Sanna, 25, kasvatti viivoiksi nypityt kulmakarvat tuuheiksi kahdella keinolla – näin paljon kulmat vaikuttavat ilmeeseen - Tyyli - Ilta-Sanomat

Sanna, 25, kasvatti viivoiksi nypityt kulmakarvat tuuheiksi kahdella keinolla – näin paljon kulmat vaikuttavat ilmeeseen

Nypitkö sinäkin kulmakarvasi ohuiksi takavuosien trendin mukaan? Tuuheiden kulmakarvojen takaisin kasvattaminen ei ole aina helppoa. 25-vuotias Sanna kertoo onnistuneensa kahden keinon ansiosta.

Teininä kulmakarvansa ohuiksi nyppinyt Sanna onnistui kasvattamaan kulmakarvansa takaisin paksuiksi.­

10.12.2019 20:03

Vaikka haluaisimmekin jo unohtaa, moni meistä muistaa edelleen ohuen ohuiden kulmakarvojen kulta-ajan.

Kulmakarvojen nyppiminen viivamaisiksi oli vielä 2000-luvussa ennemmin sääntö kuin poikkeus. Kun ohuiden kulmakarvojen trendi ei enää kiinnostanut, ja muotiin tulivat paksut kulmat, alkoi kulmakarvojen vimmattu kasvatus.

Kulmakarvojen kasvattaminen vanhaan malliin voi kuitenkin olla haaste.

SKY-kosmetologi Kirsi Salo kertoi aiemmin tänä vuonna, että aikoinaan pinsettejä ahkerasti käyttäneen on turha enää odottaa megakulmia.

– Jos kulmia on tullut nypittyä liikaa pitkän aikaa, ne eivät välttämättä kasva tasaisena takaisin. Sillä karvatuppi on voinut arpeutua eikä karva pääse kasvamaan, Salo kertoo.

Sannan kulmakarvat kokivat upean muutoksen: ”Kaikkien kiusallisten vaiheiden arvoista”

Kulmakarvojen kasvattamien takaisin tuuheiksi on kuitenkin mahdollista. Esimerkkinä tästä toimivat 25-vuotiaan Sannan kulmakarvat, jotka ovat kokeneet vuosien aikana upean muutoksen.

– Teini-iässä tosiaan nypin koko häntäosan kulmakarvoista. Meni kokonaisuudessaan vuosia saada kulmien luonnollinen muoto takaisin, mutta se oli niiden kaikkien kiusallisten vaiheiden arvoista. Käytin joka ilta risiiniöljyä kulmissa, mikä nopeutti karvojen kasvua.

Sanna uskoo pääsyyn olleen kuitenkin pinsettien rauhaan jättäminen.

– Luulen, että suurin tekijä oli se, että en nyppinyt kulmakarvojani varmaan yli puoleen vuoteen ollenkaan.

Yläpuolella Sannan kulmakarvat nyt, alapuolella Sanna teini-iässä.­

Myös 22-vuotiaan kaiman Sannan teini-iässä ohuiksi nypityt kulmakarvat ovat kasvaneet hiljalleen tuuheiksi ja paksuiksi.

– Minulla meni pari vuotta kasvattaa ne takaisin. En halunnut antaa niiden rehottaa ja kasvaa täysin vapaasti, joten niitä oli pakko nyppiä välillä siisteiksi. Kasvattaminen ei sinällään ollut vaikeaa, mutta kuitenkin hidasta. Omaan makuuni niistä kasvoi hyvät.

Sannan kulmakarvat 2014 ja 2019.­

Kulmakarvat eivät kasvaneet millään: ”Kulmakarvalaminointi teki ihmeitä”

Myös kosmetologi Kirsi Salon mukaan pinsettien käytön väliaikainen lopettaminen ja seerumit voivat auttaa kulmakarvojen kasvamista.

Jos kasvatus ei tuota millään tulosta, kannattaa harkita kulmakarvojen värjäämistä ja muotoilua ammattilaisen pakeilla.

– Kun ihan vaaleatkin pikkukarvat saavat väriä, kulmiin saa täyteläisyyttä. Myös kulmameikkituotteilla tai jopa kestopigmentoinnilla kulmiin saa täydennystä ja parannellun muodon, Salo mainitsee.

Yksi mahdollisuus on myös tänä vuonna suosioon noussut kulmakarvalaminointi.

40-vuotias Jonna kertoo löytäneen avun uudesta menetelmästä.

– Omat kulmakarvani ovat aina olleet todella värittömät ulkoreunasta, joten ei ole oikein ollut mitään, mitä edes nyppiä. Kotivärjäys ei oikein ikinä pysynyt niissä paria pesua kauempaa, mutta kulmakarvalaminointi teki kuitenkin ihmeitä. On positiivista, että kulmakarvat löytyvät muutenkin kuin meikkaamalla ne esiin.

Jonnan kulmakarvat kokivat upean muutoksen.­

Pysyvämmän ja vahvemman tuloksen taas saa jo muutaman vuoden suosiossa olleella microbladingilla.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?