Suomalaiskampaaja antaa neuvon, joka saa katsomaan omaa hiustenhoitoa toisin - Tyyli - Ilta-Sanomat

Suomalaiskampaaja antaa neuvon, joka saa katsomaan omaa hiustenhoitoa toisin

Hiustenhoitoon kannattaisi suhtautua kuin hampaidenpesuun, sanoo ammattilainen.

Moni suuntaa kampaajalle hoitamaan hiuksiaan vasta silloin, kun ongelmat ovat jo selkeästi näkyvillä ja tuntuvissa. Hyvä ennaltaehkäisy säästäisi kuitenkin monilta vaivoilta.­

15.1. 13:44

Korpuksi kuivunut tukka, kaksihaaraiset latvat tai katkeilevat hiukset ovat yleisiä syitä, kun kampaajalta varataan aika hiushoitoon. Ammattilaiselta näihin kaikkiin saa toki tehokasta apua, mutta monesti kriisitilanne voitaisiin välttää sillä, että hiuksia hoidettaisiin säännöllisesti oikeilla tuotteilla myös kotiolosuhteissa.

– Hiustenhoitoon kannattaisi suhtautua kuin hampaidenpesuun. Ei hampaitakaan aleta harjaamaan silloin, kun reikiä on jo suussa, vaan niitä harjataan siksi, ettei reikiä pääsisi ikinä muodostumaan, neuvoo Four Reasons -kouluttaja Antero Lahtinen.

Ensimmäinen hoito kampaajalla, jatkotoimenpiteet kotona

Ihanteellisinta hiusten kunnon ylläpitämisessä olisi, että ensimmäinen hoito tehtäisiin esimerkiksi värikäsittelyn yhteydessä kampaajalla. Kampaaja katsoo hiuksen tarpeet ja neuvoo täsmätuotteet kampaamossa aikaansaatujen tulosten ylläpitoon.

– Ammattilainen osaa räätälöidä hoidon nimenomaan asiakkaan tarpeiden mukaan.

Esimerkiksi vaalennettu tukka voi tuntua rankan käsittelyn takia kuivalta, mutta todellisuudessa se kaipaakin rakennepaikkausta.

– Kosteuttavat tuotteet tekevät tällaisesta tukasta toki sileän, mutta samalla lattean ja sellaisen, mitä monet kuvailevat ”liian hoidetun tuntuiseksi”, Lahtinen opastaa.

Hoidon voi toki varata myös ihan sellaisenaan luonnontilaiseenkin tukkaan.

Muista kotona hiusta hoitaessa nämä

Puristele hiuksista shampoopesun jälkeen ylimääräinen vesi pois esimerkiksi käsipyyhkeellä. Jos hius on täynnä vettä, ei sinne mahdu mitään muuta, ja naamiot ja hoitoaineet valuvat pois hiuksen pinnalta. Huonokuntoiset latvat, jonne hoidon pitäisi erityisesti päästä, luovuttavat veden viimeisenä.

Levitä hiusten ongelmiin tarkoitetut tehohoidot vain hiusten pituuksiin. Hiuspohjalle ovat hoidot erikseen.

Hoitoaineen levityksen jälkeen pyörittele hiukset pötkylälle tai kampaa hiusten pituudet läpi, jotta tuote levittyy kaikkialle hiuksiin tasaisesti.

Luetuimmat

Tuoreimmat Me Naiset