Haaveiletko täydellisistä luonnollisista kulmista? Näin saat hoidettua ja muotoiltua unelmakulmat kotioloissa - Tyyli - Ilta-Sanomat

Haaveiletko täydellisistä luonnollisista kulmista? Näin saat hoidettua ja muotoiltua unelmakulmat kotioloissa

Kosteutus ja kevyt trimmaus pitävät kulmat helposti kuosissa.

19.7.2020 18:04

Kulmakarvoista on ollut paljon puhetta viime vuosina: kulmille halutaan näköä ja kokoa, ja ammattilaisten tekemät microblading ja laminointi ovat supersuosittuja menetelmiä kulmien koon kasvattamiseen, jos karvoja ei löydy tarpeeksi omasta takaa.

Täydellisten kulmien metsästysprosessissa iso osa on myös kotihoidolla. Näin saat hoidettua ja muotoiltua kauniit kulmat diy-henkisesti.

Käytä kulmavahaa

Ennen kuin kulmia lähtee muotoilemaan kotona, kannattaa niiden antaa kasvaa vähintään muutama kuukausi vapaasti, jotta kulman oma muoto nousee esille. Kun kulmat ovat saaneet kasvaa täyteen mittaansa on maltti valttia: pinsetit voi jättää suosiolla meikkipussin pohjalle odottelemaan minimalistisempia kulmakarvatrendejä.

Nyppimisen sijaan luonnontilaiset kulmat saa ojennukseen kulmavahalla. Vahalla saa kuriin melko villinäkin rehottavat kulmakarvat, ja se pitää karvat hyvin paikoillaan päivän ajan.

Ecobrow Defining Wax -kulmavaha, 29 €.­

Kosteuta kulmia

Tätä ehkä tulee harvemmin mietittyä, mutta sekä itse kulmakarvat että niiden alla oleva iho näyttävät terveemmiltä ja paremmilta, kun kulmia kosteuttaa, muistuttavat muun muassa kauneussivustot Byrdie ja Refinery29. Kosteutetut karvat pysyvät paremmin kiinni karvatupessa, eli kulmat myös näyttävät tuuheammilta.

Kosteuttamiseen sopii esimerkiksi ripsille suunniteltu seerumi, mutta kasvojen kosteusvoide hoitaa myös homman kotiin.

Maybelline New York Lash Sensational -ripsiseerumi, 16,90 €.­

Luota kulmien luonnolliseen muotoon

Kotona kulmia muotoillessa vähemmän on enemmän. Pinseteillä voi nyppäistä hajakarvan sieltä ja toisen täältä, mutta kaikenlainen isompien linjojen muuttaminen kannattaa jättää suosiolla ammattilaiselle. Jos kulmista yrittää itse nyppiä symmetriset, saattavat kulmat huomaamatta kaventua liikaa, kun niitä yrittää karva kerrallaan nypittynä saada sopimaan toisiinsa.

Usein myös muoto, johon karvat itsestään kasvavat, on kasvoille kaikkein imartelevin.

Kokeile pinsettien sijaan saksia

Jos karvoja tekee mieli trimmata kotona, kokeile vaihtaa pinsetit kulmille tarkoitettuihin saksiin. Väritä ensin kulmat, harjaa sen jälkeen karvat ylöspäin ja leikkaa pois sen verran pituuksista, mitä yltää väritetyn alueen ulkopuolelle. Harjaa karvat seuraavaksi alaspäin ja toista sama homma.

Estée Lauder Brow Now Featherlight Brow Enhancer -kulmaväri, 27,90 €.­

Kicks Beauty Eyebrow Scissors -kulmasakset, 9,90 €.­

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?