Nämä vaatteet ja asusteet menevät huippusuositulla Facebook-kirpparilla kuin kuumille kiville - Tyyli - Ilta-Sanomat

Nämä vaatteet ja asusteet menevät huippusuositulla Facebook-kirpparilla kuin kuumille kiville

Käyttämättä jääneet vaatteet ja asusteet kannattaa laittaa myyntiin. Näille vaatteille ja asusteille on erityisesti kysyntää.

Kierrätetyt vintage-vaatteet menevät hyvin kaupaksi.­

15.6. 19:26

Kivijalkamyymälät ja nettikaupat eivät ole enää ainoita paikkoja tehdä löytöjä. Trendikkäitä vaatteita ja asusteita voi bongata myös esimerkiksi Facebook-kirppiksiltä.

Yksi suosituimmista Facebook-kirpputoreista on Helsingin Kallion alueen Kallio kierrättää -ryhmä, johon kuuluu jopa yli 50 000 jäsentä. Käytettyjen tavaroiden ja vaatteiden kauppa käy ryhmässä varsin vilkkaasti, sillä myynti-ilmoituksia voi tulla viikossa reilusti yli 1000 kappaletta.

Millaiset vaatteet ja asusteet sitten menevät ryhmässä kaupaksi? Kysyimme asiasta kahdelta ryhmän ylläpitäjältä, jotka listasivat merkit ja tuotteet, jotka viedään ryhmässä käsistä.

Mikäli vaatekaapistasi löytyy seuraavia merkkejä, eikä kyseisille vaatteille tai asusteille ole käyttöä, ne kannattaa laittaan kiertoon, sillä niillä voi tienata mukavasti kesälomarahaa!

Löytyykö kaapistasi näitä merkkejä?

Kallio kierrättää -ryhmän ylläpitäjä Laura kertoo, että halutuimpia tuotteita ovat kestävät vaatteet ja asusteet. Ylläpitäjän mukaan käytettyjen tuotteiden hinnat ovat ryhmässä yleensä maltillisesti ja järkevästi hinnoiteltuja, mutta hinnat vaihtelevat kuitenkin tuotteiden kunnon ja myyjän mukaan.

– Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että ihmisiä kiinnostaa lähellä tuotettu ja eettisyys. Suomalaiset ja pohjoismaalaiset merkit ovat haluttuja. Sen sijaan kiinnostus pikamuotiin on vähentynyt ryhmässä viime vuosina.

Esimerkiksi Marimekon vaatteista ja laukuista kaikki mallit tekevät hyvin kauppansa. Myös muun muassa Ivana Helsinki ja Nanso ovat suosittuja merkkejä. Ruotsalaisista merkeistä esimerkiksi nousee Fjällrävenin Kånken.

205 €, Marimekko.­

Unikko-paita 95 €, Marimekko.­

79,99 €, Nanso.­

59,99 €, Nanso.­

89,95 €, Kånken mini / Fjällräven.­

Myös kierrätetyissä asusteissa näytetään suosivan suomalaista.

– Asusteista meillä kiertää hyvin ”statement-korut” ja kotimaisten tekijöiden korut, kuten nyt vaikka Uhana, Mine Güngör ja Kieto, ryhmän ylläpitäjä Katja kertoo.

59,00 €, Uhana.­

38 €, Mine Güngör.­

33,00 €, Rauha / Design by KIETO.­

Yksi merkki erityisesti nuorten suosiossa

Sen sijaan suuremmista kansainvälisistä merkeistä erityisen suosittu on Dr. Martens. Myös kaikki Adidaksen vaatteet menevät hyvin kaupaksi. Erityisesti nuorten keskuudessa haluttuja tuotteita ovat puolestaan Filan vaatteet ja tennarit.

99,95 €, Dr. Martens / Zalando.­

29,95 €, Adidas / Zalando.­

99,95 €, Fila / Zalando.­

Trendisuunniksi ryhmässä käytävän kaupan perusteella nousevat myös vintage ja ysäri. Esimerkiksi vyölaukut ovat jälleen tänä kesänä himottuja asusteista.

24,95 €, Adidas Originals / Zalando.­

Laadukkaita materiaaleja ja hulmuavia helmoja

Ylläpitäjien mukaan suomalaiset haluavat panostaa materiaaleissa laatuun, ja esimerkiksi silkki, farkku ja nahka ovat tällä hetkellä suosittuja materiaaleja. Nahkatuotteista erityisesti laukut vaihtavat aktiivisesti omistajaa.

– Farkuissa menee hyvin vintagea – kaikki Leviksen farkut ja mom jeans -mallit, Laura kertoo.

114,95 €, Levis / Nelly.­

Kesäisten säiden myötä kauppansa tekevät luonnollisesti kesävaatteet. Myös kesävaatteissa on nähtävillä muutama tietty trendi.

– Midimekot, rennot ja hulmuavat kesämekot ja kietaisuhameet ovat suosittuja, Laura sanoo.

135 €, Ilse Jacobsen / Ellos.­

149,00 €, Makia x Ivana Helsinki / Stockmann.­

74,90 €, Nosh.­

Jutun kuvat ovat verkkokaupoista poimittuja esimerkkikuvia Kallio kierrättää -ryhmän suosituista merkeistä. Tuotekuvien hinnat ovat verkkokauppojen hintoja. Kallio kierrättää -ryhmän ja muiden nettikirpputorien hinnat vaihtelevat myyjän ja tuotteen kunnon mukaan.

Luetuimmat

Tuoreimmat Me Naiset