Näin teinit ympäri maailmaa pukeutuvat nyt – tunnistatko e-girl-tyylin? - Tyyli - Ilta-Sanomat

Näin teinit ympäri maailmaa pukeutuvat nyt – tunnistatko e-girl-tyylin?

Söpöys ja synkkyys yhdistyvät teinityttöjen suosikkityylissä.

E-girl-tyyliin kuuluvat esimerkiksi suuret t-paidat, värikkäät hiukset ja ketjut. Kuvassa artisti Billie Eilish, 18.­

3.1.2020 11:41

Yksi maailman vaikutusvaltaisimmista pukeutujista ja kansainvälisen musiikkimaailman kuumimpia nimiä on tällä hetkellä 18-vuotias Billie Eilish.

Hän julkaisi ensimmäisen hittikappaleensa jo 13-vuotiaana, mutta viimeistään vuonna 2019 artisti singahti nimeksi, jonka tuntemisen voi sanoa kuuluvan yleissivistykseen.

Vähääkään vanhemmille tähden tyyli näyttäytyy helposti erikoisena ja rajoja rikkovana, mutta tämän hetken teineille se tuntuu olevan peruskauraa. Muun muassa Teen Vogue palastelee e-girl-käsitteen ja kertoo tyylistä, joka on tyypille – siis esimerkiksi Billie Eilishille ja tuhansille somessa näkyville teineille – ominainen.

Billie Eilish on supersuosittu artisti mutta myös miljoonien seuraama tyyliguru.­

Billien tyyliä voi kuvata muun muassa termillä e-girl.­

Samaan aikaan suloista ja synkkää

Teen Voguen mukaan tyyli yhdistelee söpöyttä ja synkkyyttä, vahvoja silmänrajauksia, paljon poskipunaa, kasvoille piirrettyjä sydämiä ja muita kuvioita, värikkäitä hiuksia, saparoita ja tuplanutturoita, lolitamaista tyyliä, anime-henkeä, hiusklipsejä, poolopuseroita ja t-paitoja, möhkälemäisiä lenkkareita, esimerkiksi liekkikuosisia tai shakkiruutuisia vaatteita sekä ketjuja, ketjuja ja vielä lisää ketjuja.

Tunnisteella #egirl on julkaistu kuvapalvelu Instagramista jo yli 900 000 kuvaa, ja erillisiä e-girl-tyyli-, -asu- ja -meikkikuvia löytyy tuhansia. E-girl-tyylille on omistettu jopa täysin omia verkkokauppojaan, jotka myyvät vain tyyliin sopivia tuotteita.

Tytöt määrittävät tyylinsä itse

Vox kertoo, että e-girl-termiä käytetään itseironisesti. Nimitys nousi esiin erityisesti nuorten keskuudessa supersuosituksi nousseen lyhyiden videoklippien jakamiseen kehitetyn mobiilisovellus TikTokin ansiosta, kun teinit rupesivat kutsumaan itseään ja toisiaan e-girl- ja e-boy-termeillä. E viittaa elektroniseen – e-girlit ja e-boyt kun elävät lähinnä verkossa.

E-girl-termi ei ole Voxin mukaan aina ollut mairitteleva. Alun perin miesten tontille miellettyyn peli- ja nettimaailmaan astuneet tytöt nimettiin e-girleiksi vähättelevään ja halventavaan sävyyn.

Tänä päivänä teinitytöt ovat kuitenkin ottaneet termin ja tyylin omakseen ja toteuttavat sitä omilla ehdoillaan.

Tältä se näyttää.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?