Testasimme kauneusmaailman uudet hitit, hoitovedet – muutama pullo kaunisti ihoa näkyvästi

Otimme kokeiluun 14 ihoa kosteuttavaa, tasoittavaa ja kirkastavaa sekä ihonhoitoa buustaavaa hoitovettä. Levitä näitä puhtaalle iholle ennen kosteusvoidetta ja huomaat eron.

Hoitovedet ja hoitonesteet ovat kauneudenhoidon uusi suosikkikategoria. Hoitovesi on tarkoitus lisätä iholle ennen seerumia ja kasvovoidetta.

26.3.2020 14:11

Ihonhoitorutiinin aloittajaksi tarkoitetut hoitovedet ja -nesteet ovat kasvattaneet suosiotaan parin viime vuoden aikana valtavasti.

Jokainen ihonhoitobrändi lanseeraa nyt omia versioitaan hittituotteesta, jonka ideana on tuoda iholle muun muassa lisäkosteutusta ja valmistella iho vastaanottamaan kaikki muut ihonhoitotuotteet.

Otimme testiin 14 hoitonestettä eri hintaluokista. Testaajan iho on hieman herkkyyteen kallistuva, pintakuiva ja etenkin talvikaudella kuiva ja runsaasti kosteutta janoava.

Näin tuotteet pärjäsivät.

Sensai Cellular Performance Lotion II Moist, 39,85 € / 60 ml

Lupaus: Antaa iholle runsaasti kosteutta ja kiinteyttää ja pehmentää ihoa.

Kokemus: Odotan luksusmerkin hoitoveden kokeilemista innolla, mutta petyn heti pullon avattuani. Ylellistä fiilistä on haettu parfyymimäisellä ja vahvalla tuoksulla, mutta minä irvistelen nestettä levittäessäni – kuin lätkisi kasvoille hajuvettä. Koostumus ja teho on muuten kaikin puolin loistava ja iho näyttää hyvältä, kuten brändiltä odottaa saattaakin, mutta tuoksun takia pullo siirtyy eteenpäin heti testin jälkeen.

Arvosana: 3 / 5

Lumene Kirkastava Hoitovesi, 14,90 € / 150 ml

Lupaus: Kirkastaa näkyvästi, parantaa ihon ulkonäköä ja kosteuttaa. Kotimainen.

Kokemus: Kotimaisen suosikkimerkin hoitovesi tuoksuu hyvältä ja näyttää ihanalta. Seuraavana päivänä ihoni todella näyttää kirkkaammalta. Kirkastava vesi ei kuitenkaan kosteuta kuivaa ihoa tarpeeksi, joten todella kuivaihoiselle valitsisin jonkun muun, ja tämän iholle, joka kaipaa syväkosteutuksen sijaan hohtoa.

Arvosana: 3½ / 5

Patyka Soothing Milky Toner, 16,90 € / 200 ml

Lupaus: Kosteuttaa, kirkastaa, rauhoittaa ja pehmentää ihoa. Luonnonkosmetiikkaa.

Kokemus: Tämä neste tuoksuu aivan englanninlakritsilta! Oh, mikä aikamatka kevyen tuoksun kautta lapsuuteen. Neste on geelimäisen litkumaista, mistä tykkään. Hyvän tuoksun lisäksi neste tuntuu toimivan, se imeytyy kasvoille ja palauttaa ihon kosteustasapainon. Hyvä luonnonkosmetiikkatuote!

Arvosana: 4- / 5

BioEffect EGF Essence, 95 € / 100 ml

Lupaus: Kosteuttaa ja vahvistaa ihoa. Hajusteeton.

Kokemus: Tämä ei ole vain hoitonestetestin vaan yksi kaikkien aikojen parhaista ihonhoitotuotteista, joita olen päässyt kokeilemaan. Naurahdan ensin veden hinnalle, mutta parin päivän käytön jälkeen joudun toteamaan, että hinnalle löytyy katetta. Ihoni on kaunis, tasainen, hehkuva, kosteutettu ja kaikin puolin ihana. Tämän käytän viimeiseen pisaraan.

