Onko haaveissasi hiusten kasvatus? Ota käyttöön nämä vinkit - Tyyli - Ilta-Sanomat

Onko haaveissasi hiusten kasvatus? Ota käyttöön nämä vinkit

Hiukset kasvavat kiiltäviksi ja kauniiksi, kun niille varmistaa hyvän kasvualustan ja huolehtii säännöllisestä trimmaamisesta.

Hiuksen kasvamiseen ei voi sinällään vaikuttaa, mutta siihen, miten hyvässä kunnossa hius kasvaa, voi.­

24.5.2020 18:00

Ainahan ne ovat mielessä, pitkät ja vahva hiukset.

Varsinaista hiuksen kasvamista ei voi harmittavasti maagisesti nopeuttaa tai siihen mitenkään vaikuttaa, mutta se, mihin pystyy vaikuttamaan, on hiuspohjasta ulos työntyvään hiukseen ja sen mahdollisimman hyväkuntoiseen ja pitkään kasvukauteen.

Kun hius on jo lähtökohtaisesti hyvin hoidettu, sitä tarvitsee leikata vähemmän, ja näin se pääsee kasvamaan vapaammin.

Aloita päänahasta

Hiuspohjan hoito on ollut viime aikoina kovassa huudossa, ja ihan aiheesta. Terve hius tarvitsee pohjalle terveen päänahan.

Kaikki hiuspohjalle annettu huomio näkyy hyvinä tuloksina myös hiuksissa. Kerran viikossa tehty päänahan kuorinta puhdistaa pois kuolleet ihosolut ja pitää pohjan puhtaana ja joustavana.

Hellävarainen Budgien Sugar Scrub -sokerikuorinta on ihanan pehmeää ja hieroessa se kuin sulaa hiuspohjaan, 14,90 €, Kicks.­

Vähennä lämpöä

Lämpölaitteiden eli esimerkiksi muotoilurautojen varovaisemmasta käytöstä mainitaan aina, kun puhutaan hiusten kunnon parantamisesta. Niiden käyttämistä ei tarvitse lopettaa kokonaan, mutta käytössä kannattaa kiinnittää huomiota lämpötilaan ja tekniikkaan.

Kun lämpötila pysyy 185 asteessa ja sen alle, minimoidaan hiuksen vahingoittuminen puuhassa. Laitteet on hyvä kuljettaa hiuksen päältä reippaaseen tahtiin kuin silitysrauta silkkivaatteelta: näin lämpö kohdistuu tasaisesti hiukseen, eikä mikään kohta ylikuumene vahingossa liikaa.

Cutrin Vieno Sensitive Heat Protection sopii tuoksuyliherkkyydestä kärsiville, 18,90 €.­

Muista käydä kampaajalla

Hiukset kasvavat keskimäärin yhden sentin kuukaudessa. Vaikka houkutus olisikin suuri jättää hiustenkasvatusprojektin aikana kampaaja kokonaan väliin, kannattaa latvoja silti hoitaa säännöllisesti. Kahden kuukauden välein tehtävä trimmaus pitää hiukset siistin näköisinä ja estää latvojen rispaantumisen.

Jos hiuksia ei leikkaa pitkään aikaan, voi lopputuloksena olla niin hapsuiset latvat, että lopulta niitä täytyy pätkäistä huomattavasti enemmän kuin säännöllisen siistimisen kanssa.

Harjaa hellästi

Varsinkin märkänä hiukset ovat erityisen haavoittuvaisessa tilassa, sillä ne katkeilevat silloin helposti. Varmista siis, että käytössäsi on omalle hiukselle paras mahdollinen harja.

Hiero hiuksiin ennen harjausta muutama tippa hiusöljyä, jotta harja liukuu mahdollisimman sujuvasti pitkin hiusta.

Olaplexin No. 7 Bonding Oil -öljy sopii jopa hennoille hiuksille ja jättää tukan silkkisen sileäksi, 31,90 €.­

Kiinnitä huomiota ruokavalioon

Hiusten kasvattamiselle ei ole olemassa yhtä ruokavaliokikkaa, vaan olennaista on, että ravinnosta saa monipuolisesti mineraali- ja hivenaineita. Varmista, että saat ruoasta B-, C- ja D-vitamiinia sekä sinkkiä, kuparia ja rautaa.

Biotiinivalmisteista voi olla apua hiusten kasvatukseen, ja moni niitä syövä kehuu myös hiusten kunnon parantumisen lisäksi kynsien ottaneen kasvuspurttia. Lisäravinteiden näkyviä tuloksia voi odottaa muutaman kuukauden syömisen jälkeen.

Sugarbearhair Women’s Multi -ravintolisässä on mukana biotiinin lisäksi muun muassa tarpeellisia vitamiineja sekä magnesiumia ja sinkkiä, 37 €.­

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?