Suomalainen Anna, 29, suunnitteli Adidakselle vaatemalliston, ja nyt ympäri maailmaa ostetaan vaatteita, joissa lukee Suomi - Tyyli - Ilta-Sanomat

Suomalainen Anna, 29, suunnitteli Adidakselle vaatemalliston, ja nyt ympäri maailmaa ostetaan vaatteita, joissa lukee Suomi

Kansainvälinen urheilujätti ihastui helsinkiläisen vaatesuunnittelijan paljettivaatteisiin ja pyysi tältä omaa mallistoa. Suuri osa Anna Isoniemen luomuksista on myyty Yhdysvalloissa jo loppuun.

Jos vastaan tulee värikäs paljettivaate suomenkielisellä tekstillä, se on osa helsinkiläisen Anna Isoniemen suunnittelemaa, ympäri maailmaa parhaillaan myytävää muotimallistoa.

5.2.2020 18:15

Helsinkiläisen Aalto-yliopiston kasvatti, vaatesuunnittelija Anna Isoniemi sai puolitoista vuotta sitten sähköpostia Adidaksen luovalta johtajalta.

Siinä vasta hetki sitten kandimallistonsa esitellyttä suunnittelijaa pyydettiin luomaan urheiluvaatemerkille nimikkomallisto myytäväksi ympäri maailmaa.

– Suostuin tietysti heti. Viesti ja tilanne oli odottamaton, Isoniemi, 29, kertoo.

Muutama viikko sitten julkaistua mallistoa myydään merkin verkkokaupassa, tietyissä myymälöissä ja valikoiduilla jälleenmyyjillä ympäri maailmaa.

Tältä Adidas x Anna Isoniemi -mallisto näyttää:

Yhdistelmä urheiluhenkeä ja omaa tyyliä

Puolentoista vuoden aikana suunniteltu ja luotu mallisto koostuu mekoista, paidoista, puseroista, housuista, hameista ja asusteista. Lähes kaikki vaatteet on kuorrutettu värikkäillä paljeteilla.

– Käytin inspiraationa Adidaksen historiaa, kolmea raitaa ja 90-luvun futispaitoja, mutta toin vaatteisiin paljon omaa tyyliäni ja materiaaliosaamistani, Isoniemi kertoo.

Isoniemen aiemmatkin luomukset ovat täynnä nimenomaan kimaltavaa paljettia ja hehkuvia värejä.

– Oli hienoa, että näkemykseni otettiin vastaan ilman ennakkoluuloja ja mallistoa lähdettiin tekemään innolla.

”Suomen kieli näytti raikkaalta”

Silmiinpistävä elementti vaatteissa ovat suomenkieliset tekstit. Mallistossa nähdään esimerkiksi sanat Suomi, Pariisi ja Lontoo – siis selvällä suomella kirjoitettuna.

– Esitin ideani luonnoksena paperilla, ja se meni heti läpi. Heidän mielestään suomen kieli näytti raikkaalta, Isoniemi kertoo.

Pariisilainen sporttikauppa jakaa Suomi-printillä varustettua paljettimekkoa Instagram-tilillään.

Mekkoon pukeutui pari viikkoa sitten esimerkiksi newyorkilainen vaikuttaja Julia Lang.

Iso osa tuotteista on jo myyty loppuun urheilujätin verkkokaupasta, ja Isoniemi tietää kertoa, että Yhdysvalloissa on jäljellä enää muutamia tuotteita mallistosta.

– Parasta on, kun näkee, että ihmiset todella käyttävät vaatteitani oman näkemyksensä mukaan arjessa ja juhlassa.

”Kiirettä pitää”

Isoniemen kädenjälki on noteerattu maailmalla aiemminkin – hän on päässyt mallistollaan esimerkiksi huippuarvostetun ranskalaisen Hyères-suunnittelukilpailun finaaliin.

Isoniemi valmistui muotisuunnittelijaksi Aalto-yliopistosta keväällä 2018. Vain hetki ennen Adidaksen yhteydenottoa hän oli ehtinyt perustaa nimeään kantavan muotimerkin. Tällä hetkellä oman merkin tuotanto on yhdistelmä valmisvaatemallistoa ja tilaustöitä.

– Adidaksen yhteistyömalliston myötä olen saanut jo yhteydenottoja ja kyselyitä. Kiirettä pitää. Työskentelen tiiviisti oman merkin kanssa, ja paljon on edessä.

Anna Isoniemi.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?