Arvosana: 5 / 5

BTB13 Sensitive Facial Toner, 28 € / 250 ml

Lupaus: Erityisesti atooppiselle iholle. Vahvistaa, rauhoittaa, kosteuttaa, edistää atooppisen ihon terveyttä, tukee ihon mikrobiomia, aktivoi uusien ihosolujen tuottamista, ehkäisee hilseilyä ja lievittää kutinaa. Kotimainen.

Kokemus: Ihanaa, että suomalainen tuote on suositusten arvoinen. Geelimäinen hoitoneste tuntuu iholla todella hyvältä, levittyy sulavasti ja saa ihon näyttämään heti hyvältä ja täyteläiseltä. Tuntuu, että iholle tulee rutkasti kevyttä ja vesimäistä kosteutta. Tätä uskallan suositella kaikille, vaikkei iho olisikaan atooppinen. Vain turhasta ja tympeästä kukkaistuoksusta miinusta.

Arvosana: 4- / 5

Ekopharma Vadelma Kavovesi, 24,50 € / 250 ml

Lupaus: Erityisesti pintakuivalle ja sekaiholle. Viimeistelee puhdistuksen ja kosteuttaa ihoa tehokkaasti. Kotimainen. Luonnonkosmetiikkaa.

Kokemus: Makean karkkimaisen tuoksun ystävälle. Plussaa kotimaisuudesta ja luonnonkosmetiikasta. Suihke tulee pullosta hieman roiskien, joten viimeistelen levityksen sormin. Tätä saa suihkia vähintään kolme kerrosta, ennen kuin kunnon kosteuden alkaa havaita. Ei siis kovin riittoisaa, mutta toisaalta pullokin on iso.

Arvosana: 3 / 5

Mádara Infinity Mist Probiotic Essence, 40 € / 100 ml

Lupaus: Tuo iholle hehkua, suojaa ja kosteutta. Luonnonkosmetiikkaa.

Kokemus: Taattua luonnonkosmetiikkaa: tuoksu on hyvin yrttinen ja ”luonnonkosmetiikkamainen”. Suihke tulee pullosta ulos hienona sumuna, mistä tuote saa plussaa. Iho on kosteutettu. Hyvä luonnollinen vaihtoehto.

Arvosana: 3½ / 5

TonyMoly The Chok Chok Green Tea Watery Essence, 32,90 € / 50 ml

Lupaus: Auttaa palauttamaan ihon kosteuspitoisuuden. Korealaista kosmetiikkaa.

Kokemus: Mikä ihana hoitoneste! Tämä muistuttaa ennemmin kevyttä voidetta kuin hoitovettä, mutta jos tuntu ja tulos ovat nämä, nimityksellä ei ole väliä. Tuoksu on ihanan raikas eikä lainkaan makea. Hoitoneste levittyy iholle tasaisena ja jättää sen kauniiksi sekä illalla että aamulla peiliin katsoessa. Iho on kostea ja kuulas.

Arvosana: 4½ / 5

La Roche-Posay Toleriane Ultra 8 Daily Soothing Spray, 25,50 € / 100 ml

Lupaus: Kosteuttava ja rauhoittava kasvosuihke herkälle, herkästi reagoivalle ja allergiselle iholle. Rauhoittaa, kosteuttaa ja suojaa. Hajusteeton.

Kokemus: Olen tykännyt kyseisen apteekkimerkin tuotteista yleensä paljon, mutta tämä vesi ei herätä suuria tunteita. Se suihkuaa tasaisena sumuna ja levittyy iholle helposti, mutta ei herätä vau-efektiä. Tätä saa myös suihkia kahteen otteeseen, jotta saa tuntuvaa kosteutusta.

Arvosana: 3 / 5

Herbina Hoitovesi, 6,50 € / 100 ml

Lupaus: Kosteuttaa ja rauhoittaa ihoa. Kotimainen.

