Miesten alushousuissa yksi malli on ylivoimaisesti myydyin, vaikka toisenkin suosio nousee: ”Kun on kerran löytynyt, siinä pysytään”

Bokserit lyhyemmillä tai pidemmillä lahkeilla, lahkeettomat brief-housut, väljät kangasbokserit... miestenkin alushousutarjonnassa on vaihtelua, mutta mitä suomalaismies ostaa?

Lahkeeton brief on esimerkiksi Prismoissa toiseksi suosituin tyyli, mutta silti sen myynti on reippaasti vajaa kymmenes kaikesta miesten alushousumyynnistä. Kuvituskuva.

16.7.2020 17:16

Kyselykierroksen perusteella valtaosa suomalaismiehistä liikkuu samassa alushousumallissa. Sekä hypermarketeista Prismasta ja K-Citymarketista että tavarataloketjuista Stockmannilta ja Sokokselta kuuluu sama viesti.

– Alushousujen neljässä suurimmassa yläkategoriassa bokserit ovat selkeästi suosituin alushousutyyppi, Prisman alusvaatevalikoimista vastaava valikoimapäällikkö Jonna Halme-Räsänen sanoo ja paljastaa miesten erilaisten alushousumallien myyntiosuudet.

Boksereiden, joihin luetaan Prismassa myös midi- ja hipster-nimikkeet, osuus myydyistä alushousuista on 86 prosenttia. Seuraavana tulevat briefsit 7 prosentin osuudella ja bermudat 6 prosentilla.

Bokserit ovat joustavaa, vartalonmyötäistä materiaalia. Lahje on useissa perusmalleissa keskimittainen ja kulkee välillä myös nimityksellä midi. Leviksen Tropical-bokserit 2-pack, 27,99 €, Stockmann.

Briefsit ovat lahkeettomat alushousut. Hugo Boss 3-pack, 41,90 €, Stockmann.

Muun muassa Sokokselta Marks & Spencer -brändiltä löytyy paketti miesten hipstereitä, 39,95 € / 5 kpl.

Polveen yltäviä bermudojakin myydään kaupoissa jonkin verran. Black Horse miesten bermudat 14,95 €, Prisma.

Väljien kangasboksereiden myynti on vain prosentin verran koko kakusta. Tangoista ei puolestaan ole Prismoissa enää lainkaan tarjontaa, sillä kysyntä on Halme-Räsäsen mukaan hiipunut käytännössä olemattomaksi.

– Alusvaatteiden tuoteryhmässä kuluttajat ovat erittäin merkkiuskollisia ja miehet ostajina hyvin rationaalisia. Kun on kerran löytynyt itselle hyvin istuva malli, siinä pysytään.

Väljiä kangasboksereita on reilusti tarjolla esimerkiksi H&M:llä. Prismasta raportoidaan niiden myyntiosuuden olevan kuitenkin vain prosentin luokkaa. Kangasbokserit 29,99 € / 5-pack, H&M.

Halme-Räsänen lisää, että listan tuoteryhmät sisältävät valtavasti eri materiaalilaatuja, kuten puuvillaa, bambua sekä useita teknisiä materiaaleja. Myös vastuullisten materiaalien osuus lisääntyy koko ajan voimakkaasti.

K-Citymarketin valikoimapäällikkö Terhi Pelin listaa ketjun myymät alushousumallit suosituimmuusjärjestyksessä.

– Ylivoimaisesti suosituin on miesten boxer-malli. Muut mallit tulevat kaukana bokserien jälkeen. Seuraavaksi eniten K-Citymarketeissa myydään pitkiä alushousuja, short-, midi-, bermuda- ja hipster-malleja.

Lyhyt lahje on suosituin, mutta pidempääkin tyyliä kysytään

Sokoksen miesten alusasujen ja sukkien hankintapäällikkö Mervi Nikrus-Nuorinko kertoo halutuista lahkeenmitoista.

– Kyllä suomalaismiesten lemppari on vahvasti bokserimallinen alushousu. Noin 85 prosenttia myynnistä tulee tästä mallista. Bokserimalleissakin löytyy eri pituuksia, meillä vahvimpana on ollut lyhyt trunk-malli. Ehkä hieman on nähtävissä suuntausta pidempilahkeisten mallien suosion kasvusta.

Lyhytlahkeiset bokserit kulkevat trunk-nimellä. 29,95 €, Hugo Boss / Sokos.

Hyvin lyhytlahkeista bokseria löytyy muun muassa Gantilta, 39,95 € / 3-pack, Prisma.

H&M:llä keskimittainen lahje kulkee nimityksellä mid. 14,99 € / 3 kpl.

Sokokselta kerrotaan, että boksereiden pidempilahkeisetkin mallit käyvät nyt kaupaksi, 44,90 € / 3-pack, Calvin Klein / Sokos.

Bokserimallien lisäksi Sokoksella myydään alushousuja seuraavassa järjestyksessä: lyhyet brief-alushousut, pidempi bermuda-malli, väljemmät kangasbokserit. Talvella pitkät alushousut ovat tärkeässä roolissa.

Stockmannilta puolestaan kerrotaan, että pitkien alushousujen kysyntä ei ole enää yhtä suurta kuin ennen – syystä.

– Pitkien alushousujen myynnit ovat laskeneet lämpimämpien talvien myötä, miesten muodin valikoimapäällikkö Teresa Trammell sanoo.

Myös Stockmannilla ylivoimaisesti suosituin on boxer-malli, joka on lyhytlahkeinen, ihonmyötäinen ja materiaaliltaan puuvilla-elastaania.

– Lahkeettomia alushousuja, briefsejä, myydään merkittävästi vähemmän.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?