Miksi kaikki puhuvat nyt teepuuöljystä? Monta syytä, miksi se kannattaa sisällyttää ihonhoitorutiiniin - Tyyli - Ilta-Sanomat

Miksi kaikki puhuvat nyt teepuuöljystä? Monta syytä, miksi se kannattaa sisällyttää ihonhoitorutiiniin

Teinivuosilta tutusta tehoaineesta voi olla apua kaikkeen aina näppyjen hoidosta hilseen torjumiseen.

Teepuuöljy on monille tuttu teini-iän ihonhoidosta.­

2.8.2020 14:25

Ihonhoidossa ei ehkä vielä ole löydetty yhtä kaikki ongelmat parantavaa ainesosaa, mutta teepuuöljy pääsee hyvin lähelle sitä.

Listasimme alle tavat, joilla luonnosta saatava öljy voi auttaa ihon tasapainottamisessa, hoitamisessa ja vahvistamisessa.

Rauhoittaa ärtynyttä ihoa

Teepuuöljyä sisältävä balsami on nopea ensiapu, kun jossain kohtaa kroppaa kutisee tai iho on ärtynyt. Balsami voi tehdä ihmeitä esimerkiksi kutiseville ötökänpistoille ja rohtuneille huulille.

Teepuuöljy ei muutu iholla rasvaiseksi ja lähde valumaan pois, vaan pysyy siististi sille tarkoitetulla kohdalla päivän ajan. Pieni voidepurkki kulkee helposti mukana ja voidetta voi lisäillä aina tarpeen mukaan, jos joku kohta kutisee tai punoittaa.

Balm Balm Tea Tree Balsam -voide, 12,90 € / 30 ml.­

Helpottaa punoitusta ja turvotusta

Monipuolisella tehoaineella on myös anti-inflammatorisia eli tulehdusta torjuvia ominaisuuksia. Tämän johdosta siitä voi olla apua ärtyneen ja punoittavan ihon hoidossa. Tutkimusten mukaan teepuuöljystä on ollut erityisesti apua nikkeliallergiasta kärsivän ihon hoidossa.

Tasapainottaa rasvoittuvaa ihoa

Monelle teepuuöljy on alun perin tullut tutuksi teinivuosina, sillä sen antibakteeristen, antiseptisten ja tulehduksia torjuvien ominaisuuksiensa vuoksi teepuuöljyä käytetään rasvoittuvan ihon tasapainottamiseen ja ihon epäpuhtauksien hoitoon.

Tämä on edelleen pätevää infoa: teepuuöljyä sisältävät kasvovoiteet ja täsmätuotteet näppyjen hoitoon toimivat myös aikuisella iholla, jos iho tuntuu koko ajan kiiltävän tai sille nousee epäpuhtauksia.

The Body Shop Tea Tree In-Control Hydrator -kasvovoide, 15,90 € / 40 ml.­

Nopeuttaa ihon paranemista

Revenneet kynsinauhat, rakkulat tai muuten rikki mennyt iho voivat saada lisätehoja paranemiseen teepuuöljytuotteista. Teepuuöljyä voi ostaa puhtaana tuotteena, jolloin sitä lisätään tippa tai pari kosteusvoiteeseen tai esimerkiksi oliiviöljyyn, ja seos levitetään iholle.

Nurme Tea Tree Essential Oil -öljy, 8,50 € / 10 ml.­

Hoitaa kutisevaa hiuspohjaa

Teepuuöljyä sisältävät sampoot puhdistavat päänahkaa kemikaaleista ja kuolleista ihosoluista, minkä ansiosta ne helpottavat hiuspohjan kuivuuteen ja kutinaan. Antibakteeristen ominaisuuksien lisäksi teepuuöljyllä on sieniä torjuvia ominaisuuksia, eli siitä voi olla apua myös varsinaiseen hilseeseen. Teepuuöljy lisäksi kosteuttaa sekä hiuspohjaa että hiuksia, minkä ansiosta hiukset kasvavat vahvempina.

Urtekram Tea Tree -sampoo, 5,50 € / 250 ml.­

Lähteet: Healthline, Stylecaster, Stylecraze

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?