Kiristääkö poskia tai kiiltääkö otsa? Selvitä oma ihotyyppisi kotisohvalta - Tyyli - Ilta-Sanomat

Kiristääkö poskia tai kiiltääkö otsa? Selvitä oma ihotyyppisi kotisohvalta

Omasta ihotyypistä puhutaan ihonhoidossa paljon, mutta miten ihmeessä sen saa selville? Listasimme tavat, joilla oman ihon saa analysoitua kotoa käsin.

11.4. 16:00

Ihonhoitotuotteet suositellaan aina valitsemaan oman ihotyypin mukaisesti. Mutta miten ihmeessä sitä osaa valita oikeat purkit, jos ei ole hajuakaan omasta ihotyypistä?

Näin kasvojen ihon tilan ja tarpeet voi selvittää helposti vaikka kotisohvalta.

Kotona peili on paras kaveri

Oma ihotyyppi saattaa hyvinkin olla sekoitus muutamaa ihotyyppiä. Ihon tarpeet voivat vaihdella paljonkin myös vuodenaikojen ja hormonaalisen kierron mukaan. Välillä t-alue kiiltää ja nostaa näppyä, mutta posket tuntuvat kiristävän kuivilta. Kesäloman tai kuukautisten jälkeen iho tuntuu olevan paremmassa kunnossa kuin koskaan. Ihoa kannattaa siis tarkastella muutaman kerran vuoden mittaan ja tarkastella, miten se muuttuu eri ajankohtina.

Kotona ihotyyppiä kannattaa selvittää pesemällä aluksi kasvot ja antamalla niiden olla täysin luonnontilassa tunnin kahden ajan pesun jälkeen.

Jos iho tuntuu ja näyttää kiiltävältä varsinkin t-alueella, eli otsalla, nenällä ja leuassa odottelun jälkeen, on hyvin mahdollista, että oma ihotyyppi on rasvainen.

Jos taas kasvot tuntuvat kiristäviltä ja otsa ja posket näyttävät peilistä katsoessa hilseileviltä, on iho todennäköisesti kuiva.

Jos kasvoilla tuntuu tapahtuvan kaikkea edellä mainittua samanaikaisesti, on kyseessä todennäköisesti sekaiho.

Jos iho tuntuu hyvältä, eikä mikään kohta pistä silmään, saatat hyvinkin olla yksi onnekkaista, joiden ihotyyppi on normaali.

Jos posket punoittavat, saattaa olla, että iho on herkkä. Herkkyyttä voi esiintyä kaikilla ihotyypeillä varsinaisen oman ihotyypin rinnalla.

Kolme ihotestiä netissä

Jos kosmetologia ei pääse tapaamaan livenä, löytyy ammattiapua onneksi myös netistä. Sekä kotimaisilla että ulkomaalaisilla ihonhoitoon erikoistuneilla verkkokaupoilla on tarjolla erilaisia ihoanalyysejä. Ihotyypin määrittelemisen lisäksi ne antavat ehdotuksia hoitotuotteista itse määriteltävän hintabudjetin mukaisesti.

Ihonhoitotuotteita ja meikkejä myyvä Skincity tarjoaa sivuillaan suomenkielistä ihotestiä. Testissä kysellään yksityiskohtaisesti ihon ulkonäöstä ja ominaisuuksista sekä lopuksi ladataan mukaan kuva omista kasvoista. Näiden perusteella kosmetologit tekevät muutaman päivän sisään ihoanalyysin, joka lähetetään asiakkaan sähköpostiin sekä listan omalle iholle suositelluista tuotteista.

Korealaisen ihonhoidon suosikkibrändejä myyvän nettikauppa Soko Glamin sivuilla ihotyyppiä selvitetään englanniksi muutaman kysymyksen avulla. Sivusto ehdottaa itselle sopivaa, korealaisiin ihonhoitobrändeihin perustuvaa hoitorutiinia perustuen siihen, kuinka kauan ihonhoitoon on valmis käyttämään aikaa ja tuotteita.

Verkkokauppa Nordicfeelin sivuilla tarjottavaan suomenkieliseen ihoanalyysiin voi joko ladata meikittömän selfien tai vastata sarjaan ihoa koskevia kysymyksiä, minkä perusteella ohjelma määrittelee ihotyypin sekä suosittelee ihonhoitotuotteita.

Osittaiset lähteet: The Huffington Post, Paula’s Choice

Luetuimmat

Tuoreimmat Me Naiset