Miian hiukset kokivat hurjan muodonmuutoksen yhdellä kotivärjäyskerralla – näin hän onnistui - Tyyli - Ilta-Sanomat

Miian hiukset kokivat hurjan muodonmuutoksen yhdellä kotivärjäyskerralla – näin hän onnistui

Suomalaiset naiset antavat toimiviksi kokemansa vinkit tukan kotivärjäykseen.

Miia värjää tukkaansa kotona. Hän pyytää aina ystävää levittämään värin päähän, jotta siitä tulee mahdollisimman tasainen.­

3.4. 13:30

Voiko hiusten värjäämisessä onnistua itse, ilman ammattilaisen kädenjälkeä? Kysyimme kolmelta tavalliselta naiselta vinkit hiusten värjäämiseen kotioloissa.

Yksi värjäyskerta teki ihmeitä

Miia sai yhdellä värjäyskerralla kirkkaanpinkistä tukastaan lämpimän monivärisen: tyvi on keltaista, latva oranssia.

Hän painottaa, että tärkeää on ottaa huomioon aineet, jolla hiuksensa värjää. Toisin sanoen on syytä lukea pakkausselosteet ja -ohjeet tarkkaan sekä tehdä allergiatestit, etenkin, jos aikoo värjätä tukkansa markettiväreillä.

– Itse pyydän aina jotain ystävääni levittämään värin päähäni, jotta siitä tulisi mahdollisimman tasainen. Värin huolellinen poispesu on myös iso osa värjäystä, ja tässäkin kohdin yleensä kysyn kaverilta, tuntuuko vielä väriä, Miia kertoo.

Tältä hiukset näyttivät ennen.­

...ja tältä jälkeen!­

Hän liputtaa myös ammattilaisten tekemien värjäysvideoiden puolesta.

– Näissä väristä toiseen -värjäyksissä suurin vaaranpaikka on varmaan vaalennus tai värinpoisto. Jos väriä pitää liian kauan, hiuksista alkaa tulla höttöä ja vähän nuudelin näköistä, ja ne alkavat katkeilla. Itse en ole koskaan käyttänyt niin vahvoja aineita, vaan aika lailla niitä miedoimpia.

Miian hiukset hehkuvat nyt monivärisinä.­

Tummasta vaaleaan

Viveca puolestaan päätti värjätä tummat hiuksensa vaaleiksi niin, että niissä on nyt myös ripaus vaaleanpunaista sävyä.

– Operaatio taisi yhteensä vaatia semmoiset 3–4 värjäyskertaa. Tein niin, että pidin ainakin viikon väliä vaalennusten välissä. Värjäyksen jälkeen laitoin kookosöljynaamion hiuksiin tunniksi, hän kertaa.

Latvat kuivahtivat vähän värjätessä, joten hän leikkasi lopputuloksen jälkeen pari senttiä pois.

Vivecan hiukset ennen värjäyksen aloittamista. Kuvassa hänellä on myös pidennykset.­

Lopputulos oli vaalea.­

– Joskus muistan laittaneeni tummaan tukkaan ensimmäistä kertaa värjätessäni vaalennuksen koko päähän. Hiusten tyvi vaaleni kokonaan, muualta oli sitten tummaa oranssia, Viveca muistelee.

– Sen jälkeen olen oppinut, että pitää levittää tyveen väriin vasta, kun se on ehtinyt vaikuttaa jo muualla jonkin aikaa. Niin siitä tulee tasaisempi.

Värin ylläpitoa kotona

Sofia käy kampaajalla noin kahden vuoden välein vaalentamassa hiuksiaan. Muun ajan hän ylläpitää tukkansa väriä kotivaalennuksilla.

Kun häneltä kysyy vinkkejä värjäilyyn, nousee ensimmäiseksi mieleen yksi asia: hyvät välineet.

– Valitsen aina paidan ja pyyhkeen, jotka voivatkin mennä likaisiksi. Sen lisäksi minulla on hanskat ja raidoittaessa folio, sillä lämpö nopeuttaa vaalennusta.

Kun valitsee kipon ja siveltimen kaupasta saatavan levityspullon sijaan, tulee jäljestä parempaa, Sofia lisää.

Varustaudu kunnollisilla välineillä, neuvoo Sofia.­

Hiusten jaottelua.­

Keskeistä on myös tarpeeksi pitkä vaikutusaika.

– Laske aika vasta siitä, kun olet saanut viimeiset värit levitettyä. Folioraidoissa tarkista viimeisestä foliosta, miten ne ovat ehtineet vaalentua.

Väriä ei kannata laittaa kerralla paksuun tuppoon, koska muuten hiukset jäävät helposti laikukkaaksi. Sen sijaan tukka on hyvä jaotella jo valmiiksi, ennen kuin väriä rupeaa levittämään.

– Eli jaa hiukset vaikkapa neljälle klipsille, niin ylimääräiset pysyvät poissa tieltä ja työskentely nopeutuu, hän sanoo.

Kotivärjäilyssä luovuuden käyttökin on sallittua! Tältä Sofian hiusoperaatio välillä näyttää.­

Sofia pitää yllä vaaleaa tukkaansa.­

Luetuimmat

Tuoreimmat Me Naiset