”Hääpuvut tihkuvat nyt seksiä” – tältä näyttävät hetken isoimmat morsiuspukutrendit - Tyyli - Ilta-Sanomat

”Hääpuvut tihkuvat nyt seksiä” – tältä näyttävät hetken isoimmat morsiuspukutrendit

Asiantuntija kertoo, mitä tulevan syksyn ja ensi vuoden morsiamet häätyyliltä hakevat.

Häätyyliin tuodaan tällä hetkellä seksikkyyttä. Läpikuultavat materiaalit, syvät pääntiet ja säärtä paljastavat halkiot ovat esimerkkejä trendistä.­

8.7. 14:19

Hää- ja juhlapukujen erikoisliike Niinattaren yrittäjä Niina Kuhta listaa häämuodin vallitsevat trendit.

– Hääpuvut tihkuvat nyt seksiä. On paljon herkkää pitsiä ja läpikuultavuutta.

Kuhdan mukaan suosiossa ovat esimerkiksi syvään uurretut kaula-aukot ja halkiot, jotka paljastavat säärtä. Läpikuultavat materiaalit mahdollistavat pienen paljastamisen.

– Ne, jotka tahtovat, saavat nyt näyttää paljasta pintaa. Moni tekee niinkin, että päivällä puku on peittävämpi, ja illaksi sen saa muokattua hieman seksikkäämmäksi.

Pitsi, tylli ja syvään uurrettu dekoltee ovat nyt suosittuja hääpuvuissa.­

Suomalaiset ovat Kuhdan mukaan trendistä innoissaan, kunhan tyyli on toteutettu hyvällä maulla.

– Maailmalla näkee sellaistakin, että puku laskeutuu selästä avoimena pakaran päälle, ja vilautetaan jopa alushousurajaa. Sellaisesta meillä ei ole innostuttu.

Peput ja herttuatar Meghan kiinnostavat

Kauneusihanteissa ja muussakin pukeutumisessa vallalla oleva pepputrendi näkyy toisella tavalla suomalaisten häätyyleissä.

– Ihmiset treenaavat nykyisin todella paljon, ja hääpuvussakin halutaan tuoda nyt peppu esille. Tai jos kropassa jokin kohta on muuttunut treenin myötä, sitä halutaan korostaa.

Myös pluskoon hääpuvut nuolevat nyt vartaloa.

– Niissäkin muodot halutaan esille. Ei haluta verhoutua pukuun, vaan tuoda kroppa esiin, oli minkä kokoinen tahansa. Esimerkiksi merenneito on näissä suosittu malli.

Muuten helmoissa nähdään Kuhdan mukaan mieltymyksiä ääripäästä toiseen. Joko halutaan hyvin muhkeaa ja runsasta helmaa tai aivan iltapukumaisesti laskeutuvaa siluettia.

– Kuninkaalliset häät ovat vaikuttaneet häämuotiin. Hyvin yksinkertaiset, puhtaat linjat esimerkiksi herttuatar Meghanin tyyliin, jossa ei ole mitään muuta kuin valkoinen kangas, ovat nyt suosittuja.

Esimerkiksi herttuatar Meghanin pelkistetty valkoinen puku on vienyt hääpukumuotia yksinkertaiseen suuntaan.­

Pitkään vallinneen olkaimettoman tyylin jälkeen olkaimet ovat tehneet paluun. Myös pitkät hihat ovat suosittuja.

Valkoisen lisäksi tietty värisävy trendaa

Perinteiset valkoiset hääpuvut saavat nyt seurakseen pukuja, joissa on käytetty tehostevärinä tai jotka ovat kauttaaltaan samppanjan, latten tai vaalean kullan sävyisiä.

– Väriä voidaan käyttää esimerkiksi niin, että puvun pohjakankaassa on samppanjaa, ja päälle tuleva pitsi on norsunluunvalkoista.

Samppanjan ja vaalean kullan sävyt näkyvät hääpukumuodissa.­

Materiaaleista ehdottomia suosikkeja ovat tylli, pitsi ja satiini. Niitä yhdistellään hillitysti esimerkiksi niin, että muuten yksinkertaisessa satiinipuvussa on vain ripaus pitsiä, tai runsaammin ja näyttävämmin niin, että koko puku onkin kokonaan tylliä ja pitsiä.

– Ääripäät ovat nyt edustettuina. Joko on todella yksinkertaista tai todella näyttävää. Toinen morsian haluaa hyvin selkeää ja simppeliä, toinen pelkkää bling blingiä.

Ei mikään suomalainen morsian

Tähän liittyen Kuhta painottaa tyytyväisenä asiaa, josta ollaan päästy eroon. Hänen mukaansa enää ei voida puhua ”suomalaisesta morsiamesta”. Suomessa ollaan nykyisin yhtä muotitietoisia kuin muuallakin.

– Ei ole enää sellaista asiaa kuin suomalainen morsian tai suomalainen häätyyli. Suomalainen morsian on ihan yhtä trendikäs kuin morsiamet maailmallakin. Emme tule enää mitenkään perässä tyyliasioissa.

Kolme tärkeintä asiaa suomalaiselle asiakkaalle hääpuvussa ovat hyvä istuvuus, mukavuus ja tunteiden herättäminen.

– Hääpuku on niin tärkeä vaate, että sen halutaan herättävän ihastusta ja tunteita. Se jaksaa ihastuttaa joka kerta, kun morsian löytää juuri sen oman puvun.

Luetuimmat

Tuoreimmat Me Naiset