Tarkista pesutyylisi ja kuivaustapasi! 7 hiusvinkkiä, joilla saat aiempaa paremman tukan - Tyyli - Ilta-Sanomat

Tarkista pesutyylisi ja kuivaustapasi! 7 hiusvinkkiä, joilla saat aiempaa paremman tukan

Kokosimme neuvot, joilla hiuksista saa pidettyä mahdollisimman hyvää huolta.

Hiustenhoidossa on muutamia kikkoja, jotka auttavat tukkaa näyttämään parhaat puolensa.­

26.2. 18:03

1. Tarkista hiusten pesuväli ja -tyyli

Suomalaiskampaajat kertoivat juuri MyStylelle, että suomalaiset pesevät hiuksiaan liiankin kanssa. Suomalaisasiantuntijat ovat yksimielisiä siitä, ettei hiuksia kannata pestä joka päivä. Tukasta tulee parempi, kun pesuväliä pidentää niin, että hiukset pesee noin kaksi kertaa viikossa eli noin kolmen päivän välein.

Sitten, kun hiukset pesee, vaahdotus kannattaa tehdä tuplana. Kahteen kertaan pesu säästää lopulta shampoota ja puhdistaa hiuspohjan kunnolla.

2. Kuivata hiukset oikeaoppisesti

Myös hiusten kuivauksella on väliä. Hiuskouluttaja Antero Lahtinen kertoo jutussamme kolme tärkeää askelta kuivaustyyliin, joka on hiukselle mahdollisimman hyvä. Siihen kuuluu ilmakuivauksen, föönauksen ja harjaamisen perussäännöt, lämpösuojan käyttö sekä tehokkaan föönin valinta.

3. Lisää rutiiniin syväpuhdistava shampoo

Jos käytät hiuksissa minkäänlaisia muotoilutuotteita, harkitse myös säännöllistä syväpuhdistusta. Syväpuhdistava shampoo poistaa muotoilutuotejäämät, suihkuveden mineraalit ja ilmansaasteet, joihin tavallinen shampoo ei tepsi.

Syväpuhdistusta suositellaan aika ajoin jokaiselle hiuslaadulle. Esimerkiksi kerran kuussa on jo hyvä tahti.

4. Lisää shampooseen välillä sokeria

Nopea hiuksia parantava shampookikka syntyy tavallisella taloussokerilla. Päänahkaa kannattaa kuoria samoin kuin kroppaa ja kasvojakin, ja tähän hommaan käy esimerkiksi sokeri. Sekoita omaan shampooseen aika ajoin ruokalusikallinen sokeria. Se kuorii hiuspohjan puhtaaksi kuolleista ihosoluista ja hiustuotejäämistä, kuten kuivashampoosta.

5. Huuhtele hiukset viileällä ja puristele kuivaksi muulla kuin froteella

Hiuksia pestessä pesu kannattaa viimeistellä viileällä vedellä. Kylmä huuhteluvesi sulkee hiussuomut ja tekee hiuksista näin kiiltävämmät, vilkastuttaa hiuspohjan verenkiertoa eli pitää hiukset terveempinä ja auttaa hiusta pitämään kosteuden sisällään, jolloin hius ei haurastu ja katkeile niin helposti.

Enimmät vedet hiuksista sen sijaan puristellaan pois hiuspyyhkeellä. Frotee ja hankaaminen eivät tee hiuksille hyvää – pehmeämpi materiaali ja puristelutekniikka vähentävät hapsotusta ja pörröisyyttä.

6. Käytä säännöllisesti naamiota ja hiusöljyä

Suuri osa kampaajista kysyy nykyisin, käyttäähän asiakas kotona hiusöljyä.

Helposti rasvoittuvan päänahan tai liruhiuksien kanssa kamppailevankaan ei kannata pelästyä: pahaenteisestä nimestään huolimatta öljy ei latista, kunhan valitsee omille hiuksille oikeanlaisen tuotteen, annostelee öljyä hiusten paksuuden ja tarpeen mukaan pienin tipoin ja levittää öljyn vain kuiviin latvoihin.

Öljyyn luottavat ammattilaisetkin: julkkiskampaaja Laura Polko kertoo, että hän sekoittaa pitoa ja paksuutta tuovaa rakennetuotetta kookosöljyyn ja levittää seoksen kuuluisien asiakkaidensa hiuksiin. Tällä tavalla julkkisnaiset saavat upeina kiiltävät ja terveen ja paksun näköiset hiuksensa.

Lue lisää: Huippumallien hiusstylisti paljastaa oikotien täydelliseen tukkaan

Suomalaiskampaaja Mikko Helin puhuu hiusmaskien eli tavallisia hoitoaineita tehokkaammin hiusta hoitavien naamioiden puolesta. Hänen mukaansa niitä saisi käyttää Suomessa huomattavasti enemmän. Esimerkiksi kerran viikossa hiuksiin levitetty naamio hoitaa latvat hiusten tarpeiden mukaan parempaan kuntoon.

7. Ovatko hiuksesi taipuisat tai kiharat?

Jos hiuksissasi on luonnontaipuisuutta tai -kiharaa, saatat hyötyä kiharahiuksisten hoitometodista. Se kosteuttaa luonnostaan kuivaa hiusta paljon perinteistä rutiinia paremmin.

Katso suomalaisten muutoskuvat ja ohjeet curly girliin täältä:

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?