Marikan hääpuku on alle 40 euron löytö nettivaatekaupasta, Johanna osti omansa Facebook-kirppikseltä – 10 suomalaisnaista esittelee upeat häätyylinsä - Tyyli - Ilta-Sanomat

Marikan hääpuku on alle 40 euron löytö nettivaatekaupasta, Johanna osti omansa Facebook-kirppikseltä – 10 suomalaisnaista esittelee upeat häätyylinsä

Ihania häätyylejä on yhtä monta kuin erilaista morsianta. Suomalaiset naiset kertovat, miten oma tyyli syntyi.

Johanna, Marika, Ida ja Riikka hääpäivinään.­

15.7. 14:29

Yksinkertaisen tyylikästä

Katjan, 28, visio hääpuvusta oli selvä: jotain yksinkertaisen tyylikästä.

Hän sovitti montaa upeaa mekkoa, jotka pystyi kuvittelemaan päällään hääpäivänä. Mikään ei kuitenkaan tuonut sitä tiettyä tunnetta, jota Katja odotti jokaisella sovitusreissulla.

– Kun iskin silmäni tähän mekkoon, olin yhtä hymyä päästä varpaisiin, ja kun sain sen päälleni, tiesin heti, että tässä se on. Se oli juuri sitä, mitä olin etsinyt. Klassinen, muttei tylsä.

Muhkean hääpuvun kanssa hän halusi hillitymmän nutturakampauksen ja tavallisen juhlameikin.

– Korvakoruni olivat ”jotain sinistä”, oma sormukseni ”jotain uutta” ja vanhan ja lainatun virkoja toimittivat korut äidiltäni ja isoäideiltäni.

Mekko löytyi Facebookin hääkirppikseltä

Johanna, 25, halusi perinteistä tyyliä nykyaikaistettuna ja ripauksella boheemiutta. Myös ekologisuus oli yksi iso kriteeri niin koristeissa kuin mekossa.

– Liityin moniin Facebookin hääkirppisryhmiin ja aloin selailla. Ryhmistä löytyi paljon koristeita ja ideoita. Myös mekko löytyi sitä kautta, yllätyksekseni se olikin ensimmäinen ja viimeinen mekko, jota edes sovitin. Ei sitä mitä luulin etsiväni, mutta juuri sellainen, miltä kuvittelin näyttäväni häämekko päällä tärkeänä päivänä.

Häälookin kokonaisuuteen kuului perinteisesti jotain vanhaa, uutta, lainattua ja sinistä, ripoteltuna sinne tänne.

Rento nutturakampaus koristeltiin samoilla kukilla, joita kimpusta löytyi.

– Ideoita oli hirveästi, selailin niin Instagramia kuin Pinterestiä, kunnes sain päähäni täydellisen vision, jonka kerroin kukkakaupassa.

Meikki syntyi itse – tosin pienen jännityksen sanelemana.

– Alusta asti oli selvää, että meikkaisin itse itseni. Se sujuikin hyvin, vain aamuisen jännityksen ja käsien tärinän takia silmät jäivät rajaamatta. Mutta sitä ei varmasti kukaan muu edes tajunnut kuin minä.

Minimalistinen, klassinen, elegantti

Susa, 25, luotti yksinkertaiseen tyyliin.

– Häätyylini peruspilarit olivat minimalistinen, klassinen sekä elegantti. Puvun yläosaa muokattiin muutamaan otteeseen pukuompelijalla, koska täydellistä pukua ei valmiina löytynyt.

Korut toistivat samaa minimalistista linjaa kuin itse pukukin.

– Valitsin helmikorvakorut timanteilla, mutta kaulakorun ja käsikorun jätin rohkeasti pois, sillä halusin korostaa mekon off-shoulder-yläosaa. Kenkinä toimivat Guessin valkoiset avokkaat. Hiukset toteutettiin klassisella niskanutturalla, johon vihkimisen ajaksi lisättiin pitkä huntu. Meikki oli kuulas ja elegantti.

Puku muutamalla kympillä nettikaupasta

Marika, 27, löysi pitsisen hääpukunsa alle 40 eurolla nettivaatekauppa Nellystä. Mekko sai kuitenkin persoonallisen lisän isoäidin helminauhoista.

