Näin korjaat hiusten kuivat latvat kotona – shampookikka ja 4 muuta keinoa terveemmän näköiseen tukkaan

Haperoita, hapsottavia ja kuivuudesta kärsiviä latvoja saa hoidettua kotikonsteinkin parempaan kuntoon. Näillä vinkeillä saat kärsineet latvat elinvoimaisemmiksi.

Kuivia ja hapsottavia latvoja voi yrittää elvyttää myös kotona saksiin tarttumatta.

18.3.2020 17:07

Kuivat, katkeilevat ja kärsineen näköiset latvat ovat tuttu hiusongelma. Huonoihin latvoihin tehoaa kampaamokäynti ja latvojen pätkäiseminen, mutta kuivia ja hapsottavia latvoja voi yrittää elvyttää myös kotona saksiin tarttumatta.

Kauneussivusto Byrdie listaa joukon keinoja, joilla latvat saa parempaan kuntoon. Näitä kannattaa kokeilla.

1. Kokeile nerokasta pesukikkaa

Hiuksia pestessä latvoja ei tarvitse vaahdottaa erikseen koskaan. Hiuspohjan ja tyven vaahdottaminen riittää, ja latvat puhdistuvat itsestään huuhdellessa. Varsinkin kuivien latvojen kanssa neuvo kannattaa pitää mielessä.

Pesutekniikan lisäksi Byrdie suosittelee kokeilemaan öljykikkaa: Latvoihin kannattaa levittää hiusöljyä ennen shampoopesua. Öljy suojaa kuivaa ja kärsinyttä latvaa ylimääräiseltä rasitukselta.

2. Levitä öljyä myös pesun jälkeen

Hiusöljyä ei kannata unohtaa pesun jälkeenkään. Latvoihin levitetty hiusöljy tuo hiukseen kosteutta, pehmeyttä ja tervettä kiiltoa.

Julkkishiusstylisti Sunnie Brook suosittelee kokeilemaan erityisesti kaktusviikunaöljyä. Se sisältää rasvahappoja, kollageenia ja E-vitamiinia, jotka auttavat korjaamaan tukkaa parempaan kuntoon.

Suomalaisen luonnonkosmetiikkasarja Okabo Organicsin kaktusviikunaöljy on ajateltu ensisijaisesti ihonhoitoon, mutta sataprosenttista öljyä voi käyttää myös hiuksiin. Kaktusviikunaöljyn tiedetään rauhoittavan kutiavaa päänahkaa ja ehkäisevän hilseilyä. 100 % Pure Prickly Pear Seed Oil, 69,90 € / 30 ml, mm. houseoforganic.fi.

3. Vaihda pyyhe

Lisäksi Brook neuvoo vaihtamaan tutun froteen hellävaraisempaan pyyhemateriaaliin. Froteepyyhkeen karheus ei tee hyvää huonokuntoiselle latvalle tai hiukselle ylipäätään. Ammattilainen suosittelee esimerkiksi turkkilaista puuvillapyyhettä, joka kuivaa tehokkaasti mutta hellävaraisesti.

Suomalais-turkkilaisen perheyrityksen pyyhe on valmistettu Turkissa ja on sataprosenttista puuvillaa, 19,95 €, Lina Hamam / Nudge.fi

4. Uusi tyynyliina

Samaan asiaan liittyy tyynyliinan valinta. Perinteinen puuvillainen tyynynpäällinen on hiusta vasten karheampi kuin ammattilaisten suosittelema silkkityynyliina. Silkkiseen tyynyliinaan vaihtaminen saattaa auttaa pitämään hiukset paremmassa kunnossa.

Silkkikaupan tyynynpäällisen silkki on kudottu pitkästä filamenttikuidusta satiinisidoksella Kiinassa, ja tyynyliina on tehty Suomessa. Silkin sileä pinta hellii sekä ihoa että hiuksia, 46 €, silkkikauppa.fi.

Hiustuotemerkki Hair Lust on valmistanut oman hiuksia hellivän tyynyliinansa bambusta, jonka luvataan olevan hellavarainen materiaali. Pure Bamboo Pillowcase 24,95 €, thehairlust.fi.

5. Käytä hiustenkuivaajaa näin

Latvojen kannalta ei myöskään ole aivan sama, kuinka käyttää fööniä. Brook neuvoo kuivaamaan hiukset ensin hiuspyyhkeellä ja tarttumaan fööniin niin, että kuivausteho ei osu latvoihin. Tyven kuivaamisen jälkeen latvat voi jättää ilmakuivumaan loppuun tai vähintään kääntää kuivaimen lämpöä vähemmälle.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?