Mitä tehdä, jos tukka ohenee silmissä? Näin hoidat hiukset takaisin entiseen loistoonsa - Tyyli - Ilta-Sanomat

Mitä tehdä, jos tukka ohenee silmissä? Näin hoidat hiukset takaisin entiseen loistoonsa

Jos hiuksia irtoaa yhtäkkiä niin, että tukka ohenee tuntuvasti, kannattaa kotihoidoksi kokeilla päähierontaa, täsmäshampoota sekä hellävaraisempia otteita.

Hiusten kasvua ja kuntoa voi yrittää edistää muutamalla kotikonstilla.

9.1.2020 20:03

Hiuksia lähtee normaalisti päivittäin jopa sata kappaletta. Yleensä nämä tippuvat päivän aikana huomaamatta tai illalla hiuksia harjatessa. Vaikka siis harjaan kertyisi pesun jälkeen suurelta näyttävä määrä hiuksia, ei suoraan kannata huolestua.

Hiukset ovat keskenään eri kasvuvaiheissa: joskus hieman isompi osa hiuksista voi olla lepovaiheessa, jolloin ne alkavat lähteä irti, ja hetken aikaa tuntuu, että hiuksia lähtee tavallista enemmän.

Jos hiuksia irtoaa kuitenkin selkeästi enemmän pidemmän aikaa ilman, että tilalle tuntuu kasvavan uutta hiusta, voi seuraavilla vinkeillä edistää hiusten kasvua.

Tee pieni päähieronta

Hieronta vilkastuttaa hiuspohjan verenkiertoa, mikä elvyttää hiustuppia ja voi pidentää hiuksen kasvuvaihetta. Hieronnassa voi käyttää tehokeinona nimenomaan päänahalle tarkoitettua hoitoöljyä tai -seerumia: nämä vahvistavat hiuksen tyveä, estävät hiusten katkeilua ja tekevät hiuksista yleisesti terveemmän ja vahvemman näköiset ja tuntuiset. Parasta on, jos hierojaksi saa jonkun toisen kädet!

Living Proofin No Frizz Nourishing Oil -öljy hoitaa päänahkaa ja samalla silottaa tukkaa, 43 €.

Hanki oheneville hiuksille tarkoitettu shampoo

Ohenevien hiusten shampoo auttaa kahdella tavalla. Ensiapuna se antaa hiuksiin volyymia, jolloin hiuksista tulee tuuheamman näköiset ja mieli pysyy korkeammalla pesukertojen välillä. Shampoot sisältävät erilaisia aminohappoja ja vitamiineja, jotka säännöllisen käytön myötä ylläpitävät ja edistävät päänahan kuntoa. Kun pohja on kunnossa, myös siinä kasvava hius voi paremmin ja kasvuvaihe voi pidentyä.

Biozellin Therapeutic 4 -shampoo aktivoi päänahan verenkiertoa, 8,50 €.

Muista vitamiinit

Hiukset ovat hyvä indikaattori yleisesti terveydentilasta. Jos kroppa kärsii esimerkiksi raudan, foolihappojen tai sinkin puutteesta, ei uutta hiusta välttämättä ilmesty, vaikka hiustuppi olisi sitä kykeneväinen kasvattamaan. Joidenkin tutkimusten mukaan erityisesti foolihapon on todettu herättelevän hiustuppia päänahan alueilla, joilla hiukset ovat selkeästi ohenneet.

Käsittele hiuksia hellävaroen

Lämpölaitteet, tiukat kampaukset sekä tiuha värjääminen ja muut käsittelyt kuluttavat hiusta, vaikka samassa yhteydessä käyttäisi kuinka lämpösuojaa tai suojaavia hoitoja.

Käännä siis suoristusraudan lämpötilaa reippaasti alaspäin, kiepauta hiukset perushiuslenkin sijaan kiinni pehmeällä donitsilla löysälle ponnarille ja pidennä hiusten värjäysväliä mahdollisuuksien mukaan.

Tartu (tai anna ammattilaisen tarttua) saksiin

Jos hiukset ovat olleet aiemmin pitkät, kannattaa harkita mallin vaihtamista lyhyempään. Pixie-tukka tai lyhyt polkka ovat paitsi ajattomia hiusmalleja, joita hieman muokkaamalla saa jokaiselle sopivan version, myös tällä hetkellä supertrendikkäitä leikkauksia!

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?