– Häätyylini oli talvihäihin sopiva, klassisen kaunis mummuni helmikoruista lähtien, mutta ripauksella kuitenkin jotain omaperäistä. Tässä ne olivat nuo itsetehdyt helminauhat selässä.

Näyttävää muttei prinsessamaista

Ida, 30, meni naimisiin maaliskuussa juuri koronan suljettua Suomen.

– Vaikka koronan takia juhlat siirtyivät, pääsenpähän pukemaan uudelleen mekon päälle!

Ida halusi näyttävän muttei prinsessamaisen puvun.

– Löysin tuon ja tiesin, että tämä on se mekko. Se sopi myös hääteemaan, joka oli blingiä, valkoista ja hopeaa. Meikin ja hiusten suhteen mentiin rennommin. Halusin, että puku on se keskipiste.

300 euron mekko suoraan kotiovelle

Riikka meni naimisiin ollessaan 22-vuotias, ristiäisten yhteydessä.

– En halunnut investoida mekkoon tuhansia, mutta halusin kuitenkin ”perinteisen” hääpuvun. Mekko on Zalandolta ja maksoi noin 300 euroa. Kampaajaksi opiskellut siskoni teki kampauksen, ja meikkasin itse.

Unelmien hääpuku olikin yllätys

Natalialla, 31, oli unelmien hääpuku mielessä vuosia.

– Kun vihdoin pääsin sovittamaan sitä, huomasin, ettei se ollutkaan ollenkaan sellainen kuin halusin.

”The dress” löytyi Oulun morsiusateljee Katariinasta, ja siihen Natalia rakastui ensisilmäyksellä.

– Kun laitoin puvun päälleni, tiesin heti, että se on kuin tehty minulle. Siinä oli kaikki, mistä olin unelmoinut.

Viehätys selässä

Emmin, 27, häämekko löytyi kotipaikkakunnalta Englannista.

– Häätyyliksi muokkautui Nature&Beauty. Halusin suht simppelin mekon, jossa on hiukan jotain spesiaalia. Rakastuin mekon yläosaan ja varsinkin selkään.

Haaveissa muhkea prinsessamekko

Lauralle, 27, mekon löytäminen oli helppoa, sillä hän tiesi mitä haki: pienestä pitäen haaveissa oli muhkea prinsessamekko.

– Mekko löytyi ensimmäisestä hääpukuliikkeestä, jossa kävin, ja heti mekon päälle saatuani tiesin sen olevan se oikea. Kuvassa oleva kaasoni kuvaili minua keijukaismorsiameksi, ja siltä minusta tuntuikin!

Laura halusi ylleen myös jotain väriä, ja väripilkuksi valikoitui kukkaseppele.

– Siinä tähtenä loistivat lempikukkani. Nykyään seppeleen kukat löytyvät muistona iholta.

Ei tinkimistä

Saaran, 25, häämekko oli alun perin tarkoitus tilata netistä. Hän kävi kuitenkin liikkeessä sovittelemassa pukuja ja hakemassa osviittaa. Myyjä kantoi esiin lopulta puvun, jota ei voinut jättää liikkeeseen.

– Sovitin ensin edullisia mekkoja, kunnes myyjä tuli sanomaan, että hänellä olisi vielä yksi mekko, jonka näkisi tyyliini sopivaksi, mutta hintaa on hieman enemmän. Yllättäen siitä löytyikin häämekko, jota ihailtiin kyynelsilmin läheisteni ja itseni toimesta.

Häämekko teki lähtemättömän vaikutuksen ulkonäöllään, laahuksellaan ja istuvuudellaan.

– Pitihän se pohdinnan jälkeen hakea liikkeestä, enkä olisi voinut olla kiitollisempi. Merenneitomallista olin jo etukäteen varma, mutta kyllä mekko ylitti kaikki muut odotukset. Onneksi en tinkinyt tässä asiassa.

Saara tiesi syksyihmisenä heti, että haluaa hyödyntää erilaisia syysvärejä ja lempikukkiaan hääkimpussa ja -kampauksessa.

– Rustiikkisuus, luonnonsävyt ja kynttilöiden sekä valojen luoma tunnelma vaikutti juhlapaikassamme vanhassa navetassa. Nautin elegantista mutta rennosta lookista, joten hääkampaus muodostui rennoista kiharoista, ja vain puoliksi kiinnilaitettuihin hiuksiin valikoitui harsokukkaa.

Luetuimmat

Tuoreimmat Me Naiset