Oletko yli 30? Näin sinunkin ihollesi on jo käynyt

Kolmekymppisyys on rajapyykki, joka paljastaa, kuinka olet kohdellut ihoasi.

Ihon kimmoisuudesta vastaavaa kollageenia häviää kolmekymppisenä jatkuvasti. Myös 30-vuotisen aurinkoaltistuksen määrä alkaa paljastua – ja näkyä.

Kansainvälinen ihonhoitoguru, Chanelin kosmetologina ja julkkisten ihonhoitajana työskentelevä, omia hoitoloita pyörittävä Melanie Grant jakaa kymmenien tuhansien seuraajien Instagram-tilillään totuuksia ihosta ja ihonhoidosta.

”Tästä eteenpäin kaikki on alamäkeä”

Parin vuoden takaisessa julkaisussaan Grant, nyt 38, kertoo, mitä 30 vuoden rajapyykin ylittäminen tarkoittaa ihon kannalta. Kolmekymppisenä ihon ikääntyminen ja 30 vuodessa syntyneet vauriot alkavat näkyä.

– Tästä eteenpäin kaikki on alamäkeä, nainen vitsailee.

– Kun täytämme 30, menetämme kollageenia noin prosentin vuosivauhdilla, Grant kirjoittaa.

Kollageeni on ihon oma rakennusosa, joka pitää ihon kimmoisana ja napakkana. Kollageenin tuotanto alkaa vähetä 25 ikävuoden jälkeen.

”Nyt on se hetki, kun näet toimintasi edut”

30 on myös ikä, jolloin auringonvalon tekemät vauriot vuosien varrelta nousevat pintaan.

– Ensimmäiset hienot juonteet, laajentuneet ihohuokoset, hiussuonet, pigmenttimuutokset ja ihonsävyn epätasaisuus ja joillain myös veltostuminen ilmaantuvat, Grant kirjoittaa.

– Jos olet huolehtinut auringolta suojautumisesta ja ihostasi tähän asti, nyt on se hetki, kun näet toimintasi edut.

Neljä hyvää tapaa hehkuvaan ihoon

Grant kuitenkin muistuttaa, ettei kolmenkympin jälkeenkään ole myöhäistä aloittaa hyvää ihonhoitoa.

Hän luettelee neljä asiaa, jotka parantavat ikääntyvän ihon kuntoa ja ilmettä.

1. Käytä antioksidanttista seerumia ja aurinkosuojaa

– Käytä antioksidanttista seerumia ja laaja-alaista aurinkosuojaa. Tämä on luultavasti helpoin ja tärkein askel upean ihon saamiseen.

Esimerkiksi vitamiinit C ja E ovat antioksidanttisia vitamiineja. Antioksidantit pyrkivät minimoimaan vapaiden radikaalien tuhot iholla. Vapaita radikaaleja syntyy muun muassa aurinkoaltistuksessa.

2. Retinolia iltaisin

Grant suosittelee retinoliseerumin lisäämistä iltarutiineihin. Retinoli on A-vitamiinin muoto, ja se on tutkitusti yksi niistä ainesosista, jotka todella hidastavat ihon ikääntymistä. Retinoli uudistaa, silottaa, vahvistaa ja kiinteyttää ihoa.

3. Kosteuta, kosteuta, kosteuta

Monet pienistä rypyistä ja juonteista johtuvat todellisuudessa vain kosteuden puutteesta. Kosteutettuna iho on tasainen, täyteläinen ja hehkuva. Käytä superkosteuttavaa hyaluronihapposeerumia ja kosteusvoidetta.

4. Meikissä vähemmän on enemmän

Viimeisenä Grant vinkkaa kokeilemaan kevyempää meikkiä. Paksu ja mattainen meikkivoide ja puuteri saavat ihon helposti näyttämään kuivalta, ryppyiseltä ja vanhalta.

Freesi iho on puolestaan nuorekas. Se syntyy ensin levitetyillä seerumilla ja kasvovoiteella ja esimerkiksi värillisellä päivävoiteella. Muista edelleen valita tuotteisiin suojakerroin!

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?