Taio huulet pehmeiksi ja kauniiksi – 2 apuria, joilla huollat huulet helposti kotona - Tyyli - Ilta-Sanomat

Taio huulet pehmeiksi ja kauniiksi – 2 apuria, joilla huollat huulet helposti kotona

Säännöllinen kuorinta ja huulille suunniteltu naamio pitävät hymyn aina huulilla.

13.4.2020 10:00

Vaihtelevat lämpötilat ja kylmä tuuli saavat huulten ihon halkeilemaan. Rohtuneet huulet paitsi näyttävät ikäviltä, ne voivat tehdä myös kipeää.

Karheille huulille ei tee mieli myöskään laittaa punaa. Kahden tuotteen kombolla huulet saa onneksi hoidettua helposti kotona silkkisen pehmeiksi.

Alku pehmeille huulille

Huulten iho on rakenteeltaan erilainen kuin kasvojen muun ihon: huulissa ei ole esimerkiksi hiki- tai talirauhasia. Ihon päällimmäisin kerros on myös ohuempi kuin muualla kehossa. Siksi ne ovatkin erityisen herkkiä juurikin kelien vaihteluille ja auringon säteilylle. Rakenteensa takia huulilla kannattaa käyttää nimenomaan niille suunniteltuja tuotteita.

Kaikkein pehmeimmät huulet saavat alkunsa kuorinnasta. Sokeripohjaiset kuorinnat poistavat hellävaraisesti huulilta kuivuneet kohdat ja alta paljastuu uutta ihoa, joka imee myös hoitavan rasvan paremmin itseensä.

Kuorinnoissa on usein myös itsessään jo mukana sheavoin ja kookos- ja macamadiaöljyn kaltaisia superkosteuttavia ainesosia. Joka toinen viikko tehtävä kuorinta pitää huulet aina edustus- ja pussailukunnossa.

Frank Bodyn Original Lip Scrub -huulikuorinnassa on mukana kosteuttavaa macadamiaöljyä ja mehiläisvahaa, 15,90 €.­

Labellon Caring Scrub Aloe Vera -huulirasvassa on mukana pienen pieniä kuorivia rakeita, jotka kuorivat heti levittämisen jälkeen huulia kevyesti, ja sulavat sitten rasvan joukkoon, 3,10 €.­

Jeffree Starin Velour Lip Scrub -huulikuorinta kuorii huulet perusteellisesti ja tuoksuu karkkikaupalta, 14,90 €.­

Ekstrahuomiota hoitotuotteella

Jos huulille haluaa antaa ekstrahuomiota, kannattaa niitä heti kuorinnan jälkeen hoitaa lisäksi huulinaamiolla. Naamiobuumin alkumaasta Koreasta kotoisin olevissa huulinaamioissa on sama idea kuin hius- ja kasvomaskeissa: ne tehohoitavat ja -kosteuttavat sekä silottavat huulten ihoa.

Huulimaskeja on olemassa jo lähes yhtä kattava valikoima kuin kasvonaamioita: joukosta löytyy niin yön yli vaikuttavia voidemaisia naamioita kuin nopeasti hoitavia kuitu- ja geelimaskeja.

Cliniquen Moisture Surge Lip Hydro-Plump Treatment -voidetta voi käyttää pitkin päivää, ja levittää illalla huulille paksumman kerroksen yönaamioksi, 18 €.­

Kocostarin Lip Mask Pink Peach -geelinaamion annetaan vaikuttaa huulilla kymmenen minuutin ajan, jonka jälkeen huulet tuntuvat ja näyttävät todella pehmeiltä, 3,90 €.­

Lähteet: Cosmopolitan, Allure, Harper’s Bazaar, Howstuffworks

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?