Tiesithän, mikä helman pituus sopii aivan kaikille? Stylisti neuvoo hyvän pituussäännön ja kertoo, mikä mitta ei imartele ketään

Stylisti kertoo, mihin hameen pituutta miettiessä pitää kiinnittää huomiota.

Hamemalleissa on, mistä valita. Mallista riippumatta yksi pituus sopii kaikille.

30.7.2020 16:02

Kuluvana kesänä hametrendeissä on ollut, mistä valita. Muodikkaita valintoja ovat olleet – ja ovat edelleen – esimerkiksi niin ihastuttavat vekkihameet, liehuvat bohohameet, tyylikkäät midihameet, lyhyet ja pitkät farkkuhameet kuin pitkät maksihameet.

Hameen mallista riippumatta hameen helman kanssa kannattaa olla tarkkana: tiedätkö, mihin hameen helman tulisi ulottua, jotta voi olla varma, että lopputulos näyttää mallista ja leikkauksesta riippumatta tyylikkäältä?

Yksi pituus nimittäin sopii jokaiselle iästä ja vartalotyypistä riippumatta.

– Jos hameen helma ulottuu polveen asti, voi olla varma, että pituus on sopiva jokaiselle, sanoo stylisti Sohvi Nyman.

Helma polven ylä- vai alapuolelle? Pituussääntö auttaa

Stylistin mukaan polvimitta soveltuu kaikkiin tilanteisiin. Se, antaako helman taas päättyä polven ylä- vai alapuolelle, on enemmänkin makuasia. Pituus voi kuitenkin antaa osviittaa.

– Jos henkilöllä on pituutta 165 senttiä tai alle, helma näyttää paremmalta polven yläpuolella. Jos taas henkilö on pitkähkö eli pidempi kuin 165 senttiä, helma näyttää hyvältä myös polven alapuolella, sanoo stylisti.

Polvimitta sopii aina. Pitkällä kantajalla helma saa peittää polvet, lyhyemmällä helma voi jäädä juuri polvien yläpuolelle.

Hame saa ja sen pitää olla täyspitkä, jos on menossa vaikkapa tilaisuuteen, jonka pukukoodina on iltapuku. Tällöin pukukoodia tulisi kunnioittaa ja laittaa päälle mekko, jonka helma ulottuu kantajan pituudesta riippumatta nilkkoihin asti.

Maksimipituutta voi kuitenkin noudattaa myös rennommassa lookissa.

– Tänä kesänä maksimekot ovat muodissa. Nilkkaan asti ulottuva helma toimiikin missä vain tyylissä ja tilanteessa, kunhan materiaaliin kiinnittää huomiota – onko se rentoa vai juhlavaa?

Vältä tätä kohtaa

Pahin hameen helman paikka jokaiselle vartalotyypistä huolimatta on pohkeen paksuimpaan kohtaan ulottuva pituus.

– Sitä kannattaa välttää. Pituus ei vain toimi. Jos kuitenkin haluat pitkän hameen, joka päättyy polven alapuolelle, mutta joka ei ole maksihame, suosittelen midimittaa, Nyman neuvoo.

Midimittaisen hameen helma päättyy juuri sopivasti pohkeen paksuimman kohdan alapuolelle, mutta jää nilkan yläpuolelle. Nilkat jäävät näkyviin.

Stylisti antaa myös täsmävinkin jokaiselle naiselle: jos haluaa korostaa sääriään ja parhaita puoliaan, kannattaa hameen helman antaa päättyä säären kapeimpaan kohtaan.

– Säären kapein kohta, polvimitta tai midimitta sopivat jokaiselle, Nyman sanoo.

A-linja ja midimitta toimivat useimmiten kaikilla. Pusero kannattaa sujauttaa hameen sisään.

Jos puet minihameen, hyödynnä tuttua nyrkkisääntöä

Jos päälleen haluaa laittaa reippaasti polven yläpuolelle päättyvän, jopa minimittaisen hameen, kannattaa pukea ylleen siisti ja peittävämpi yläosa. Paljasta ja peitä -sääntö takaa astetta tyylikkäämmän vaikutelman.

– Syksyllä minihameen kanssa kannattaa laittaa paksut sukkahousut, jotka voivat olla vaikka kuviolliset. Myös ihana neule tai poolopaita toimivat. Kengiksi minihameen kanssa laittaisin matalat kengät.

Lyhyemmän helman kanssa yläosan kannattaa olla peittävämpi, jos haluat tyylistä tyylikkään.

Yläosa hameen sisään

Sohvi Nyman vinkkaa myös, että hameen mallia valitessa kannattaa miettiä sitä, millaisessa hameessa todella itse viihtyy.

– Vaihtoehtoja on monia – suora kynähame, levenevä a-linjainen hame tai hulmuava kellohame. Näistä a-linja toimii lähes kaikilla.

Yläosa kannattaa lähes poikkeuksetta laittaa hameen sisään.

– Jos paita päättyy lantiolle, asun mittasuhteisiin tulee vääristymä. Hameen sisään sujautettu pusero korostaa vyötäröä kauniisti.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?