Kokemus: Hyvin perus hoitovesi. Tämä ei tee iholle ihmeitä, mutta tuo lisäkerroksen kosteutta. Tuoksu on olematon, suihkepullo toimii hyvin. Jos haluat kokeilla trendiä halvalla markettituotteella, tämä voi olla valintasi, mutta vähääkään ihonhoitoon panostava pettyy helposti.

Arvosana: 2½ / 5

Exuviance Probiotic Lysate Anti-Pollution Essence, 57 € / 100 ml

Lupaus: Vahvistaa ihon omaa suojamekanismia, auttaa säilyttämään kosteustasapainon ja suojaa ihoa päivittäisiltä rasituksilta.

Kokemus: Voi miksi tässä on tuoksua! Heti pullon avattua ilmoille leijailee ruusumainen tuoksu, jota satun inhoamaan ja välttämään – olen saanut ruusuntuoksuisesta ihonhoitotuotteesta kerran allergisen reaktion, eikä sellaisen levittäminen kasvoille tunnu hyvältä. Uhraudun, ja muuten hoitoneste tuntuu ihan passelilta. Monen pitämä brändi on yleensä onnistunut tuotteissaan, mutta tämä ei lopulta oikein vakuuta.

Arvosana: 2 / 5

Instytutum Resurfacing Glow Toner, 56 € / 150 ml

Lupaus: Häivyttää juonteita, ryppyjä ja laajentuneita ihohuokosia, tasoittaa ihonsävyä, kirkastaa ja silottaa sekä vähentää tehokkaasti talintuotantoa ja epäpuhtauksien määrää, kosteuttaa.

Kokemus: No huhhuh, tämän hoitonesteen tehon tuntee välittömästi! Oma herkkä ja kuiva ihoni ei kaipaa tällaista tehopakkausta, mutta voin kuvitella, että tarkoitukseensa ja kohderyhmälleen tämä toimii. Itse huomaan aamulla kirkastuneen ihon, vaikka oma ihotyyppini kaipaakin lisää kosteutta eikä kestä näin tujuja ainesosia.

Arvosana: 4+ / 5

Lierac Hydragenist Morning Moisturizing Mist, 29,40 € / 100 ml

Lupaus: Syväkosteuttava ja ihon täyteläisyyden palauttava hoitoneste, joka virkistää ihoa aamuisin puhdistuksen jälkeen. Parantaa ihon kosteustasapainoa ja suojaa ihoa.

Kokemus: Rakastan monia apteekkisarja Lieracin tuotteita, mutta hoitovesi jää asteelle ”ihan kiva ja toimiva”. Geelimäinen tuote tulee pullosta terävinä ja märkinä suihkauksina, joten päädyn suihkuttamaan tuotetta ensin kasan kämmenelle ja levittämään siitä kasvoille. Lopputuloksesta ei kuitenkaan ole mitään huonoa sanottavaa! Tuo kosteutta ja pitää lupauksensa. Tosin jään miettimään, miksi tuote on tehty vain aamukäyttöön.

Arvosana: 3½ / 5

Erborian Yuza Double Lotion, 34 € / 190 ml

Lupaus: Auttaa silottamaan ihoa ja tuo elinvoimaa väsyneelle iholle. Korealaista kosmetiikkaa.

Kokemus: Nyt löytyi testin kalleimmalle ja täydelliselle tuotteelle haastaja: Vaikka pullossa luvataan kirkkautta ja heleyttä, ja odotan tuotteen siksi olevan enemmän hehkua tuova kuin kosteuttava, tämä neste tuntuu kasvoilla todella hoitavalta ja kosteuttavalta. Maitomainen koostumus levittyy pehmeänä nesteenä iholle ja iho näyttää välittömästi ja aamulla paremmalta. Imeytyy hyvin ja täyteläistää ihoa. Myös tuoksu on aivan ihastuttava, kuin sitruksinen jälkiruoka.

Arvosana: 5 / 5

Kuvat: Valmistajat

MyStyle julkaisee kosmetiikkatestin joka torstai. Lue kaikki testijutut täällä! Seuraa MyStylea myös Instagramissa @iltasanomatmystyle.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?