Näyttääkö tuskaisen tutulta? Nämä tukkatyylit olivat upeita 80-, 90- ja 00-luvuilla ja saattavat olla sitä pian uudelleen - Tyyli - Ilta-Sanomat

Näyttääkö tuskaisen tutulta? Nämä tukkatyylit olivat upeita 80-, 90- ja 00-luvuilla ja saattavat olla sitä pian uudelleen

Menneiden vuosikymmenten hiusmallit aiheuttavat samaan aikaan lämpimiä muistoja ja kylmiä väreitä pitkin selkärankaa. Viitteitä takavuosien hiustyylien uudesta noususta on jo nähtävissä.

Cher, Demi Moore ja Jennifer Aniston. Nämä ikoniset tyylit olivat aikanaan maailmanluokan julkkistenkin suosiossa.

7.5.2020 20:00

Takatukka

Mullet eli tukkamalli, jossa päälaen hiukset on pätkitty, mutta korvien takaa hiukset kasvavat pitkänä, oli kasarilla pitkään kuuminta hottia. Julkkisnaisilla takatukka totuttiin näkemään muun muassa Cherillä ja rokkari Joan Jettillä. Nyt takatukka on yllättäen jälleen uudessa nosteessa Netflixin Tiger King -dokumenttisarjan ja sen pääosan esittäjän Joe Exoticin myötä.

Cher.

Joan Jett.

Reilusti kreppiä

Jos 1980-luku pitäisi tiivistää yhteen tukkatyyliin, olisi se varmastikin kreppitukka. Kreppaus jatkui Demi Mooren mallin mukaisesti mielellään ihan otsahiuksiin asti, jotta tukassa oli varmasti kunnolla nostetta. Viime vuosina kreppiä on käytetty esimerkiksi tyvikohotuksen apuna ja tehosteena kampauksissa.

Demi Moore.

Kunnon kiharapilvi

Kasari ja ysäri eivät tietenkään olisi olleet mitään ilman permanenttia. Sarah Jessica Parker tuli tunnetuksi tiukoista kiharoistaan, jotka varmasti viimeistään Sinkkuelämän alkamisen aikoihin vuonna 1998 nostivat tukkamallin trendikkyyttä.

Sarah Jessica Parker.

Tällä hetkellä sekä permanentti että kiharoita korostava curly girl -metodi ovat suosiossa:

The Rachel

Jos kasari tiivistyi kreppiin, muodostui 1990-luvun ikonisimmaksi leikkaukseksi Frendeistä tutun Rachelin reilusti pätkitty malli. Kampaajalle kirmattiin lehdestä leikelty Rachelin kuva kädessä, ja parasta oli, jos mukaan laittoi vielä muutaman selkeästi muuta tukkaa vaaleamman palkkiraidan. Rachelin näyttelijä Jennifer Aniston on myöhemmin kertonut inhonneensa tuon ajan tukkaansa. Tänä vuonna malli on jälleen uudessa nosteessa.

Jennifer Aniston.

Pitenevä polkka

Takaa lyhyt ja kohti otsaa selkeästi pitenevä, millilleen leikattu polkka oli Victoria Beckhamin tavaramerkki hyvän osaa 2000-luvun alkua. Ex-spaissarin tukkatyyli aloitti polkkatukan uuden suosion, mutta linjat ovat onneksi pehmenneet tämän päivän polkkatyylejä lähestyttäessä.

Victoria Beckham.

Eri pituuksia koko rahalla

Selkeästi keskenään vaihtelevat pituudet ja runsas pätkiminen olivat vuosituhannen alun suosikkeja. Laulaja Ashlee Simpsonin höyhenmäinen otsatukka yhdistettynä reippaasti pätkittyyn, kasvojen ympäriltä lyhyempään ja takaa reilusti pidempään tukkaan maksimoi tämän trendin.

Ashlee Simpson.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?