Näin saksit tukkaa tai vaihdat hiusväriä kotioloissa – ja tunnistat tilanteen, jolloin kannattaa suunnata kampaajalle - Tyyli - Ilta-Sanomat

Näin saksit tukkaa tai vaihdat hiusväriä kotioloissa – ja tunnistat tilanteen, jolloin kannattaa suunnata kampaajalle

Kotioloissa tehdyn värjäyksen tai leikkauksen lopputulos on todennäköisimmin sitä mitä lähdettiin hakemaan, kun odotukset pysyvät realistisina ja muutos maltillisena.

Jos tarkoituksena on leikata tukkaan uusi malli tai vaihtaa hiusten väriä enemmän kuin muutaman asteen verran, kannattaa aina varautua siihen, että kotona tehtynä lopputulos ei ole suunnitellun mukainen.

25.1.2020 15:24

Joskus kampaajakäyntiin ei yksinkertaisesti ole aikaa tai rahaa. Jokainen on varmasti joskus astunut kotikampaajan kenkiin, vaihtelevin lopputuloksin.

Kevyt muutos hiusväriin tai hieman hapsottavat latvat hoituvat vielä kotioloissa. Jos toiveissa on radikaalimpi ote tai kotona tehty värjäys on selkeästi mennyt pieleen, kannattaa suosiolla varata aika ammattilaiselle.

Näin onnistut kotona.

Aseta realistiset tavoitteet

Hiusten kotivärjäyksessä ei kannata lähteä hakemaan kovin radikaalia muutosta. Esimerkiksi tumman tukan vaalentaminen kannattaa suosiolla jättää kampaajalle: kotona tiheällä välillä tehty värinpoisto voi saada hiukset nopeasti todella huonoon kuntoon.

Kotona värjättäessä kannattaa ottaa huomioon, että aiemmin värjätyssä tukassa on tyvessä täysin uutta, värjäämätöntä hiusta, kun taas pituuksissa on pohjalla jo vähintään yhtä väriä. Siksi täysin tasaisen tuloksen hankkiminen voi olla vaikeaa.

Noudata ohjeita

Jos hiusväri on itselle entuudestaan tuntematon, kokeile väriä aina ohjeiden mukaisesti vaikkapa edellisiltana korvan taakse iholle. Moni on nykyisin herkistynyt hiusväreille, ja minitestillä voi välttää allergiakohtaukset.

Väripakkauksissa on aina merkitty tarkkaan vaikutusaika, ja sitä on syytä myös noudattaa. Blondista ei tule valkoisempaa, vaikka väriä pitäisi ylimääräisen puoli tuntia päässä.

Hanki hyvät välineet

Pieni latvojen tasoitus tai otsatukan trimmaaminen onnistuvat kotonakin sorminäppärältä tyypiltä. Hiuksia ei kuitenkaan kannata lähestyä keittiösaksilla, vaan tehdä kerran pieni panostus ja hankkia kotiin kunnon leikkaussakset.

Kosmetiikkaosastoilta löytää alle kahdellakympillä siroja ja hiustenleikkuuseen tarpeeksi teräviä saksia, joilla saa muotoiltua tasaiset latvat helposti.

Varaudu pahimpaan

Kun kyseessä ei ole ammattilaisen suorittama operaatio, kasvaa pieleenmenon riski olennaisesti. Jos tarkoituksena on leikata tukkaan uusi malli tai vaihtaa hiusten väriä enemmän kuin muutaman asteen verran, kannattaa aina varautua siihen, että kotona tehtynä lopputulos ei ole suunnitellun mukainen.

Epäonnisen kotikampaamorupeaman jälkeen kannattaa ottaa rohkeasti saman tien yhteyttä oikeaan kampaajaan. Hyvä kampaaja ei tuomitse asiakkaansa toilailuja, vaan hoitaa hiukset parhaan ammattitaitonsa mukaan jälleen edustuskuntoon.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?