Neljä naista esittelee suuret tukkamuutoksensa – näin paljon hiusväri ja leikkaus vaikuttavat koko olemukseen - Tyyli - Ilta-Sanomat

Neljä naista esittelee suuret tukkamuutoksensa – näin paljon hiusväri ja leikkaus vaikuttavat koko olemukseen

Kaipaatko hiustyyliisi piristystä? Tässä inspiraatiota! Rosalina, Reetta, Anmari ja Suvi-Tuulia esittelivät upeat tyylimuutoksensa.

Kyllä, tässä on yksi ja sama nainen.­

12.3. 11:05

”Muutos oli toisille isompi juttu kuin minulle”

Rosalinan, 28, idea tyylimuutoksesta syntyi spontaanisti.

– Olin ollut 15 vuotta punapää ja siitä oli kehittynyt omanlainen identiteetti. Kaipasin kuitenkin muutosta.

Muutama kuukausi sitten rohkaistumisen jälkeen Rosalina uskalsi luopua tavaramerkistään.

– Loppujen lopuksi muutos ei edes jännittänyt, olin siihen kai valmiimpi kuin ajattelinkaan.

Rosalina punapäänä.­

Vaalea lopputulos tuntui heti omalta.

– Ajattelin, että joutuisin totuttelemaan uuteen ulkomuotoon jonkun aikaa, mutta hassusti peilikuva tuntui heti tutulta.

Rosalina blondina.­

Uusi tyyli sai osakseen hämmästeleviä kommentteja.

– Sain paljon kommentteja siitä, miten pystyin luopumaan pitkistä punaisista hiuksistani. Tuntuu, että muutos oli toisille isompi juttu kuin minulle. Kaveri totesi, että tulen aina olemaa hänelle porukan punapää, myös blondina. Yleisesti kuitenkin kommentit ovat olleet positiivisia.

”Ajatus melkein mustista hiuksista vaaleiksi jännitti”

Reetan, 24, tyylimuutos tummista hiuksista vaaleisiin lähti käytännön syistä.

– En jaksanut värjätä juurikasvuani! Jos sen antoi kasvaa, niin aloin näyttää jo kaljulta, kun omat hiukset olivat niin paljon vaaleammat.

Merkittävä tyylimuutos jännitti Reettaa aluksi.

– Ajatus melkein mustista hiuksista vaaleiksi jännitti, koska tiesin, että latvojen kunto menee prosessista erittäin huonoksi. Ja minähän olin aivan varma, etteivät lyhyet hiukset sovi minulle lainkaan! Kuitenkin juurikasvua alkoi pukata niin, että oli pakko alkaa tuumasta toimeen.

Muutos ei syntynyt yhdellä värjäyskerralla, vaan vaati hieman kärsivällisyyttä.

– Tein itse kolme vaalennusta ja kotona saksien kanssa leikkasin pahimmat kuolleet latvat pois.

Reetta vaihtoi hiustyylinsä vaaleampaan.­

Reetta myöntää, ettei ollut tyytyväinen muutoksen jälkeen.

– Pelotti, että koko tukka tippuu päästä, jos vielä vaalennan. Lantrasin tukan täyteen proteiinihoitoja ja öljyjä ja varasin kampaajalle ajan muutaman päivän päähän. Kampaaja yritti saada minut tyytymään sävytykseen, mutta pian ymmärsi, että tiedostan riskit. Hän sitten varasi koko loppupäivän vain minulle. Siellä sitä istuttiinkin melkein viisi tuntia.

Reetan silmä alkoi tottua melko nopeasti muutokseen.

– Kyllähän siihen toki oli totuttelemista, sillä hiuksista leikattiin todella paljon pois, jotta hiukset näyttäisivät mahdollisimman terveiltä. En muista, milloin minulla olisi ollut näin lyhyet hiukset! Tykästyin kovasti ja ajatukset pidennyksien ostosta häipyivät.

Reetta on saanut tyylimuutoksestaan vain positiivista palautetta.

– Olin ällistynyt, kuinka hyvin ne lyhyet hiukset sitten loppujen lopuksi sopivatkin.

”Menetin hermot ja annoin koneen laulaa”

Anmari, 27, sai idean hiustensa ajamisesta viime kesänä. Rohkeus hiusten leikkaamiseen löytyi puolen vuoden harkinnan jälkeen alkuvuodesta.

– Tajusin, että olen noin kuuden vuoden ajan kiukutellut hiusteni kanssa. Lopulta seisoin peilin edessä koittaen saksin muotoilla hiuksiani, menetin hermot ja annoin koneen laulaa.

Anmari ennen tyylimuutosta.­

Anmari odotti, että katumus saattaisi nostaa jossain kohtaa päätään, mutta niin ei ole vielä tähän päivään mennessä käynyt.

– Olo on kevyt! En stressaa jatkuvasti, kuten hiukset päässä tein. Tuntuu jopa jokseenkin naisellisemmalta. Sellainen fiilis, että tämä minun olisi pitänyt tehdä jo kauan aikaa sitten!

Anmarin uusi tyyli on kerännyt kehuja.

– En muista saaneeni yhtäkään huonoa kommenttia muilta paitsi mummoltani, jonka järkytin. Ihmisten mielestä tämä sopii minulle todella hyvin, ja osa on sanonut leikillään, ettei minun pidä kasvattaa hiuksia enää ollenkaan, tämä on se juttu!

Anmari ei ikävöi pidempää tukkaa.­

”Usein tulee mietittyä, mitä seuraavaksi”

Suvi-Tuulia, 26, kertoo kaipaavansa aina ajoittain hiuksiinsa vaihtelua.

– Nykyinen, lyhyempi hiusmalli sai alkunsa, kun latvat olivat jo niin huonossa kunnossa. Muutos ei jännittänyt, mutta totta kai aina tulee mietittyä, miltä lopputulos tulee näyttämään.

Viime syksynä Suvi-Tuulia kokeili hetken aikaa punaista hiusväriä. Aikaisemmin hänen hiuksensa olivat pitkän aikaa vaaleat. Nyt hiuksissa on tumma väri.

– Mielipide lopputuloksesta vaihtelee ja usein tulee mietittyä, mitä seuraavaksi!

Suvi-Tuulian hiukset ovat kokeneet suuria muutoksia.­

Luetuimmat

Tuoreimmat Me Naiset