Tarvikkeet löytyvät jo kaapistasi tai ruokakaupasta: DIY-kasvonaamiot ihon eri tarpeisiin - Tyyli - Ilta-Sanomat

Tarvikkeet löytyvät jo kaapistasi tai ruokakaupasta: DIY-kasvonaamiot ihon eri tarpeisiin

Helpot naamioreseptit onnistuvat takuuvarmasti ja hemmottelevat ihoa.

Hemmotteluhetki ruoka-aineilla kotona? Keinoja löytyy monia muitakin kuin perinteiset kurkkusiivut.­

21.3.2020 14:08

Nyt on aika leikkiä kotikosmetologia ja puuhastella keittiön kaappien antimista tee-se-itse-kasvonaamioita.

Kokosimme yhteen helpot naamioreseptit, jotka onnistuvat takuuvarmasti kaikenlaisilta kokeilta, ja useimmat raaka-aineet löytyvät jo valmiiksi kotoa. Jos naamioihin käytetyistä hedelmistä ja muista aineksista jää tarpeita yli, ne voi naamion vaikuttaessa pistellä poskeensa ja hemmotella kehoa kokonaisvaltaisesti.

Kirkasta jogurtilla

  • Luonnonjogurttia

  • Hunajaa

  • Kaurahiutaleita

Kuolleet ihosolut saavat kasvoilta kyytiä, kun keskenään sekoittaa ruokalusikallisen luonnonjogurttia, teelusikallisen hunajaa ja hyppysellisen kaurahiutaleita. Jogurtti sisältää ihoa luonnollisesti kuorivaa maitohappoa, joka lukeutuu AHA-happoihin. AHA-hapot tunnetusti auttavat erityisesti tasoittamaan ihon väriä sekä häivyttämään iän ja hormonien iholle tuomia pigmenttiläiskiä. Bonusaineksina hunaja auttaa ihon epäpuhtauksiin ja kaura hoitaa kuivia kasvoja.

Kosteuta avokadolla

  • Avokado

  • Kurkku

  • Omenaviinietikkaa

  • Hunajaa

Avokadon hyvät rasvat kosteuttavat kehoa sekä sisältä että ulkoa. Varsinkin vuodenaikojen vaihtuessa ja lämpötilojen heitellessä iho tulee nopeasti pintakuivaksi. Sekoita blenderissä keskenään puolikas avokado, kaksi siivua kurkkua, puolikas teelusikallinen omenaviinietikkaa ja saman verran hunajaa. Naamio rauhoittaa kasvojen ihoa, kosteuttaa ihohuokosia ja tasapainottaa ihon ph-arvoa. Määrästä riittää ainakin kaksille kasvoille levitettäväksi.

Laita rasvaisuus kuriin banaanilla

  • Ylikypsä banaani

  • Hunajaa

Banaanitertusta jää usein lojumaan se yksi banaani, joka ehtii kypsyä liikaa. Ota jämäbanaani hyötykäyttöön kasvoille: banaani on todellinen luojan lykky rasvaiselle iholle, sillä sen kuorivat ominaisuudet poistavat iholta epäpuhtauksia ja ylimääräistä talia hellävaraisesti vahingoittamatta ihon omaa suojakerrosta. Sekoita muussatun banaanin joukkoon ruokalusikallinen hunajaa ja anna seoksen vaikuttaa kasvoilla vartin verran.

Lähteet: Byrdie, The Blender Girl, Stylecaster

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?