Mietitkö otsatukan leikkaamista? Näin selvität, mikä malli sopii sinulle parhaiten - Tyyli - Ilta-Sanomat

Mietitkö otsatukan leikkaamista? Näin selvität, mikä malli sopii sinulle parhaiten

Oikein valitulla otsatukalla saa luotua kasvoille uusia painopisteitä ja symmetriaa.

Otsatukkamallia miettiessä kannattaa tarkkailla ensisijaisesti omaa kasvonmuotoa.­

24.7. 12:38

Otsatukka on jälleen supertrendikäs, eikä se enää suinkaan tarkoita tasapaksua tai tönkköä hiusosiota roikkumassa silmien yläpuolella. Päinvastoin, otsismalleja löytyy joka lähtöön aina minimitasta reilusti yli kulmakarvojen yltävään, siipimäiseen otsatukkaan.

Otsatukkamallia miettiessä kannattaa tarkkailla ensisijaisesti omaa kasvonmuotoa. Otsatukassa on ennen kaikkea kyse illuusion luomisesta: sen avulla voi leikkiä kasvojen painopisteiden kanssa ja nostaa kasvoista esille jotakin aivan uutta tai vaihtoehtoisesti luoda symmetriaa ja tasapainottaa kulmia.

Näin kasvonmuodot auttavat otsatukkamallin valitsemisessa:

Kulmikkaita ja sydämenmuotoisia kasvoja pukevat parhaiten siipimäiset, rikotut otsatukat, jotka keventävät ja pehmentävät kasvojen muotoa.

Tasamittaiset, ei lainkaan tai hyvin kevyesti kerrostetut otsahiukset sopivat pitkille kasvoille.

Pyöreitä kasvoja imartelee kasvoja kehystävä, sivuille vedetty otsis tai verhomainen otsatukka. Tällainen otsatukka antaa kasvoille lisää pituutta ja tasapainottaa niitä.

Ovaalinmuotoiset kasvot voivat leikkauttaa melkeinpä otsatukan kuin otsatukan, ja se näyttää todennäköisesti hyvältä. Aavistuksen rikottu, tasainen otsatukka tai medium-mittainen, puoleen otsaan jäävät etuhiukset ovat huippuvalintoja.

Lähteet: Good house keeping, Glamour

Luetuimmat

Tuoreimmat Me Naiset