Kalsiumia, kaliumia ja magnesiumia levitetään nyt iholle – lue, miksi elektrolyyteistä kannattaa innostua

Urheilujuomista tutut elektrolyytit tukevat kropan lisäksi myös ihon optimaalista suorituskykyä.

Elektrolyytit ylläpitävät esimerkiksi ihon kosteustasapainoa ja hapenottokykyä.

Elektrolyyttejä sisältävät palautusjuomat tulevat tarpeeseen kovan treenin tai juhlaillan jälkeen. Ihonhoidossa elektrolyytit – hieman tutummin kalsium, kalium ja magnesium – tekevät kasvoille samaa mitä juoma keholle: yhdessä ihosolujen kanssa ne ylläpitävät esimerkiksi ihon kosteustasapainoa ja hapenottokykyä.

Elektrolyytit näyttävät tehonsa erityisesti ihon kosteuttamisessa.

Keskivertoihminen menettää hikoilun ja virtsaamisen kautta noin kaksi-kolme litraa nesteitä päivässä. Tätä toki paikataan juomalla vettä ja muita juomia, mutta suoraan iholle levitetyt elektrolyytit pääsevät auttamaan kosteusköyhyyttä saman tien siellä, missä niitä kipeästi tarvitaan.

Elektrolyyttejä onkin tituleerattu äärimmäisiksi kosteuden fasilitaattoreiksi eli ohjaajiksi samalla tavalla kuin vaikkapa retinolia ihon uudistamisessa.

Elektrolyytit saavat kuljetettua kosteutta sekä ihon päälle että sen syvempiin kerroksiin, minkä ansiosta väsyneen näköinen iho virkistyy ja näyttää jälleen täyteläisemmältä.

Paula’s Choicen Water-Infusing Electrolyte Moisturizer -kosteusvoide on kunnon kosteuspakkaus, joka sisältää elektrolyyttien lisäksi keramideja, B-vitamiinia ja probiootteja. 37 €, Skincity.

Drunk Elephantin F-Balm Electrolyte Water-Facial Masque -kasvonaamio on kauneusammattilaisten hehkuttama elektrolyyttipakkaus. 52 €, mm. Cult Beauty.

Estée Lauderin Set+Refresh-kasvosuihke sisältää muun muassa elektrolyyttejä ja kofeiinia ja kosteuttaa ihoa sekä meikin alle että päälle suihkutettuna. 39 €, Kicks, Sokos ja Stockmann.

Lähteet: Elle, Glamour

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?