Tällaisia ovat kampaajien omat arjen luottokampaukset: ”Siisti ja antaa kevyen kasvojenkohotuksen” - Tyyli - Ilta-Sanomat

Tällaisia ovat kampaajien omat arjen luottokampaukset: ”Siisti ja antaa kevyen kasvojenkohotuksen”

Pienillä kikoilla arkisestakin perusponnarista saa tyylikkään ja viimeistellyn näköisen. Katso hiusammattilaisten nopeat hätäkampaukset.

Pienet asiat tekevät arkikampauksesta tyylikkään.

26.1.2020 18:18

Mihin luottokikkaan kampaajat turvautuvat sellaisina aamuina, kun tukka näyttää toivottomalta harakanpesältä? Millaisia hätäratkaisuja hiusalan ammattilaiset suosivat omissa kutreissaan?

Kyselykierroksemme hiusammattilaisilta ympäri Suomen tarjoaa pika-apua erityisesti pitkiin hiuksiin. Sotkunuttura ja perusponnari ovat monelle kampaajalle nopea pelastus kiireisenä aamuna.

– Luotan itse ponnariin. Ylös vedetty tiukka ponnari on siisti ja antaa kevyen kasvojenkohotuksen, sanoo Maija Järvi Folk Helsingistä.

Ponnarin ei tarvitse aina olla samanlainen

Ponihäntälook ei ole tylsä, kun kokeilee joskus laittaa sen eri korkeudelle kuin tavallisesti. Tai hiuslenkin ympärille voi kietaista pinneillä hiussuortuvan, jolloin arkinen ponnari on heti tyylikkäämpi ja viimeistellymmän näköinen.

Tämä ponnari on arkisen tyylikäs.

Poninhäntä on nopea jalostaa erilaisiksi nutturoiksi ja sykeröiksi riippuen hiusten pituudesta. Moni kampaaja mainitsee helpoksi ja samalla trendikkääksi suosikikseen sotkunutturan tai kireän tötterönutturan.

– Jos minulla on kiire aamulla, laitan pään alas ja harjaan sen pehmeällä harjalla mahdollisimman sileäksi ponnariksi, sitten kiepautan hännän tiukalle tötterölle pään päälle ja parilla pinnillä kiinni, kertoo Amanda Lehtinen turkulaisesta Bruk-kampaamosta.

Piristystä arkeen yksinkertaisilla vinkeillä

Vaihtelua nuttura- ja ponihäntäkampaukseen saa hatuilla, pannoilla ja erilaisilla hiusdonitseilla.

– Nykyään myydään paljon upeita pantoja, hiuskoruja ja huiveja. Itse käytän aina hattua tai pantaa, jos tilanne on aamulla sellainen, kertoo Mimmi Hiltunen Lumo Helsingistä.

Arkilookia voi piristää vaikkapa hatulla tai pannalla.

Hiukset eivät tietenkään määrittele koko lookia. Esimerkiksi pinnit, silmälasit ja muut asusteet saavat kampauksen näyttämään tarvittaessa hyvin erilaiselta – meikistä puhumattakaan. Yksinkertaisilla ja nopeilla panostuksilla voi tehdä ihmeitä muuten arkiseen kokonaisuuteen.

Hiuskoristeet ja upeat korvikset tekevät sinänsä simppelistä nutturakampauksesta heti erinäköisen.

– Yhdistän nutturakampaukseen yleensä näyttävät silmälasit ja mahdollisesti huulipunan, niin meikkaamiseenkaan ei kulu aikaa kovin paljon, sanoo Amanda Lehtinen.

”Yhdistä nutturakampaukseen näyttävät silmälasit ja huulipuna”, vinkkaa kampaaja Amanda Lehtinen.

Näyttävät kampaukset eivät aina ole vaikeita

Kampauksia tehdessä on hyvä muistaa, että hiuspuuterin avulla liukkaitakin hiuksia on helpompi käsitellä.

Letittämällä hiukset saa upeiksi kokonaisuuksiksi, ja haastavilta vaikuttavat kampaukset ovat usein yllättävän yksinkertaisia tehdä. Netti on pullollaan erilaisia tutorial-videoita, joiden avulla arkikampausrepertuaariin saa uusia ja helppoja vaihtoehtoja.

Jyväskyläläisen HIUS-parturi-kampaamon Mari Lehtonen kertoo erinomaisena esimerkkinä oman suosikkikampauksensa:

– Läpivetoletti on nopea ja näyttävä kampaus, jonka toteutukseen tarvitset vain muutaman hiuslenkin, Lehtonen suosittelee.

Läpivetoletti on yllättävän helppo tehdä.

Pienellä panostuksella näyttävä lopputulos

Jos silloin tällöin haluaa nähdä hiukan vaivaa, kihartamalla hiuksiin saa nostetta useammaksi päiväksi. Nopeasti kiharretut hiukset on helpompi laittaa ja kokonaisuus on heti kuohkeampi. Kihartaminen vie alkuun aikaa tottumattomalta, mutta panostus kannattaa. Yhden aamun satsaus voi kantaa peräti kolme päivää.

– Kihartaminen pelastaa monta arkiaamua. Ensimmäisenä päivänä auki, toisena päivänä hieman tyveä freesataan kuivashampoolla, kolmantena päivänä hiukset voi laittaa vaikka rennolle ponnarille, kertoo oululaisen Salon Saran Mari Schroderus oman arkiaamujen ratkaisunsa.

Nopeat kiharat voivat olla arjen pelastus.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?