Jannika B ja Evelina sen todistavat: Mielipiteitä jakava kaksiväritukka palaa muotiin – tältä se näytti ennen ja tältä nyt - Tyyli - Ilta-Sanomat

Jannika B ja Evelina sen todistavat: Mielipiteitä jakava kaksiväritukka palaa muotiin – tältä se näytti ennen ja tältä nyt

Haluat uskoa tai et, hiukset värjätään seuraavaksi jälleen suurella kontrastilla ja kahdella värillä.

Sekä artistit Jannika B että Evelina esittelivät uudet hiustyylit viikonloppuna Emma-gaalassa.

10.2.2020 19:05

Moni hieraisi silmiään, kun suomalaistähdet Jannika B ja Evelina saapuivat lauantaina juhlittuun Emma-gaalaan. Kumpikin artisteista oli muuttanut hiustyyliään.

Jannika B saapui Emma-gaalaan suomalaissuunnittelija Anne-Mari Pahkalan puvussa.

Jannikan gaalalookia määritti vahvasti uusi, korkeakontrastinen hiustyyli.

Jannika esitteli uuden hiusvärin jo pari päivää ennen gaalaa Instagram-tilillään:

Evelinan blondaus näkyi palkkeina kasvoja kehystämässä.

Myös Evelina oli pukeutunut beigeen. Naisten tyylejä yhdisti huomiota herättävä värjäystrendi.

Vieläkö muistat takavuosien hittitukan?

Hiusten kaksivärivärjäys muistetaan suurena trendinä 1990-luvun lopulta ja 2000-luvun alusta. Moni kansainvälinen julkkisnainen nähtiin tuolloin kaksivärisessä, usein hyvin tummaa ja hyvin vaaleaa, jopa aivan mustaa ja aivan blondia yhdistelevässä tukassa.

Värjäys saattoi olla joko vahvasti raidoitettu, jakautua puoliksi ala- ja päällihiuksiin tai rajoittua Evelinan tapaan vain raidaksi tai kahdeksi etuhiuksiin.

Tyylistä muistuttavat esimerkiksi Christina Aguileran, Gwen Stefanin, ja Nicole Richien kuvat vuosituhannen vaihteen molemmin puolin.

Christina Aguilera vuonna 2003.

Gwen Stefani vuonna 1999.

Nicole Richie vuonna 2003.

Christina Aguilera vuonna 2002.

Skunkkitukka on taas in

Tyyliä nähdään tuoreeltaan myös maailmalla. Esimerkiksi brittiläinen laulaja-lauluntekijä Dua Lipa kuuluu hetken seuratuimpiin pukeutujiin, trendsettereihin ja heihin, jotka ovat ottaneet two tone -hiustrendin haltuun.

Laulaja Dua Lipa blondasi tumman tukkansa ensin kokonaan, ja viime kuukausina hiukset ovat olleet korkeakontrastiset. Tähden tyyli Grammy-gaalasta tammikuun lopulta.

Dua Lipa tammikuun puolivälissä New Yorkissa. Tukka on alta tumma ja vaalea päältä.

Tältä hiukset näyttävät kiinni.

Puoliksi tummaksi värjätty ja puoliksi blondattu tukka oli Suomessakin suuri hitti 2000-luvun alussa.

Vaaleaa ja tummaa yhdistävä hiustyyli tunnetaan myös nimityksellä skunkkitukka – väritys kun muistuttaa haisunäädän turkkia, selostaa esimerkiksi Urbaani sanakirja.

Tunnisteella #skunkhair löytyy kuvapalvelu Instagramista muutamia trendinmukaisia hiustyylinäytteitä. Kansainväliset muotilehdet Glamour ja Elle ovat jo nimenneet kaksiväritukan selvästi nousevaksi trendiksi. Allure puolestaan hehkuttaa kauneusvloggaaja Jamie Genevieven tukkaa ja listaa ”suurikontrastisen värjäyksen” vuoden 2020 hiushittien joukkoon.

Kokeile esimerkiksi näin

Tänä vuonna kahdella värillä värjätty trenditukka voi näyttää esimerkiksi tältä:

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?