”Löytyi sakset, kone ja väriä” – tällaisia hiustyylejä suomalaiset ovat jo parturoineet kotioloissa - Tyyli - Ilta-Sanomat

”Löytyi sakset, kone ja väriä” – tällaisia hiustyylejä suomalaiset ovat jo parturoineet kotioloissa

Poikkeusaika on saanut suomalaiset kokeilemaan hiustyylejä rohkeasti, sillä ”on tylsää”, ”kukaan ei ole tuomitsemassa” ja ”mihinkään ei kuitenkaan tarvitse liikkua”.

Esimerkiksi Miran, Annan ja Elisen hiukset ovat kokeneet muutoksia.­

6.4. 18:03

– Vessassa nykäisin semmosen 20cm+ ihan fiskarseilla.

– Mies leikkasi minulle otsatukan. Ja itse ajoin miehen pään kaljuksi.

– Onneksi on tyttö, joka opiskelee parturi-kampaajaksi. Hän hoitaa leikkaukset ja värjäykset.

– Itse leikkelin, oikeastaan aika hyvä tuli. Luonnonkiharassa ei huomaa.

Muun muassa näin lukijat vastasivat, kun kysyimme Ilta-Sanomien Facebookissa, näkyykö koronaeristys jo hiuksissa. Moni seuraajista kertoi ja näyttikin, että on antanut hiusten vain olla, tai että juurikasvua alkaa jo näkyä.

Montaa lukijaa kotona vietetty aika on kuitenkin inspiroinut jo omiin tukkaprojekteihin. Kokosimme seitsemän viime viikkojen aikana kotiolosuhteissa muuttunutta hiustyyliä.

”Iski inspiraatio”

Anna kertoo hiusvärinsä saaneen juuri uuden sinivihreän vivahteen.

– Iski inspiraatio, ja silloin kun se iskee, niin eihän sille mitään voi. Toki sekin oli turvana, että jos joku meneekin mönkään, niin ei kukaan ole tuomitsemassa. Väri vaihtui sinivihreäksi, ja sivusiili lyheni kaljuksi ihan muutaman tunnin harkinta-ajalla!

Uusi väri ja kampaus häihin

Mira kirjoitti, että ”vähän voi laittautua ja värjätäkin”. Hän värjäsi hiuksensa viime viikolla itse ja loihti myös kampauksen.

– Tein kampauksen ja värjäyksen sen vuoksi, että menimme viime perjantaina miehen kanssa naimisiin maistraatissa. Mutta aina voi muutoinkin panostaa! hän kertoo.

Kunnon kotikampaamo

Elisen hiukset saivat kevätfreesauksen ammattilaisen käsissä, kun kampaajaystävä pisti hiukset kuntoon kotona.

– Hiuksiin tehtiin värinpurku, vaalennettiin raidoittamalla ja sitten sävytettiin trendikkäällä ruusukullalla ja hopealla.

Tässä hiukset ennen värjäystä.­

Hiukset ponnarille ja sakset käteen

Anne kertoo pistäneensä hiukset ponnarille ja leikanneensa ponnarin irti.

– Sitten värinpoisto ja oranssia.

Näin paljon tukkaa lähti.­

Omat taidot, tytär ja koiratrimmaaja apuun

Kisu myöntää, että koronatylsyys ”antoi kieltämättä pienen sysäyksen” tämänkertaiseen tukanleikkuuseen. Hän alkoi tylsyyttään leikellä etuhiuksia ja nakitti tyttären hoitamaan takahiukset.

– Normaalioloissakin luotan omaan visiooni, tyttäreni apuun ja välillä myös sydänystäväni, ammattikoiratrimmaajan apuun. Hänellä ei ole mitään kokemusta ihmishiuksesta, mutta kun minä sanon, että tuosta pois tämän verran ja tästä koneella kaikki pois, niin tulee just, eikä melkein, Kisu kertoo.

Pastellisävyllä piristystä

Tiian hiukset saivat vaaleanpunaisen sävyn.

– Värjäsin tylsyyttäni pinkiksi. Juurikasvu saa tulla. Peikonpesä aikalailla aina ollut, hän kirjoittaa.

”Löytyi sakset, kone ja väriä”

Myös Satu rohkeni hiuskokeiluun.

– Kotoa löytyi sakset, kone ja väriä. Eilisen tylsyys, ja toisaalta mitä väliä, miltä näyttää, kun ei missään liikukaan, Satu kertoo perusteiksi tyylimuutokselle.

Miltä sinun poikkeusajan kampauksesi näyttää? Oletko tehnyt tukkamuutoksia? Lähetä kuva ja kertomus osoitteeseen vivi.norokorpi@is.fi, saatamme käyttää niitä jutussa!

Luetuimmat

Tuoreimmat Me Naiset