Tuuheammat hiukset helposti – näillä vinkeillä saat tukkaan kokoa ja näköä - Tyyli - Ilta-Sanomat

Haaveiletko isosta tukasta? Näillä helpoilla vinkeillä saat hiukseen helposti näköä ja kokoa

Tuuhea tukka ja suomalainen hiuslaatu tulevat valitettavan harvoin samassa paketissa. Näillä vinkeillä saat hentoonkin hiukseen kaivattua tekstuuria ja näyttävyyttä.

17.5.2020 10:00

Suomalainen tukka on perinteisesti melko ohut, ja varsinkin vaaleassa hiuksessa pinta voi olla lasimaisen liukas. Vaikka tukkaa kuinka yrittäisi föönata pää alaspäin tai tupeerata aamulla, tuntuvat hiukset viimeistään iltapäivällä valuvan pitkin päänahkaa.

Muhkea tukka ei kuitenkaan ole mahdoton saavuttaa, vika saattaa olla vain tuotteissa ja muutamassa hoitoon liittyvässä niksissä. Kokosimme yhteen vinkkilistan, jonka avulla jokainen päivä voi olla hyvä ja tuuhea hiuspäivä.

Kokeile muotovaahtoa

Muotovaahdot eivät enää suinkaan ole niitä menneiltä vuosikymmeniltä tuttuja tahmauttajia, jotka jämähtivät paikoilleen hiukseen seuraavaan pesuun asti. Nykypäivän muotovaahdoilla tukkaan saa luotua tuuheutta niin, että hiukset jäävät silti luonnollisen liikkuviksi.

Annostelussa vähemmän on enemmän: ota vaahtoa kämmenelle ensin vain vähän, hiero vaahto kevyesti kämmenien välissä ja vie se käsistä tasaisesti hiuksiin.

Paul Mitchellin Awapuhi Wild Ginger Hydrocream Whip -muotovaahto antaa hiuksiin sopivasti tuuheutta ja samalla kosteuttaa niitä, 34,50 €.­

Suolaa kutreille

Useimmilla meistä on hiuksissa pientä luonnollista taipuisuutta, ja kosteaan hiukseen suihkutettu suolasuihke nostaa tätä lainetta esille. Suolasuihke antaa hiukseen kivaa karheutta, joka helpottaa varsinkin lasimaisen tukan käsittelyä.

Kevin Murphyn Hair.Resort.Spray -suolasuihke antaa föönauksen pohjalla hiuksiin kivaa tuuheutta ja luonnollista tekstuuria, 27 €.­

Vähemmän on enemmän

Vaikka tuuheuttavien tuotteiden volyymilupaukset kuulostavat houkuttelevilta, kannattaa kerralla hiukseen laitettavien tuotteiden lukumäärä pitää minimissä. Jos tukkaan suihkuttaa montaa tuotetta, päätyvät ne lopulta tekemään hiuksen painavaksi ja näin lopputulos onkin päinvastainen volyymihaaveista.

Kohdenna tuuheutus (ja kreppaa!)

Ennen rakennetta antavan tuotteen annostelua mieti, mihin kohtaan hiusta haluat lisätuuheutta. Jos tarkoitus on saada nostetta tyveen, suihkuta tyvikohottajaa hiuspohjasta alkaen muutama sentti pitkin hiusten pituutta. Tyvikohotuksessa nousee arvoon arvaamattomaan myös vanha kunnon kreppaus: jakauksen alle tehtyihin kerroksiin, tyveen tehty pieni kreppi antaa hiuksille todella kestävää nostetta.

Jos taas kokoa ja näköä on toiveissa hiusten pituuksiin, kohdenna volyymituote hiusten keskiosaan. Muotoilutuotteet kannattaa suihukuttaa 80-prosenttisesti kuivuneisiin hiuksiin parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi.

Oriben Dry Texturizing Spray -tekstuurisuihkeesta tulee juuri sopivan verran rakennetta puhtaaseen tukkaan ilman pelkoa tahmaisesta tunteesta ja tuoksu on kertakaikkisen herkullinen, 46 €.­

Ceran VoluMini-kreppirauta on tarkoitettu nimenomaan tyvikohotuksen tekoon, 31,50 €.­

Luota kuivashampooseen

Hiusten etuosa lätistyy muuta tukkaa helpommin, sillä hiukset imevät itseensä ihonhoitotuotteita ja meikkiä kasvoilta. Tähän paras ratkaisu on kuivashampoo: suihkuta kuivashampoota kasvoja ympäröiviin hiuksiin, hiusrajaan sekä jakaukseen. Anna kuivashampoon vaikuttaa muutama minuutti ja harjaa sen jälkeen ylimääräinen suihke hiuksista pois.

Ida Wargin Everyday Dry Shampoo -kuivashampoo tekee tukan raikkaaksi ja antaa samalla pientä tekstuuria, 9,90 €.­

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?