Kiristääkö kasvoja pesun jälkeen? Syynä voi olla yleistynyt vaiva, sanovat suomalaiskosmetologit - Tyyli - Ilta-Sanomat

Kiristääkö kasvoja pesun jälkeen? Syynä voi olla yleistynyt vaiva, sanovat suomalaiskosmetologit

Kosmetologille mennään yhä useammin hakemaan apua pintakuivaan ihoon.

Jos iho on pintakuiva eli kosteusköyhä, ei pelkkä voiteen vaihtaminen täyteläisempään välttämättä auta.­

8.2. 11:03

Ihonhoidon ammattilaiset kohtaavat työssään monenlaisia iho-ongelmia, mutta yksi vaiva nousee selkeästi ylitse muiden: suomalaisten iho on varsinkin talvisaikaan kuivan tuntuinen.

Jos iho tuntuu pesun jälkeen kuivalta tai kiristelevältä tai meikki kakkuuntuu poskipäille karheisiin kohtiin, tulee helposti ensimmäiseksi mieleen, että vaivassa on kyse kuivasta ihotyypistä.

Todellisuudessa useimmiten kyse on kuitenkin pintakuivasta ihosta: ihotyyppi voi siis itsessään olla vaikka rasvainen, mutta pinta tarvitsee lisää kosteutta.

– Kuivuus ja kosteusköyhyys ovat kaksi eri asiaa, muistuttaa kosmetologi ja Diego dalla Palman kouluttaja Piia Pirtilä.

– Ensin pitää selvittää, kumpi ihoa vaivaa. Jos iho on pintakuiva eli kosteusköyhä, ei pelkkä voiteen vaihtaminen täyteläisempään välttämättä auta.

Näillä hoidat kosteuden puutteen kuntoon

Kasvovoiteen vaihtamisen – ja pelkällä kasvovoiteella hoitamisen – sijaan kannattaa hakea apua muista tuoteryhmistä.

– Paksun voiteen sijaan pintakuiva iho nauttii, kun siihen kerrostaa useampaa kosteuttavaa, koostumukseltaan kevyttä tuotetta, kuten hoitovettä, seerumia ja kosteusvoidetta, Pirtilä neuvoo.

Kuorinta pari kertaa kuukaudessa

Ensireaktio kuivan ihon hoitoon saattaa olla voiteen vaihtamisen lisäksi halu kuoria ihon pinnalta kuiva pinta pois. Liiallinen kuorinta kuitenkin kuivattaa ihoa entisestään.

– Talvella kerran viikossa kuorinta riittää, ja herkkäihoisille vaikkapa vain kahteen kertaan kuukaudessa tehtävä kuorinta on sopiva tahti, neuvoo kosmetologi Riitta Käppi kauneushoitola Kauneuspilkku Helsingistä.

Luetuimmat

Tuoreimmat Me Naiset