Miesten alushousuissa yksi malli on ylivoimaisesti myydyin, vaikka toisenkin suosio nousee: ”Kun on kerran löytynyt, siinä pysytään” - Tyyli - Ilta-Sanomat

Miesten alushousuissa yksi malli on ylivoimaisesti myydyin, vaikka toisenkin suosio nousee: ”Kun on kerran löytynyt, siinä pysytään”

Bokserit lyhyemmillä tai pidemmillä lahkeilla, lahkeettomat brief-housut, väljät kangasbokserit... miestenkin alushousutarjonnassa on vaihtelua, mutta mitä suomalaismies ostaa?

Lahkeeton brief on esimerkiksi Prismoissa toiseksi suosituin tyyli, mutta silti sen myynti on reippaasti vajaa kymmenes kaikesta miesten alushousumyynnistä. Kuvituskuva.­

16.7.2020 17:16

Kyselykierroksen perusteella valtaosa suomalaismiehistä liikkuu samassa alushousumallissa. Sekä hypermarketeista Prismasta ja K-Citymarketista että tavarataloketjuista Stockmannilta ja Sokokselta kuuluu sama viesti.

– Alushousujen neljässä suurimmassa yläkategoriassa bokserit ovat selkeästi suosituin alushousutyyppi, Prisman alusvaatevalikoimista vastaava valikoimapäällikkö Jonna Halme-Räsänen sanoo ja paljastaa miesten erilaisten alushousumallien myyntiosuudet.

Boksereiden, joihin luetaan Prismassa myös midi- ja hipster-nimikkeet, osuus myydyistä alushousuista on 86 prosenttia. Seuraavana tulevat briefsit 7 prosentin osuudella ja bermudat 6 prosentilla.

Bokserit ovat joustavaa, vartalonmyötäistä materiaalia. Lahje on useissa perusmalleissa keskimittainen ja kulkee välillä myös nimityksellä midi. Leviksen Tropical-bokserit 2-pack, 27,99 €, Stockmann.­

Briefsit ovat lahkeettomat alushousut. Hugo Boss 3-pack, 41,90 €, Stockmann.­

Muun muassa Sokokselta Marks & Spencer -brändiltä löytyy paketti miesten hipstereitä, 39,95 € / 5 kpl.­

Polveen yltäviä bermudojakin myydään kaupoissa jonkin verran. Black Horse miesten bermudat 14,95 €, Prisma.­

Väljien kangasboksereiden myynti on vain prosentin verran koko kakusta. Tangoista ei puolestaan ole Prismoissa enää lainkaan tarjontaa, sillä kysyntä on Halme-Räsäsen mukaan hiipunut käytännössä olemattomaksi.

– Alusvaatteiden tuoteryhmässä kuluttajat ovat erittäin merkkiuskollisia ja miehet ostajina hyvin rationaalisia. Kun on kerran löytynyt itselle hyvin istuva malli, siinä pysytään.

Väljiä kangasboksereita on reilusti tarjolla esimerkiksi H&M:llä. Prismasta raportoidaan niiden myyntiosuuden olevan kuitenkin vain prosentin luokkaa. Kangasbokserit 29,99 € / 5-pack, H&M.­

Halme-Räsänen lisää, että listan tuoteryhmät sisältävät valtavasti eri materiaalilaatuja, kuten puuvillaa, bambua sekä useita teknisiä materiaaleja. Myös vastuullisten materiaalien osuus lisääntyy koko ajan voimakkaasti.

K-Citymarketin valikoimapäällikkö Terhi Pelin listaa ketjun myymät alushousumallit suosituimmuusjärjestyksessä.

– Ylivoimaisesti suosituin on miesten boxer-malli. Muut mallit tulevat kaukana bokserien jälkeen. Seuraavaksi eniten K-Citymarketeissa myydään pitkiä alushousuja, short-, midi-, bermuda- ja hipster-malleja.

Lyhyt lahje on suosituin, mutta pidempääkin tyyliä kysytään

Sokoksen miesten alusasujen ja sukkien hankintapäällikkö Mervi Nikrus-Nuorinko kertoo halutuista lahkeenmitoista.

– Kyllä suomalaismiesten lemppari on vahvasti bokserimallinen alushousu. Noin 85 prosenttia myynnistä tulee tästä mallista. Bokserimalleissakin löytyy eri pituuksia, meillä vahvimpana on ollut lyhyt trunk-malli. Ehkä hieman on nähtävissä suuntausta pidempilahkeisten mallien suosion kasvusta.

Lyhytlahkeiset bokserit kulkevat trunk-nimellä. 29,95 €, Hugo Boss / Sokos.­

Hyvin lyhytlahkeista bokseria löytyy muun muassa Gantilta, 39,95 € / 3-pack, Prisma.­

H&M:llä keskimittainen lahje kulkee nimityksellä mid. 14,99 € / 3 kpl.­

Sokokselta kerrotaan, että boksereiden pidempilahkeisetkin mallit käyvät nyt kaupaksi, 44,90 € / 3-pack, Calvin Klein / Sokos.­

Bokserimallien lisäksi Sokoksella myydään alushousuja seuraavassa järjestyksessä: lyhyet brief-alushousut, pidempi bermuda-malli, väljemmät kangasbokserit. Talvella pitkät alushousut ovat tärkeässä roolissa.

Stockmannilta puolestaan kerrotaan, että pitkien alushousujen kysyntä ei ole enää yhtä suurta kuin ennen – syystä.

– Pitkien alushousujen myynnit ovat laskeneet lämpimämpien talvien myötä, miesten muodin valikoimapäällikkö Teresa Trammell sanoo.

Myös Stockmannilla ylivoimaisesti suosituin on boxer-malli, joka on lyhytlahkeinen, ihonmyötäinen ja materiaaliltaan puuvilla-elastaania.

– Lahkeettomia alushousuja, briefsejä, myydään merkittävästi vähemmän.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?