pysytellyt uskollisena omalle tyylilleen raskausaikana. Suosittu bloggaaja ja yrittäjä kertoo suosineensa viime aikoina vartaloa myötäileviä vaatteita.

– Haluan omassa tyylissäni korostaa mahaa ja tuoda sen kauniisti esille. Toki muuttuva kroppa tuo pukeutumiseen myös omat haasteensa, sillä vaatteiden istuvuus muuttuu huomattavasti. Olen kuitenkin huomannut, että suurin osa vaatteista ja niiden malleista kyllä toimii, kunhan menee koossa hieman ylöspäin, Linda kertoo.

Linda paljastaa, ettei ole vielä hankkinut yhtään äitiysvaatetta. Äitiyshousut ovat kuitenkin ostoslistalla syksyn koittaessa.

– Onneksi nykyään kaupoissa on äitiysvaatteissakin paljon valinnanvaraa. Suunnittelen ostavani tekonahkaiset äitiyshousut, jotka aion syksyllä yhdistää erilaisten, tyylikkäiden neuleiden kanssa.

”En halua käyttää vaatteita, jotka näyttävät teltalta”

Anskun tyyli on rennon boheemi. Monet Anskun persoonallisista vaatekappaleista ovat kirppislöytöjä.

– Pukeutumisessa kiinnitän huomiota vaatteiden kotimaisuuteen ja eettisyyteen. Suosin kierrätystä, Ansku kertoo.

Anskun mielestä ihaninta raskausajan pukeutumisessa on kauneuden tunne, joka syntyy kehossa kasvavasta ja kehittyvästä uudesta elämästä.

– Haastavinta taas on istuvien vaatteiden löytäminen. Olen pienikokoinen ja siro, joten menot raskausmekot ovat päälläni liian pitkiä tai eivät muuten vain istu. En haluaisi käyttää vaatteita, jotka näyttävät teltalta, Ansku sanoo.

”Raskaus ei ole este treenivaatteiden käytölle”

Urheilun parissa työskentelevä ja vaikuttava Oona pukeutuu mielellään sporttisiin vaatteisiin. Tyylissä saa näkyä rentous, mukavuus ja värit.

– Jo ammattinikin puolesta vietän suurimman osan ajastani urheiluvaatteissa. Raskaus ei ole ollut este treenivaatteiden käytölle. Ainoastaan trikoiden resoreihin pitää kiinnittää huomiota – niiden pitää olla tarpeeksi joustavia, Oona sanoo.

Oona uskoo, ettei treenivaatteiden ansiosta tule ostamaan juuri tai ollenkaan äitiysvaatteita.

– Treenivaatteissa ollessani olen raskausaikana tehnyt huomion, että paidan pitää olla tarpeeksi pitkää mallia. Usein huomaan, etten ole tajunnut, kuinka lyhyeksi monet paidat mahan kanssa jäävätkään, vaikka ne muuten mahtuisivatkin.

”En halua ostaa turhia vaatteita, joita en ehtisi käyttää kauaa”

Myös Eira kuvailee tyyliänsä rennoksi ja sporttiseksi. Naisellisuuskin saa näkyä vaatteissa. Eiran tyyli ei ole juuri muuttunut raskausaikana.

– Odottaessani esikoistani olen käyttänyt paljon mekkoja, sillä ne ovat huomattavasti mukavammat päällä kuin housut. Treenitrikoot ja farkut olen vaihtanut äitiysmalliin, Eira kertoo.

Eiran pukeutumisvinkki odottaville äideille on trikoomekko, joka on äärettömän mukava päällä.

– Haluan olla ostamatta turhia äitiysvaatteita, joita en ehtisi kauaa käyttää. Trikoiset mekot ja pitkät paidat ovat siitä hyviä, että niitä voi käyttää myös raskauden jälkeen, Eira vinkkaa.

”Trendejä tärkeämpää on pukeutua vaatteisiin, joissa olo on mukava”

Esikoistaan odottava Alexa kertoo suosivansa pukeutumisessaan neutraaleja sävyjä. Lähes kymmenen vuotta blogimaailmassa vaikuttanut Alexa pyrkii pitämään vaatekaappinsa minimalistisena. Hänestä on ollut ihana huomata, että monet jo kaapista löytyvät vaatekappaleet toimivat mainiosti myös raskausaikana.

– Näin kesällä suosin joustavia mekkoja ja hameita, jotka tuntuvat mukavilta ja korostavat vatsaa kauniisti.

Alexa antaa yksinkertaisen tyylivinkin odottaville äideille.

– Pukeudu sellaisiin vaatteisiin, joissa tunnet olosi mukavaksi. Se on lopulta trendejä tärkeämpää.

”En ole aiemmin viihtynyt niin paljoa mekoissa”

Toista lastaan odottava Henna kuvailee tyyliään simppeliksi. Neutraalit sävyt ovat myös Hennan suosiossa helpon yhdisteltävyytensä ansiosta.

– En ole aiemmin käyttänyt kauheasti mekkoja, mutta vatsan kasvaessa ne ovat olleet parhaimpia vaatekappaleita, Henna kertoo.

Raskausaikana Henna suosii jo vaatekaapista entuudestaan löytyviä vaatteita.

– En ole ostanut uusia vaatteita, vaan suosin mieluummin perusvaatteita, jotka menevät myös raskauden jälkeen.

”Olon täytyy tuntua vaatteissa kauniilta”

Karoliina kuvailee tyyliään simppelin naiselliseksi. Hänen pukeutumisessaan näkyvät esimerkiksi raidat, mukavat materiaalit ja rennon tyylikkäät mekot.

– Raskausaikana suosin joustavia ja mukavia vaatteita. Mielestäni odottavan äidin kannattaa suosia sellaisia vaatteita, joissa itse viihtyy ja joissa tuntee itsensä kauniiksi, Karoliina sanoo.

Kuvat: Haastateltavien Instagram-tilit

Luetuimmat

Tuoreimmat Me Naiset